Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum Muratora - wkrótce!

Redakcja

Recommended Posts

Gość ANSEXXX
ale Daguś jeżeli moder zrobi tytuły zrób to sam co jest czarujące elektryka hydraulika malarstwo stolarstwo ciesielstwo i inne zawody to ułatwi szukanie i porządek na forum i osoby odpowiedzialne jako moder w tych tematach biegle władajacych

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale Daguś jeżeli moder zrobi tytuły zrób to sam co jest czarujące elektryka hydraulika malarstwo stolarstwo ciesielstwo i inne zawody to ułatwi szukanie i porządek na forum i osoby odpowiedzialne jako moder w tych tematach biegle władajacych

z tego co mi wiadomo .... tak właśnie poukładane i opisane tematycznie ma być w dziale : wymiana doświadczeń- na tym nowym forum ...

więc na razie nie ma się co podniecać ..... poczekać trza i się wszystko wyjaśni ...

znaczy chodziło mi o działy .....

bo jeśli chodzi o tytuły pod nickami .... to nie wiem .... czy był poruszany ten temat .... i nie wiem, czy to dobry pomysł.... :roll:

Moje propozycje (nie wiem czy już ktoś proponował).

1. Może w "Grupach" też porobić osobne kategorie.

Ostatnio dołączyłam do grupy a tam ponad 200 stron. Potrzebowałam informacji z regionu na konkretny temat. Nie da się przebrnąć przez taką ilość postów. A tak byłby porządek.

2. Może jakieś archiwum. Są wątki, które się ciągną latami. Rynek się zmienia więc w 2010 roku mało istotne będą np ceny zakupu działek sprzed 5 lat. Stron w wątku przybywa a zanim się człowiek do aktualnych informacji dobije to....

Tyle ode mnie (na tę chwilę).

Jedna ważna rzecz którą zauważyłem, chodzi o dział ogłoszenia - każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia i to jest ok.

Ale nie powinno być tak, że ktoś się dzisiaj rejestruje i wali ogłoszenie na wykonanie usług, no i oczywiście siedzi tylko w tym dziale, a na dodatek tak pisze, że czkawki można dostać :o

Według mnie powinna być cenzura, wykonawca mógłby reklamować swoje usługi w dziale ogłoszeń po np. 100 postach - a co, niech się trochę udzieli.

Kto inwestor a kto wykonawca przeca łatwo odróżnić w ogłoszeniu.

Oczywiście inwestora te ,,restrykcje'' nie powinny obowiązywać.

Gość coolibeer
Jedna ważna rzecz którą zauważyłem, chodzi o dział ogłoszenia - każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia i to jest ok.

Ale nie powinno być tak, że ktoś się dzisiaj rejestruje i wali ogłoszenie na wykonanie usług, no i oczywiście siedzi tylko w tym dziale, a na dodatek tak pisze, że czkawki można dostać :o

Według mnie powinna być cenzura, wykonawca mógłby reklamować swoje usługi w dziale ogłoszeń po np. 100 postach - a co, niech się trochę udzieli.

Kto inwestor a kto wykonawca przeca łatwo odróżnić w ogłoszeniu.

Oczywiście inwestora te ,,restrykcje'' nie powinny obowiązywać.

Dobrze godosz polać wódki ;)

A mnie się przypomniało, że mam wieeelką prośbę do Redakcji w związku ze zmianami na forum.

Wiele skryptów pozwala na powiększenie sobie wielkości czcionki na forum, czego na fm nie ma. Mnie na przykład bardzo by się taka możliwość przydała i bardzo by mi pomogła, bo mam słaby wzrok i muszę bardzo się wysilać, żeby czytać forum. A tak - jedno czy dwa kliknięcia - byłoby po problemie... :D

sproboj CTRL i + albo -

Gość ANSEXXX

DO redakcji - mnie to nie powinno dotyczyć lecz są ludzie którzy chcą pozyskać informację lub też wymienić doświadczenia .Jak wiadomo w działach jest różnie do reklamy firm powinien być tylko i wyłącznie jeden dział . Osoby które prowadzą firmy lub są osobami pracującymi w firmach - sklepach jak Ikea nie powinny udzielać porad w podrzędnych postach do tego powinien być stworzony odrębny dział -PORADY FIRM - i przede wszystkim działy Meblarstwo Elektryka Hydraulika budownictwo- Ciesielstwo i to wszystko w ogólnym dziale < zrób to z pomocą innych< ponieważ w tej chwili jest bałagan dział wnętrza miesza sie z< zrób to :o SAM >

Odnośni9e ogłoszeń zrobić pod forum z możliwością sprzedaży pomocy montażowych zwiaąanych z tematem - bez ograniczeń lecz TYLKO dla osób z wkładem wiedzy- nie dla świeżo przybyłych

A mnie się przypomniało, że mam wieeelką prośbę do Redakcji w związku ze zmianami na forum.

Wiele skryptów pozwala na powiększenie sobie wielkości czcionki na forum, czego na fm nie ma. Mnie na przykład bardzo by się taka możliwość przydała i bardzo by mi pomogła, bo mam słaby wzrok i muszę bardzo się wysilać, żeby czytać forum. A tak - jedno czy dwa kliknięcia - byłoby po problemie... :D

sproboj CTRL i + albo -

Bogdan, Słoneczko - pisałam wyżej, znam, stosuję.

Ale postuluję wprowadzenie takiego dinksa, jaki jest np, na tym forum:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2010/03/forum.jpg

U góry po prawej stronie jest literka A i znaki + oraz -, służące do zmniejszania bądź powiększania sobie czcionki. Jest to opcja bardzo pożyteczna dla osób słabo widzących, stąd też moja prośba do Redakcji.

Dziękuję za uwagę.

ja bym proponował, aby w końcu płcie zostały rozróżnione w kwestii cytatów, a nie że joola napisał

Jak można tego dokonać, jeśli chłop zarejestruje się pod babskim nickiem, a baba pod męskim? ;) A w ogóle, to "Sloneczko napisałO" :p i np. nie ma jeszcze zarejestrowanej ksywki np. Cielątko, ale może się zdarzyć :D

Nie bawmy się w takie szczegóły.

ja bym proponował, aby w końcu płcie zostały rozróżnione w kwestii cytatów, a nie że joola napisał

Jak można tego dokonać, jeśli chłop zarejestruje się pod babskim nickiem, a baba pod męskim? ;) A w ogóle, to "Sloneczko napisałO" :p i np. nie ma jeszcze zarejestrowanej ksywki np. Cielątko, ale może się zdarzyć :D

Nie bawmy się w takie szczegóły.

W swoim profilu ustawia się swoją płeć - a potem system już przyporządkowuje sam takie rzeczy jak napisał/napisała :)

To norma w skryptach takich jak choćby PhpBB by Przemo (ten akurat dobrze znam i jest popularny - ale jak widać wszystko można zrobić, i to nie wielkim nakładem pracy :) )

Witam.

Co zrobić z takim wpisem ? :o

Zalogowałam sie sie na muratorzre ponad rok temu .Miałam pisac dziennik budowy Weszłam tu pełna radości ,nadziei.Wszystko jednak okazało sie trudniejsze Nie umiem sie tu poruszać Zaczynam budowę swojego domku w sobotę Mojego domu nikt z forumowiczów nie buduje ,bardzo chciałabym tu pozostac lecz nie wiem dokąd pójśc. Nie potrafie tez wklejac zdjęc To trudne forum bardziej skomplikowane niz przypuszczałam Powinna byc tzw instrukcja obsługi Ktos nowym forumowiczem powinien sie zaopiekowac ,choćby moderator ,to taka sugestia Zauwazyłam ze forum przechodzi przebudowę mam cicha nadzieje ze panowie budowniczy portalu go uproszcza ,ułatwia dla tych którzy nie maja wprawy w necie ..Co mam zrobic ? Snuje sie jak widmo od roku i nawet nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam moje wypociny Czy ktos mi pomoże? mam tyle do zaoferowania Jestem z grupy krakowskiej .Liczę na odpowiedz lecz bez smiechu to i tak dla mnie obciach :-)Nie będę jednak grała mądrali nie umiem sie tu poruszać Wchodzę na muratora bardzo często ,czytam wasze dzienniki Czerpię waszą wiedzę ,podkradam zdjęcia .Widzę was i czytam a nie umiem wejśc do grupy aby rozmawiac z innymi .Czuje sie jak duch krążący we mgle niewidoczny dla innych .C :oops: zy ktos mi pomoże ?