szczukot 21.02.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 WitamJakiej w praktyce dlugosci mozna kupic szczapy do palenia w kominku ? Jest to raczej blizej 30 czy 40 cm ? Fantomps. Tak swoja droga, czy ktos bawi sie w kupowanie calych pni, potem tnie to pilarka (np elektryczna) i robie siekiera ? Czy wszyscy kupuja juz gotowe (drozej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.02.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 zależy od pojemności komory. Są specjalne maszynki do łupania drewna. Rąbanie raczej na pokaz pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 21.02.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Kupuje z leśnictwa. Pniaki o długości 110 cm. Sam to tnę piłą łańcuchową na kawałki 40/40/30 i później siekierka. W przyszłym roku będę robił sobie łuparkę. W tym roku brzoza i dąb była u mnie po 160-200 już pocięta na palecie. Ja kupiłem mix 50/50 brzoza/dąb po 107 pln. Sam to musiałem przywieźć załadować, zwalić etc. Samochód mam gratis. Kosztowało mnie to dzień urlopu na akcję w lesie i później łupanie i cięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 21.02.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Kupuje całe bale tzw. papierówka 110-120cm. Potem piła -na połowę i topór kliniak 3kg ( trochę za lekki - kupię 5kg. ) i rąbanie. Zapewniam lepsze niż siłownia i wizyta u psychiatrologa Jednym słowem- dbasz o zdrowie i kondycje i pozbywasz się stresu. pzdr. ps. efekt - drwa długości ok. 60-65 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ...Tak swoja droga, czy ktos bawi sie w kupowanie calych pni, potem tnie to pilarka ... nie bawiłeś sie w to nigdy ? więc polecam - pyszna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No ja jeszcze nie bo domek w trakcie budowy I zastanawiam sie wlasnie jak sie do tego przyotowac. z jednej strony nawet bym sobie porabal (i taniej), ale z drugiej zasyfie cale podworko Pila swoje zrobi. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Eee tam zasyfisz, trociny zamieciesz, wrzucisz pod iglaki i będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kborekk 25.02.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No ja jeszcze nie bo domek w trakcie budowy I zastanawiam sie wlasnie jak sie do tego przyotowac. z jednej strony nawet bym sobie porabal (i taniej), ale z drugiej zasyfie cale podworko Pila swoje zrobi. Fantom To juz jak sie wybudujesz to nie uzywaj muszli w lazience!!! Sie strasznie brudzi od kupy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.02.2010 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No ja jeszcze nie bo domek w trakcie budowy I zastanawiam sie wlasnie jak sie do tego przyotowac. z jednej strony nawet bym sobie porabal (i taniej), ale z drugiej zasyfie cale podworko Pila swoje zrobi. Fantom To juz jak sie wybudujesz to nie uzywaj muszli w lazience!!! Sie strasznie brudzi od kupy.... Hmmm, no tak. Ale latwo ja posprzatac i po to zostala stworzona. Slabe porownanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 25.02.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Od dwóch lat kupuję bale 110 - 120 tnę pilarką i potem Fiskars 2400 Daje radę - rzeczywiście przyjemnie męcząca praca i duża satysfakcja. U mnie szczapy o dł 25 cm - mam mały kominek, tym samym roboty więcej, ale satysfakcja duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 25.02.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 ja też kupuję w całości - ostatnio kupiłem 8m3 jesiona/klona w wielkich klocach (takich po 60-100cm średnicy) - płaciłem stówkę za metr (wliczony transport) - drewno z wycinki po pielęgnacji terenów zielonych w wwce , w nadleśnictwie też podobne ceny. najpierw Stihl na kawałki 30-40cm, potem siekiera i w drogę! kłopot jest tylko z tymi naprawdę grubymi pniami - pożyczyłem wczoraj taką piłę moja-twoja od kolegi - w stihlu skończył się zasięg i po obkrojeniu dookoła zostało mi jakieś 20cm w środku, tniemy/rąbiemy z braćmi i zawsze są kłótnie kto rąbie - to naprawdę fajna zabawa jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 25.02.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Siekiery przestanę używać jak nie będę miał siły jej podnieść, albo zapomnę do czego służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 25.02.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 no też mam sąsiada który rżnie piłą te klocki przez całe lato i jesień , żeby było atrakcyjniej to robi to w weekendy, fajnie jest usiąść na tarasie i wsłuchiwać się w to rżnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.02.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No wlasnie - sluszna uwaga - nie kazdemu sie to moze podobac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 25.02.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 kupuję metrowe wałki , nie tnę ,nie rąbię, całe kidam okrągłe trochę słabo płomień ogarnia, ale daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 25.02.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Siekiery przestanę używać jak nie będę miał siły jej podnieść, albo zapomnę do czego służy. Eeee tam derdolisz Tego się nie zapomina - to jak jazda na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 26.02.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 niezapomniane są chwile przy rąbaniu drewna polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 25.01.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 niezapomniane są chwile przy rąbaniu drewna polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts