Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyrównanie działki

Recommended Posts

Nosz kurde to teraz jestem w kropce :roll:

http://img6.imageshack.us/img6/5901/zdjcie044r.th.jpghttp://img193.imageshack.us/img193/7380/zdjcie045u.th.jpghttp://img39.imageshack.us/img39/1575/zdjcie046c.th.jpg

Teraz wygląda to tak.

Jakieś pomysły ?

Mogą być nawet roślinki, jeśli możne je jakoś ogarnąć to czemu nie ,,,

Vafel , niezły avatar :o

Dzięki :-)

To taki znak naszych czasów. Pomieszanie tego co obecnie w telewizji i kinie podobno najlepsze... :roll:

Co do pytania to Ja bym wolał zaorać wszystko i zrobić porządnie ,,,

Ale mi tych drzewek naprawdę szkoda. Jest ich całkiem sporo, niektóre niedługo już będą owocować. Opcja zaorania wszystkiego odpada...

Jakieś pomysły ?

quote]

Czy zamierzasz robić opaskę wokół domu i jakiej szerokości.

Wg mnie - najlepsze rozwiązanie to murki oporowe (może być tzw suchy murek, zrobi się rodzaj donicy w której coś można posadzić) - ta skarpa usypana przez ciebie jest b. ostra. Będzie się osypywać, a z boków jest mało miejsca jak rozumiem, żeby zrobić ją szerszą.

Teraz wygląda to tak.

masz bardzo klasyczny dworek a pomysły na ogród mocno nieszablonowe: np.: sama kora. Przyjdzie wiatr i ci ja rozwieje na trawnik. Przecież to jest bardzo lekkie!

Nie lepiej podjechać z przyczepką miedzy pola i pozbierać kamienie na suchy murek oporowy? Niektórzy rolnicy sami usypują kopce z zebranych na polach kamieni.

Ale przy takiej bryle domu aż się prosi o malwy, rudbekie, floksy, róże :D

czasem myślę, że kobiety są w ogrodach lepsze :D

a co do suchego murka - małe dziecko+suchy murek=katastrofa,

poza tym na suchy murek otoczaki raczej średnio się nadają i murek musi być w miarę szeroki, można na zaprawę, żeby nie jej było widać, albo jak kto lubi

a jeśli już murek to naprwdę tony kamieni idzie na takie kryto, drewniane belki/deski też mogą być ale zabezpieczone od środka

Najlepiej zostawił bym to jak teraz tylko że mi zwieje albo zarośnie chwastami :roll:

Zejdzie mi jeszcze 2 dni żeby dokończyć wstępne formowanie skarpy.

Co dalej ?

Miałem dać tą agrowłukninę i na to kora, ale skoro zwieje to d ... :(

Posypać ziemią i posiać trawę ?

Też kłopoty z tym, koszenie,nawadnianie i utrzymaniem tego !

A może nie tak źle z tą trawą co ?