egry 29.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Naprawdę kora Ci się bardzie podoba od niskich roślin zadarniających?Te rośliny rosną b. blisko ziemi, a między nimi możesz sadzić jakieś małe drzewka (np. ulubione przez niektórych iglaki szczepione na pniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Nosz kurde to teraz jestem w kropce http://img6.imageshack.us/img6/5901/zdjcie044r.th.jpghttp://img193.imageshack.us/img193/7380/zdjcie045u.th.jpghttp://img39.imageshack.us/img39/1575/zdjcie046c.th.jpg Teraz wygląda to tak. Jakieś pomysły ? Mogą być nawet roślinki, jeśli możne je jakoś ogarnąć to czemu nie ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.03.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Vafel , niezły avatar Dzięki To taki znak naszych czasów. Pomieszanie tego co obecnie w telewizji i kinie podobno najlepsze... Co do pytania to Ja bym wolał zaorać wszystko i zrobić porządnie ,,, Ale mi tych drzewek naprawdę szkoda. Jest ich całkiem sporo, niektóre niedługo już będą owocować. Opcja zaorania wszystkiego odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 29.03.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jakieś pomysły ? quote] Czy zamierzasz robić opaskę wokół domu i jakiej szerokości. Wg mnie - najlepsze rozwiązanie to murki oporowe (może być tzw suchy murek, zrobi się rodzaj donicy w której coś można posadzić) - ta skarpa usypana przez ciebie jest b. ostra. Będzie się osypywać, a z boków jest mało miejsca jak rozumiem, żeby zrobić ją szerszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Działka wąska, już wolałbym ściąć bardziej.Opaski nie będę robił na razie.Wszystko ma być jak najtaniej i na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Teraz wygląda to tak. masz bardzo klasyczny dworek a pomysły na ogród mocno nieszablonowe: np.: sama kora. Przyjdzie wiatr i ci ja rozwieje na trawnik. Przecież to jest bardzo lekkie! Nie lepiej podjechać z przyczepką miedzy pola i pozbierać kamienie na suchy murek oporowy? Niektórzy rolnicy sami usypują kopce z zebranych na polach kamieni. Ale przy takiej bryle domu aż się prosi o malwy, rudbekie, floksy, róże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A jak porządnie obfotografuję wszystko i z każdej strony, założę nowy temat to uda nam się wspólnie coś wymyślić ? Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Czy ty po prostu boisz się pracy przy roślinach czy lubisz czyste, nieskażone przestrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 czasem myślę, że kobiety są w ogrodach lepsze a co do suchego murka - małe dziecko+suchy murek=katastrofa, poza tym na suchy murek otoczaki raczej średnio się nadają i murek musi być w miarę szeroki, można na zaprawę, żeby nie jej było widać, albo jak kto lubi a jeśli już murek to naprwdę tony kamieni idzie na takie kryto, drewniane belki/deski też mogą być ale zabezpieczone od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Lubię porządek, symetryczność i równiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.03.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 do dawaj zen garden, piasku masz od choler* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Najlepiej zostawił bym to jak teraz tylko że mi zwieje albo zarośnie chwastami Zejdzie mi jeszcze 2 dni żeby dokończyć wstępne formowanie skarpy. Co dalej ? Miałem dać tą agrowłukninę i na to kora, ale skoro zwieje to d ... Posypać ziemią i posiać trawę ? Też kłopoty z tym, koszenie,nawadnianie i utrzymaniem tego ! A może nie tak źle z tą trawą co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Na pewno trawa wymaga więcej pracy niz okrywowe krzewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Narysowałem coś. Tak bym chciał żeby docelowo wyglądało : http://img35.imageshack.us/img35/5608/23361153.th.jpg Ma być prosto i bez żadnych "cudów" ! Skarpa jest tu problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts