pinlub 01.03.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam.Pytanie jak w temacie. Chodzi o tymczasowe utwardzenie jak najniższym kosztem, aby sprzęt i dostawcy mogli wjechać na działkę a nie stać na drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 01.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 dobrym tanim sposobem jest rozwinięcie siatki ogrodzeniowej w roli dywanu. działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 01.03.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ciągnik i ciężki wał i atak działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.03.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ciągnik i ciężki wał i atak działki . Taki wał mogą mieć sportowcy, do wałowania boiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 01.03.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Geowłóknina, geosiatka? To coś w stylu siatki ogrodzeniowej tylko z takim właśnie przeznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 01.03.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Geowłóknina, geosiatka? To coś w stylu siatki ogrodzeniowej tylko z takim właśnie przeznaczeniem. niestety ciezkiego sprzetu te geosiatki nie wytrzymuja, ale moze nie mialam dosc grubej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 01.03.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ...nie wiem czy to jest najtańsze, ale często stosowane na budowach - betonowe płyty....być może można wypożyczyć na okres budowy od jakiejś dużej firmy budowlanej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 01.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 stado krów trza przez działkę przepędzić... tak w Afryce robią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 stado krow w afryce dawno je zezarli zostalu nieliczne mucki kargulowe a jak pole masz zaorane to teraz je przejedz glebogryzalka lub rekultywatorem wyrowna to i dopiero na to wal ale to nie pomoze na dlugo najlepsze to sa plyty jak juzktos proponowal zawsze mozesz je zdjac jak skonczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinlub 02.03.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ok. Dzięki za mnie lub bardziej merytoryczne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 02.03.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Pole polu nie równe.Jak typowa gleba orna o sporej ilości cęeści spławialnych to ciężki sprzęt będzie grzązł (poza okresem suszy). Na glebie piaszczystej i żwirowej będzie lepiej. Idealnie kupić tanio płyty drogowe (3x1m ?). Potem odsprzedać z lekką stratą.Lub zepchnąć część orną i nawieźć żwiru z kamieniami tam gdzie będzie kładziona na końcu kostka brukowa lub "tem podobne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 03.03.2010 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 (edytowane) utwardzenie jak najniższym kosztem, aby wjechać na działkę Najtaniej to dajesz ogłoszenie gruz przyjmę i sypiesz. Zresztą, sami Cię znajdą. Pamiętam telefon od ekipy robiącej ogrodzenie (działka jeszcze była pusta) czy zamawiałem gruz bo przywieźli. "Tylko że tu szefie gruzu to niewiele, większość to jakieś śmieci". I gdyby nie ten telefon byłbym właścicielem Kamaza śmieci po cudzej budowie Po budowie płacisz jeszcze raz żeby to wybrać i szukasz chętnego żeby mu ten syf sprzedać (oddać). Budowałem na terenie podmokłym, torfowym - zacząłem od zrobienia docelowej drogi z wjazdem, bez kostki bo kapiący olej z samochodów ją zniszczy. [linki wygasły] Po budowie doszły obrzeża, chudy beton i kostka. Wszystko inne to półśrodki które i tak kosztują a docelowego efektu nie zapewnią. Edytowane 14 Listopada 2016 przez panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.03.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ja z kolei nic bym nie robił.Pan koparkowy przejedzie po tym polu parę razy,już będzie lepiej,póżniej stal pewnie przywiozą ,następnie bloczki i tak do czasu wjazdu gruchy z betonem już to pole zostanie utwardzone.U mnie była tragedia bo mam glinę , ale kierowcy dali rade,mają doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 03.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ja z kolei nic bym nie robił.Pan koparkowy przejedzie po tym polu parę razy,już będzie lepiej,póżniej stal pewnie przywiozą ,następnie bloczki i tak do czasu wjazdu gruchy z betonem już to pole zostanie utwardzone.U mnie była tragedia bo mam glinę , ale kierowcy dali rade,mają doświadczenie. Pod warunkiem że nie będzie nigdy padało to zadziała, przy kilkudniowym deszczu jak dobrze taka orna nasiąknie ciężko będzie przejść a co dopiero przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 moja glina jak została "ubita" przez ciężki sprzęt to opady deszczu nie były już tak uciążliwe.Moim zdaniem szkoda kasy na jakieś prowizorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts