Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak utwardzić zorane pole?

Recommended Posts

stado krow w afryce

dawno je zezarli zostalu nieliczne mucki kargulowe

a jak pole masz zaorane to teraz je przejedz glebogryzalka lub rekultywatorem wyrowna to i dopiero na to wal ale to nie pomoze na dlugo

najlepsze to sa plyty jak juzktos proponowal zawsze mozesz je zdjac jak skonczysz

Pole polu nie równe.

Jak typowa gleba orna o sporej ilości cęeści spławialnych to ciężki sprzęt będzie grzązł (poza okresem suszy). Na glebie piaszczystej i żwirowej będzie lepiej.

Idealnie kupić tanio płyty drogowe (3x1m ?). Potem odsprzedać z lekką stratą.

Lub zepchnąć część orną i nawieźć żwiru z kamieniami tam gdzie będzie kładziona na końcu kostka brukowa lub "tem podobne".

utwardzenie jak najniższym kosztem, aby wjechać na działkę

Najtaniej to dajesz ogłoszenie gruz przyjmę i sypiesz. Zresztą, sami Cię znajdą. Pamiętam telefon od ekipy robiącej ogrodzenie (działka jeszcze była pusta) czy zamawiałem gruz bo przywieźli. "Tylko że tu szefie gruzu to niewiele, większość to jakieś śmieci". I gdyby nie ten telefon byłbym właścicielem Kamaza śmieci po cudzej budowie :evil:

Po budowie płacisz jeszcze raz żeby to wybrać i szukasz chętnego żeby mu ten syf sprzedać (oddać).

Budowałem na terenie podmokłym, torfowym - zacząłem od zrobienia docelowej drogi z wjazdem, bez kostki bo kapiący olej z samochodów ją zniszczy.

[linki wygasły]

Po budowie doszły obrzeża, chudy beton i kostka.

Wszystko inne to półśrodki które i tak kosztują a docelowego efektu nie zapewnią.

Edytowane przez panda

ja z kolei nic bym nie robił.Pan koparkowy przejedzie po tym polu parę razy,już będzie lepiej,póżniej stal pewnie przywiozą ,następnie bloczki i tak do czasu wjazdu gruchy z betonem już to pole zostanie utwardzone.U mnie była tragedia bo mam glinę , ale kierowcy dali rade,mają doświadczenie.

ja z kolei nic bym nie robił.Pan koparkowy przejedzie po tym polu parę razy,już będzie lepiej,póżniej stal pewnie przywiozą ,następnie bloczki i tak do czasu wjazdu gruchy z betonem już to pole zostanie utwardzone.U mnie była tragedia bo mam glinę , ale kierowcy dali rade,mają doświadczenie.

Pod warunkiem że nie będzie nigdy padało to zadziała, przy kilkudniowym deszczu jak dobrze taka orna nasiąknie ciężko będzie przejść a co dopiero przejechać.