szczukot 25.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 WitamZalozylem brame wjazdowa do garazu o szerokosci 4m. Garaz ma ponad 6m ale jakos dalem mniejsza brame. Teraz sie zastanawaim jak to sie sprawdzi w praktyce ? Ma ktos taka brame ? Bez problemu mozna wjechac dwoma srednimi autami na boki ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phant0mas 25.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jeszcze nie mieszkam, ale mam garaz 6,1 x 6,3 i brama 4,6 m Biorac pod uwage, ze srednio szerokosc samochodu to jakies 1,7-1,8 to wszystko bedzie zalezalo, jak dlugi masz garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.02.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A jak będzie ciężko to zmienisz bramę lub garaż? Sugeruję, że czy będzie ciężko, czy nie zależy tylko od Ciebie jako kierowcy i twojego garażu.Wpływ mają też wielkość i zwrotność samochodu, miejsce przed bramą i kilka innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 26.02.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mam 6 m garażu (szerokość) i bramę na 4 z kawałkiem. Nie ma problemu chyba że masz dwa hummery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.02.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Przeciętnej wielkości samochód z lusterkami ma prawie 1,8-2m szerokości więc jak wjedziesz przez te 4m to zapomnij o otwarciu drzwi po stronie sąsiedniego samochodu. Mam nadzieję, że wjazd do garażu to dostatecznie długa prosta bo inaczej przy cofaniu można łatwo urwać lusterko albo zahaczyć przodem Skoro minimalna szerokość bramy na jeden samochód to 2,3m to należy przyjąć, że na 2 nie warto robić mniej niż 4,5m! A wygoda jest dopiero przy 5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 26.02.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Przeciętnej wielkości samochód z lusterkami ma prawie 1,8-2m szerokości więc jak wjedziesz przez te 4m to zapomnij o otwarciu drzwi po stronie sąsiedniego samochodu. Jeden wjeżdża przodem drugi tyłem - garaż jest szeroki i odpada problem z otwieraniem drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Zalozylem brame wjazdowa do garazu o szerokosci 4m. Garaz ma ponad 6m ale jakos dalem mniejsza brame. Teraz sie zastanawaim jak to sie sprawdzi w praktyce ? Ma ktos taka brame ? Bez problemu mozna wjechac dwoma srednimi autami na boki ? Fantom Może i się wjedzie, ale ciągle myśleć o wjeździe do garażu jak jakimś wyzwaniu-szczególnie jak już będzie późno, albo będzie pośpiech - nie wiem czym kierowałeś się przy zmianie tych drzwi, ale oszczędności są żadne Już odpowiedz udzielono 4,60 to dobra brama 4,40 to niezbędne minimum ale wystarczy niewielka nieuwaga i niedokładnośc i autem trzeba cofać i manewrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jeden wjeżdża przodem drugi tyłem - garaż jest szeroki i odpada problem z otwieraniem drzwi Rozumiem, że twoje samochody są jednoosobowe Zresztą wiele samochodów z lusterkami jest szersze niż 2m i nie mam tu na myśli Hummera ale zwykłe kompakty: np. Megane II - 2039mm, Honda Cicic - 2046mm, Ford Focus - 2020mm. Pozostaje kupić jeden samochód i jedno "wozidełko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts