Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

Z czystym sercem mogę polecić Philips 48PFH5500/88. Pewnie dlatego, że sam jestem jego posiadaczem ;) Jest to mój pierwszy "płaski" telewizor i jestem z niego bardzo zadowolony. Zakupiłem go w Euro RTV AGD z wystawy (dzięki temu trochę zaoszczędziłem), ale sprawuje się bardzo dobrze. Kolory są bardzo ładne, nie zawiesza się. Posiada również fajny bajer w postaci iluminacji świetlnych z lewej i prawej strony. Powiem, że robi to lepsze wrażenie podczas oglądania tv, zwłaszcza przy słabszym oświetleniu. Jedynym mankamentem jest słabo działająca opcja smart tv, ale w sumie nie używam jej zbyt często. Sam YT sprawuje się poprawnie, a od internetu mam komputer :) Także jeśli ktoś się zastanawia nad tym czy innym modelem, to polecam.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
Specjalnym fanem nowinek nie jestem ale tak czy siak muszę kupić nowy telewizor i zastanawiałem się właśnie czy to już odpowiedni czas na 4k. Dzięki za podpowiedź, myślę że zamiast wydawać 2x więcej zdecyduję się jeszcze na jakiś lepszy hd, prawdopodobnie z funkcjami smart tv.

• 2 months później...

4k - a co jest nadawane obecnie w tej rozdzielczości

smart tv - przydaje się choć różnie to działa na różnych modelach

oled - wreszcie następca plazmy jeśli chodzi o jakość obrazu niestety przejał też i wady z początku produkcji wypalone matryce

jak na razie dobry led full hd w rozsądnej cenie

Dzisiaj wszystkie nowe telewizory mają 4k w standardzie. Np. 50 cali Philipsa za 3000 zł - dwa modele niżej również mają 4K. To nie to czy się opłaca czy nie tylko ta zmiana standardów stała się już, więc nie ma co płakać po FHD.

i co w tym 4K oglądać skoro nasze platformy telewizyjne mają problem z kanałami HD

Philips był dobrą marką,ale kiedyś

teraz niestety to chińczyk

jedyną marką top jest tylko Panasonic ,a dla ludu mniej zasobnego portfela LG

Sam mam Philipsa z Ambilight, wcale nie takiego taniego i nie uważam sprzętu za chińczyka  A piszę te słowa jako kinomaniak i miłośnik seriali z hbo.

• 2 years później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
Co myślcie o sprzęcie TCL? Rodzice chcieli sobie kupić nowy tv i zamówili właśnie tej marki telewizor, seria EP660. Jeszcze go fizycznie nie mają u siebie ale chyba ma być we wtorek. Myślicie, że pod tv, netflix będzie ok? Na konsoli raczej nie planują grać, chyba że wnuki przyjadą.

• 5 weeks później...

A czemu rodzice wybrali akurat TCL? czym się sugerowali, androidem? Sprzęt jest ok, tylko że jest 50 hz, Trochę mało jeśli ekran jest większy niż 50' cali. Jeśli lubią oglądać np sport to 100 hz jest prawie niezbędne. Pytanie też w jakiej cenie chcą TV. Mowie telewizor nie jest zły ale sprawdź w wolnej chwili coś takiego:

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-led-55sm8600-uhd-4k-a7-g2-nano-cell-hdr-pro-thinqai-pilot-magic-tv?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=65d90fc6d307590b14e9e1800d4e8eab

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-led-49sm8600-uhd-4k-a7-g2-nano-cell-hdr-pro-thinqai-pilot-magic-tv?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=65d90fc6d307590b14e9e1800d4e8eab

55 i 49 cali. oba na WEBos, czyli bardzo fajny system operacyjny, czytaj bardzo intuicyjny. W zestawie mają też pilot Magic, fajna frajda dla małych dzieciaków bo ma funkcje głosowe:)

Daj znać jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania?