michuteria 09.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 my mamy samsunga od ponad dwóch lat, działa bez zarzutu, czy ma usb i jakies inne bajery - nie mam pojecia, używamy go do ogladania telewizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerleg 11.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dzięki za komentarze. Poczytałem trochę jeszcze informacji w sieci i teraz jestem jednak bardziej skłonny na zakup plazmy. Tego typu telewizory nadają się lepiej do oglądania telewizji z sygnałów analogowych, poza tym nie potrzebuję Full HD, bo ten standard wykorzystywany jest tylko przez niektóre gry na Playstation 3 i filmy blue-ray, których nie zamierzam oglądać Dam znać, jak coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerleg 15.03.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Wziąłem w końcu plazmę Panasonica TX-P42X10Y Do zwykłej telewizji plazma nadaje się najlepiej, a nie potrzebuję Full HD, bo nie za wiele Blu-rayów oglądam. Jak na razie sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 02.07.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Ze wzgędu na decyzję o zakupie nowego telewizora chciałam zapytać jakie się teraz kupuje. Podobno plazmy już są przeżytkiem a więc co w zamiast nich ? Bedzie on powieszony na ścianie tak więc im bardziej płaski tym lepiej. Bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.07.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Pewnie LED - świetny obraz. Można jeszcze się pokusić o 3D, jak się ma większe fundusze. My kupiliśmy zwykły LCD, a teraz jest promocja i w tej cenie mielibyśmy LED. Bardzo żałuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 02.07.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Bardzo przepraszam ale zupełnie nie wiem jaka jest różnica m/y LED a LCD. Czy ktoś w bardzo przystępny sposób módłby to objaśnić? I który lepszy? Podobno za niedługo tylko na niektórych telewizorach będie można cokolwiek oglądać ze względu na nowe technologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Kwestia czego używa się do podświetlania obrazu. LED są bardziej energooszczędne.Plazmy żrą najwięcej prądu, ale dają najlepszy obraz (kontrast czerni). LCD - jak monitory komputerowe, nie dają prawdziwej czerni.Oczywiście różnice w kontraście między plazmą a LCD dostrzegą ci, co będą oglądać telewizję w idealnie ciemnym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 02.07.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Dzięki bardzo. A w takim razie może ktoś jeszcze wyjaśni o co chodzi z tym że tylko część telewizorów będzie można oglądać za rok czy dwa. Reszta podobno nie będzie odbierała sygnałów z satelity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cerleg 02.07.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Za rok czy dwa zlikwidują naziemną telewizję analogową. Wprowadzi to zmiany tylko i wyłącznie dla użytkowników korzystających z anten naziemnych. Będą oni musieli kupić tuner DVB-T dostawiany do starych telewizorów lub zakupić telewizory z budowanym tunerem DVB-T z MPEG4. Dla użytkowników telewizji kablowych nic się nie zmienia, nadal będą mieli możliwość posiadania sygnału analogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 03.07.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam Jestem ekspertem Sony to taki tytuł nadany mi przez Sony Polska.Niby nic wielkiego ale jest nas tylko 12 w całej polsce na 230 specjalistów o sprzedawcach typu media-markt już nie wspomnę.Zdecydowanie odradzam LED. Za drogi, jakość nieciekawa tzn. ostrość, kontrast kolory.testowałem różne ledy i pewnie się to wyda śmieszne ale Sony ma najlepsze, choć ich nie polecam.jeżeli podasz mi jaka przekątna Cię interesuje to coś doradzę i nie mówię że to musi być Sony, choć telewizory tej marki zdecydowanie przodują na rynku i to jest obiektywizm nie subiektywizm.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 05.07.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ludzie nie piszcie bzdur - że plazmy są bardzo prądożerne. Jak ktoś się nie zna to spojrzy na tabliczki znamionowe i wychodzi mu, że plazma pobiera dwa razy więcej prądu niż LCD. A tak nie jest do końca - LCD pobierają stałą wartość prądu - niezależnie od tego co jest wyświetlane; zaś plazmy maja podana najwyższą wartość (która jest przy wyświetlaniu koloru białego) - czym ciemniejsze sceny - tym mniejsze zapotrzebowanie na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.07.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam Jestem ekspertem Sony to taki tytuł nadany mi przez Sony Polska.Niby nic wielkiego ale jest nas tylko 12 w całej polsce na 230 specjalistów o sprzedawcach typu media-markt już nie wspomnę. Zdecydowanie odradzam LED. Za drogi, jakość nieciekawa tzn. ostrość, kontrast kolory.testowałem różne ledy i pewnie się to wyda śmieszne ale Sony ma najlepsze, choć ich nie polecam. jeżeli podasz mi jaka przekątna Cię interesuje to coś doradzę i nie mówię że to musi być Sony, choć telewizory tej marki zdecydowanie przodują na rynku i to jest obiektywizm nie subiektywizm.pozdrawiam Witam W sklepie porównując LCD z LED jest olbrzymia różnica w obrazie więc chyba nie jest tak, że obraz jest kiepski. Poza tym nie są chyba aż takie drogie, bo LED takiej samej wielkości ostatnio był w takiej samej cenie co LCD. Oczywiście jakiś niski model ale jednak. I pytanie Czy możesz polecić jakiś dobry TV 47 calowy i dlaczego akurat ten. I co sądzisz o TV Philipsa i jaki polecasz 47. Cena do 4500. Będę wdzięczna za odpowiedź. Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.07.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Nie kieruj się obrazem w sklepie!Miałam kumpla, który pracował w Media Markt i opisywał jak narzuca się klientom wybór konkretnych modeli. Ustawia się idealnie odbiorniki, na których sklep najlepiej zarabia (bo np. ma układ z dystrybutorem marki), a pozostałe złącza się kiepskim kablem sieciowym, lub rozregulowuje ostrość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.07.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 E tam. Myślę, że może i tak jest ale jakoś tego nie zauważyłam. Porównując LCD z LED widać różnicę ale nie twierdzę, że LCD był kiepski. Oba miały bardzo dobry obraz z tym, że LED lepszy, a to jest chyba naturalne. Znajomy ma LED i obraz jest rewelacyjny. Ale rozumiem, że trzeba wziąć poprawkę na obraz w sklepach. Tam często mają popodłączane wszelkie HD. Rozumiem jak najbardziej, że w domu może być gorszy obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelikaX 05.07.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Polecam LED, mam takowego - konkretnie Firmy Samsung, model UE40B7000, jestem bardzo zadowolona. Roznica w jakosci, glebi obrazu w porownaniu do LCD jest naprawde widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 05.07.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Również polecam LED! Obraz nie porównywalny z LCD. Mam SHARP le 700e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 05.07.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Najlepiej kup taki, którego złodziej nie wyniesie .. A na serio, to najprawdopodobniej niedługo telewizory 3D będą w obecnej cenie tych dobrych LED-owych. Może warto chwilę zaczekać i kupić takie cudo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 06.07.2010 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 najpierw odiose sie do pytania o 47 calowy telewizor i mimo wszystko kupilbym lcd. po drugie moim zdaniem philips odpada bo to tak naprawde thomson. predzej szukal bym jakiegos samsunga. a z czystym sumnieniem polecilbym sonego model KDL-46EX700 w sklepach interentowych mozna go miec za ponizej 5000,- moge plecic jeden gdzie do tej ceny daja jeszcze uchwyt na sciane gratis. ale nic na sile. jest to mozna powiedziec model ze sredniej polki bez wodotryskow ale na rynku nie ma sobie rownych pod wzgledem jakosci kontrastu a przedewszystkim ruchu.sony najlepiej wsywietla plynny ruch bez smuzenia w stosunku do innych marek. po drugie technologia 3d moim zdaniem to porazka chyba ze chcecie mniec powazna wade wzroku szczegolnie jesli chodzi o samsunga bo tam sa pasywne okulary. naprawde nie mozna bez uszczerbku na zdrowiu patrzec na telewizor z okularami 3d w warunkach domowych. osobiscie wole dac miom dziecia na kino popkorn i cole i niech ida sobie tego shreka obejrzec do kina niz za wlasne pieniadze psuc im wzrok. pozdrawiam kolege http://www.wyposazam.pl z postow o farbach do wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 06.07.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Dlaczego nie Philips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 06.07.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 pozdrawiam kolege http://www.wyposazam.pl z postow o farbach do wnetrz. aa dziękuję i też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts