pablitoo 07.03.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 ... lub okolicach ?? Generalnie interesuje mnie / moją żonę / oczar pośredni Hamamelis x intermedia 'Diane' i Hamamelis x intermedia 'Jelena' - gdzie mogę nabyć takowe w Krakowie lub w okolicach ?? - sadzonki / krzewy / większe - tak około metra ... Przeglądnąłem mnóstwo stron szkółek w KRK i okolicach i nic ... Może ktoś się spotkał lub wie ... - będę wdzięczny za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Patrzyłeś u Łuckich przy ul. Księcia Józefa? widziałam tam jesienią oczary takie dość duże (może nawet i metrowe) po około 200 zł - były 'Diane', 'Pallida' i 'Jelena'. A takie mniejsze (0,5 m, dwa pędy) po ok. 30 zł sa u Hajdrowskich w Mnikowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.03.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dziękuję MymyK_KSK - > do Łuckich mam rzut beretem - kilka minut samochodem - jutro podjedziemy z żoną oglądnąć co mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.03.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 (...)do Łuckich mam rzut beretem - kilka minut samochodem - jutro podjedziemy z żoną oglądnąć co mają Hmmm - blisko mamy ale do Łuckich w Węgrzcach - ale nic to - pojedziemy - zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.03.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 na stronę szkółkarzy też warto zaglądaćhttp://www.zszp.pl/index.php?sub=szkolki&dnr=4&klucz=103&jezyk=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 (...)do Łuckich mam rzut beretem - kilka minut samochodem - jutro podjedziemy z żoną oglądnąć co mają Hmmm - blisko mamy ale do Łuckich w Węgrzcach - ale nic to - pojedziemy - zobaczymy . jesienią w Węgrzcach nie było, ale sprawdźcie - może przenieśli jakieś okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 teraz chcecie kupowac? nie obawiacie się przemarzniętych brył korzeniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.03.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 teraz chcecie kupowac? nie obawiacie się przemarzniętych brył korzeniowych? Aż tak nam się nie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.03.2010 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Wyjątkowo ładne oczary widziałam tydzień temu w OBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 13.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Oczary są dostępne w wielu kolorach w szkółce w Krzywaczce:http://www.szewczyk.transfer.pl/kontakt.html Cen nie pamiętam, ale sporo rzeczy tam wynalazłam w zeszłym roku i to całkiem niedrogo !! Oczar tez mam na liście tylko jak na razie miejsce nie przygotowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.03.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Wyjątkowo ładne oczary widziałam tydzień temu w OBI Byliśmy wczoraj popołedniu w OBI - rzeczywiście piękne okazy oczarów - duże sadzonki - tak z 1-1,5m w donicach - odmiana 'Westerstede' i 'Ruby Glow' - cena sztuki 129 pln ... Sadzonki podobały nam się bardzo - cena - mniej - szukamy dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.03.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 (...)do Łuckich mam rzut beretem - kilka minut samochodem - jutro podjedziemy z żoną oglądnąć co mają Hmmm - blisko mamy ale do Łuckich w Węgrzcach - ale nic to - pojedziemy - zobaczymy . jesienią w Węgrzcach nie było, ale sprawdźcie - może przenieśli jakieś okazy No i nabyty - piękny okaz Diane - Mymyk_KSK - wielkie dzięki - u Łuckich w Węgrzcach - mieli mnóstwo okazów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.03.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 To się cieszę, że się przydałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tw111 30.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Jeżeli mogę się przyłączyć do fascynacji oczarem, to kupiłem rok temu "Diane" bardzo duży (2m wysx1,5m - podobno 10letni) u Kulasa- cena 350zł . Moje spostrzeżenia po pełnym sezonie: 1.Kwiaty są ciemniejsze niż myślałem, są brązowoczerwone ale też ładne. Marzę teraz o bardziej pomarańczowej odmianie - "Jelena". 2. Zakwitł dość późno. Wyczekiwałem już w lutym zgodnie z opisem, a czekać musiałem aż do połowy marca. Tegoroczna długa zima i opóźniona wiosna miały chyba na to duży wpływ.. 3.Bardzo pozytywne zaskoczenie jesienią. Cudowne pomarańczowo-czerwone kolory liści !!! Uważam, że są piękniejsze od kwiatów w tej odmianie. Naprawdę przepiękne ciepłe kolory jesieni... Mam też drugi, żółty "Arnold promise" kwitnie w tym samym czasie, jednak jesienią liście przebarwiają się jedynie na bladożółtozłotawy kolor. Pozdrawiam, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 03.04.2010 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (... )Marzę teraz o bardziej pomarańczowej odmianie - "Jelena". (...) Mam też drugi, żółty "Arnold promise" kwitnie w tym samym czasie, jednak jesienią liście przebarwiają się jedynie na bladożółtozłotawy kolor. Pozdrawiam, Tomek. "Jelena" jest następnym oczarem w naszych planach Można prosić fotkę Arnold Promise ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 03.04.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Oczar - owani - nasza Diane : http://images50.fotosik.pl/280/4b230ed4ac6ddabbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 04.04.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Można prosić fotkę Arnold Promise ... Proszę uprzejmie: http://www.garten.cz/images_data/4879-hamamelis-x-intermedia-arnold-promise.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.04.2010 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Proszę uprzejmie: http://www.garten.cz/images_data/4879-hamamelis-x-intermedia-arnold-promise.jpg Nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts