Elfir 07.03.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 żarnowce Holland są dość wrażliwe na mróz. Ale skoro rośnie u ciebie janowiec lidyjski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 08.03.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ogród pod samiuśkim Wrocławiem... Janowiec mam drugą zimę. Pierwszą przezimował bez szwanku nieokryty, w tym roku zabezpieczyłam agrowłókniną, na razie jeszcze nie odwiązywałam. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie, bo go bardzo polubiłam. Mam jakiś żarnowiec żółtokwitnący, który rósł w charakterze chwastu koło domu moich rodziców. W zeszłym roku zmarzl, ale po przycięciu odbił pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 20.03.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 kiedy przyciąć wrzosy i wrzośce? Juz, czy jeszcze czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 wrzosce juz przekwitły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 21.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 wrzosce juz przekwitły? przekwitły, a wrzosy po kwitnięciu jesienia już nie obcinałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 to możesz przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Wrzosy tnie się w kwietniu, wrzośce po kwitnieniu, czyli z grubsza tez wtedy.Wiesz jak ciąć? Cały, lub prawie cały ( bo czasem jest trudno cały ) kwiatostan. Najlepiej np. nożycami do żywopłotu żeby ciąć całą płaszczyznę nasadzenia a nie pojedyncze pędy.= czyli jak masz 5 sztuk wrzosów 1 odmiany to traktujesz jako 1 bryłę i tniesz je równo ze sobą, a nie kazdy krzaczek oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Najwygodniej podkaszarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.03.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Wrzosy tnie się w kwietniu, wrzośce po kwitnieniu, czyli z grubsza tez wtedy. Wiesz jak ciąć? Cały, lub prawie cały ( bo czasem jest trudno cały ) kwiatostan. Najlepiej np. nożycami do żywopłotu żeby ciąć całą płaszczyznę nasadzenia a nie pojedyncze pędy.= czyli jak masz 5 sztuk wrzosów 1 odmiany to traktujesz jako 1 bryłę i tniesz je równo ze sobą, a nie kazdy krzaczek oddzielnie ale u mnie rośnie każdy krzaczek oddzielnie, młode to wrzosowisko, zakładane jesienią. A jak krótko ścinać? Wystarczy pod kwiatkami czy jeszcze krócej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.03.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ścina się przekwitnięty kwiatostan. jak utniesz ciut więcej nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 (edytowane) dzięki za instruktaż Edytowane 22 Października 2010 przez Joani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 14.10.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam wszystkich pieknym uśmiechem Usmiech mi sie pojawia jak sobie marzę o tym że ja też założe swoje wrzosowisko. Jestem na etapie zerowym, czyli czytam, planuję i cieszę mordę Będę tu wpadać aby się poradzić, ale najpierw musze przemyśleć co , gdzie i jak. Planuje sobie zrobic wstepny szkic i potem będę pytać. No to nic tu po nie na razie. Zagłębiam sie w lekturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia23 20.10.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 ja też jestem na etapie zerowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts