Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktos 4m brame wjzadowa do garazu ?

Recommended Posts

Przeciętnej wielkości samochód z lusterkami ma prawie 1,8-2m szerokości więc jak wjedziesz przez te 4m to zapomnij o otwarciu drzwi po stronie sąsiedniego samochodu. Mam nadzieję, że wjazd do garażu to dostatecznie długa prosta bo inaczej przy cofaniu można łatwo urwać lusterko albo zahaczyć przodem :(

Skoro minimalna szerokość bramy na jeden samochód to 2,3m to należy przyjąć, że na 2 nie warto robić mniej niż 4,5m! A wygoda jest dopiero przy 5m.

Witam

Zalozylem brame wjazdowa do garazu o szerokosci 4m. Garaz ma ponad 6m ale jakos dalem mniejsza brame. Teraz sie zastanawaim jak to sie sprawdzi w praktyce ? Ma ktos taka brame ? Bez problemu mozna wjechac dwoma srednimi autami na boki ?

Fantom

Może i się wjedzie, ale ciągle myśleć o wjeździe do garażu jak jakimś wyzwaniu-szczególnie jak już będzie późno, albo będzie pośpiech - nie wiem czym kierowałeś się przy zmianie tych drzwi, ale oszczędności są żadne

Już odpowiedz udzielono 4,60 to dobra brama 4,40 to niezbędne minimum ale wystarczy niewielka nieuwaga i niedokładnośc i autem trzeba cofać i manewrować :oops:

Jeden wjeżdża przodem drugi tyłem - garaż jest szeroki i odpada problem z otwieraniem drzwi :D

Rozumiem, że twoje samochody są jednoosobowe :wink:

Zresztą wiele samochodów z lusterkami jest szersze niż 2m i nie mam tu na myśli Hummera ale zwykłe kompakty: np. Megane II - 2039mm, Honda Cicic - 2046mm, Ford Focus - 2020mm.

Pozostaje kupić jeden samochód i jedno "wozidełko" ;)