Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

Gość nowy2
Przeczytałem wszystko i wcale nie jest mi łatwiej podjąć decyzje.Mieszkam w bloku i moja łazienka ma 3,5 m2 ,dlatego żeby móc sie w niej poruszać musiałem usunąć wannę i wstawiłem prysznic /bez bajerów/ w mojej nowej łazience oczywiście miała obowiązkowo znaleźć się wanna wypasiona.Po latach korzystania tylko z prysznica chciałem wanny z bajerami. Dodam że mieszkam w małej miejscowości i z 20zł-mi mogę najwyżej iść na piwo.Proszę użytkowników o krótką odpowiedź na pytanie czy warto. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowy2

Mam taką wannę z hydromasażem. Używam w niej mydła i płynów do kapieli. Ale dopiero po "zabiegu masowania". Nie widzę przeciwskazań. Czasami nawet jak mam ochote na kąpiel z pinką to wlewam nieco płynu do kapieli i wlaczam hydromasaż robi się wtedy fajna pianka. Jeśli chodzi o twoją łazienkę to obawiałbym się tego że posiada małą kubaturę ok. 9m3. Moja łazienka posiada kubaturę prawie 26m3 i po hydromasażu wszystko jest dokładnie zaparowane pomimo włączania wentylatora na ok. 5 wymian powietrza /h. W przypadku twojej łazienki to chyba będzie woda kapać z sufitu. Dowiedz się dokładnie u producenta wybranej wanny jak to jest. Z tego co się orientuję są ograniczenia w stosowaniu hydromasażu w małych łazienkach.

Pozdrawiam

Moja siostra mieszkajaca w bloku , ma nad sobą szczęśliwego posiadacza owej wanny.

Nie zacytuję słów , które mu śle pod nosem, kiedy człowieczyna moczy swe wdzięki o 23..

Wibracje i dźwięk są zbliżone do snopowiązałki.

Jeszcze trochę i sąsiad nie będzie miał gdzie pożyczyć soli..

To tak ..oddolnie ,że tak powiem. :roll:

Gość nowy2

Sprostowanie- wannę z hydro zamierzam zamonntować w moim nowym domu który włśnie buduję, tam łazienka pow. podłóg ma 24m2, kubaturę nie wiem jaką bo z dwóch stron jest dach pod kątem 38 stopni.

Pozdrawiam

Sprostowanie- wannę z hydro zamierzam zamonntować w moim nowym domu który włśnie buduję, tam łazienka pow. podłóg ma 24m2, kubaturę nie wiem jaką bo z dwóch stron jest dach pod kątem 38 stopni.

Pozdrawiam

No to trzeba było tak od razu gadać :wink:

Nowy2 to Ty nie masz łazienki tylko hangar kąpielowy :D

Pozdrawiam

No dobra zaraz będę szukał ,może jednak podaj jakiej firmy masz tę wannę ,podobno to ważne

Mam z Sanplastu (ale nie każ mi pisać typu :wink: ), koszt o ile ja dobrze pamiętam to koło 8.000zł

Nie polecam, już dwukrotnie była naprawiana (pozwolę sobie nie opisywać czasu i sposobu naprawy wrrr), a dźwięk jaki wydaje przy suszeniu się ma natężenie odkurzacza (no, może przesadzam). Pan monter stwierdził: Pani, jak ma być cicho to wanna musiałaby kosztować 15.000 :(

Ciao 8)

Jezeli juz masz kupic wanne to warto kupic dobra, widzialem wanny Ariston w ktorych praktycznie sawsze wylatywal osad i nie bylo sposobu na dokladne umycie calosci instalacji, sprawa glosnosci to osobny problem, niektorych wanien nie da sie uzywac sa tak glosne. Kup Jacuzzi (lub cos podobnego) i bedziesz mial wygode albo daj spokuj. :p

Słyszałem że porządna wanna (prostokątna) z hydromasazem to min. 10 tys PLN (bez bajerów). Wszelkie te wanienki w promocjach i nie tylko do 5/6 tys to tandeta. Jest taka firma Yakuzzi ( chyba tak to się pisze) , stąd tez popularna nazwa dla takich wanien, droga ale maja patent jako jedyni na coś takiego jak "oczyszczanie przewodów" żeby nic w nich nie zalegało (włosy itp fuj). Inaczej po dłuższym czasie to się rozkłada i .......wiadomo co. Byc moze cos się zmieniło od tamtego czasu ale nie wiem. Ja to tylko usłyszałem więc nie mam swoich doświadczeń. Ja bym się nie zdecydował na coś taniego.

pzdr.

Gość nowy2

Do Inka1.

Naprawdę jest to dla mnie problem.Bardzo chciałem mieć wannę z hydro /po latach samego prysznica/, nie jestem producentem, hydraulikiem itp. po prostu zastanawiałem sie nad tym urządzeniem i wśród wielu wypowiedzi nie znalazłem osoby która mówi np.-warto , polecam , jest to super i wcale nie jest takie trudne i kosztowne w utrzymaniu. Oglądaliśmy wanny w sklepie , sprzedawcy są oczywiście nimi zachwyceni kazdy ma taką w domu ,co prawda polecano nam wanne Jacuzzi za 36 000 zł /przesada mój samochód jest wart najwyżej 20 000 a za wannę tyle!!!/. Znajomi wypowiadają się różnie ale nikt niema takiego ustrojstwa dlatego pytam na forum użytkowników CZY WARTO WYDAĆ MAKS 20000 NA TAKĄ WANNĘ

Nowy2

Jeśli chcesz wydać 20 tys to naprawdę musisz być fanem hydro. Faktycznie wybudowałeś "hangar kąpielowy" to teraz byle czego tam nie wstawisz. Ja osobiście nie znam wanien f-my Jacuzzi ale uważam że bąbelki nie są warte takiej kwoty. Owszem początkowo tak jak ze wszystkimi nowymi rzeczami używa się ich częściej. Jeśli chodzi o "przyjemność" takiego hydromasażu to jest to wątpliwa sprawa. Woda dookoła bulgocze kipi itp. Całość takiego zabiegu trwa max 15 minut. Dopiero relaks i odprężenie odczuwa się po wyjściu z wanny. Czy najdroższe wanny mają coś specjalnego trudno powiedzieć. Ja posiadam wannę z Koła system C+ z automatyczną dezynfekcją na specjalne tabletki. Nie jest to najtańsza wanna ok. 8 tys. Urządzenia do masażu powietrznego i wodnego jekiejś francuskiej firmy. Nie zauważyłem aby się coś zbierało w rurkach i wylatywał jakiś syf. Jeśli chodzi o głośność pomp to owszem nie sa zbyt ciche ale w moim odczuciu poziom hałasu od pomp jest porównywalny z hałasem babelków wylatujących z dysz. Myślę że aby dpbrze porównać wanny i samodzielnie ocenić czy Jacuzzi jest warta swojej ceny to na pewno trzeba by się w takiej wannie wykąpać.

Pozdrawiam

Do Inka1.

Naprawdę jest to dla mnie problem.Bardzo chciałem mieć wannę z hydro /po latach samego prysznica/, nie jestem producentem, hydraulikiem itp. po prostu zastanawiałem sie nad tym urządzeniem i wśród wielu wypowiedzi nie znalazłem osoby która mówi np.-warto , polecam , jest to super i wcale nie jest takie trudne i kosztowne w utrzymaniu. Oglądaliśmy wanny w sklepie , sprzedawcy są oczywiście nimi zachwyceni kazdy ma taką w domu ,co prawda polecano nam wanne Jacuzzi za 36 000 zł /przesada mój samochód jest wart najwyżej 20 000 a za wannę tyle!!!/. Znajomi wypowiadają się różnie ale nikt niema takiego ustrojstwa dlatego pytam na forum użytkowników CZY WARTO WYDAĆ MAKS 20000 NA TAKĄ WANNĘ

Powiem tak: jeśli jesteś wielkim fanem hydro i na basenie połowę czasu przesiadujesz w jaccuzi to kup :D . Ja po pierwsze: lubię siedzieć a nie stać (więc wanna jest jak najbardziej OK), dwa: puszczenie hydro naprawdę działa odprężająco, jak jeszcze dodam kilka kropel olejku lub płynu to robi się mnóóóóóstwo piany i czuję się jak w "Dynastii", moja wanna ma sporo dysz (boki, dół) i masaż może być wodny i powietrzny "bąbelkowy" lub oba naraz :wink: .

Tyle, że:

a. wanna jest duża więc i dużo wody wlać muszę

b. a to oznacza, że nie korzystam z hydro codziennie, bo czasu brak

c. o wannę trzeba dbać (czyszczenie preparatami co ok.2tyg)

Chyba nie pomogłam.... :wink:

• 4 weeks później...

Witam

Ja jestem też bardzo gorącą zwolenniczką kąpieli ze wszystkimi bajerami. :D

Natomiast zgadzam się z przedmówcami na temat, wanien z hydro. Jeżeli są tanie to na ogół więcej z nimi zachodu (typu czyszczenie, nieużywane płynów i nieciekawy zapach o bakteriach z dysz nie wspomnę) :(

Natomiast tak jak Kasiorek wspomiała jest złoty środek.

Ponieważ to nie miejsce nie jest najlepsze do reklamy, zapraszam do przeczytania mojego wątku (i perypeti życiowych). Odpowiem na każdy post :D http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22778

Pozdrawiam wszystkich lubiących długie kąpiele :wink:

Witam

Ja jestem też bardzo gorącą zwolenniczką kąpieli ze wszystkimi bajerami.

Natomiast zgadzam się z przedmówcami na temat, wanien z hydro. Jeżeli są tanie to na ogół więcej z nimi zachodu (typu czyszczenie, nieużywane płynów i nieciekawy zapach o bakteriach z dysz nie wspomnę)

Natomiast tak jak Kasiorek wspomiała jest złoty środek.

Ponieważ to nie miejsce nie jest najlepsze do reklamy, zapraszam do przeczytania mojego wątku (i perypeti życiowych). Odpowiem na każdy post http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22778

Pozdrawiam wszystkich lubiących długie kąpiele

PS. XanX Używałam Ozonomatica przez długi czas i jeżeli odczucia na jego temat są tak pozytywne to Dr.Frenkel zachwycił by cię (mata jest miękka-kauczukowa :D ) Poza tym na linku powyżej zwróc uwagę na cenę- z pewnością cię nie powali :wink: