monopolo 13.11.2020 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Witam. Jestem nowy. Mam pytanie odnośnie impregnatu do drewnianej łazienki. Dom drewniany szkieletowy, świerkowy balik również w łazience. Okolice wanny będą opłytkowane. Szukam jakiegoś bezpiecznego dla zdrowia środka (M1), matowego, bezbarwnego. Pomożecie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.11.2020 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2020 Proponuje kontakt z remmers, jest spora szansa, że coś pomogą. Osobiście sporo materiałów brałem od nich do domu i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniulka 28.12.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Witajcie,czy olej lniany położony wewnątrz domu z bali sosnowych będzie ok? Co polecacie na zewnątrz? Dom nowy, sosnowy, chcielibyśmy jedynie lekko przyciemnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 29.12.2020 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Do wewn spróbuj woski dekoracyjne Osmo, np. transparentny 3111 daje super efekt. Nie przyjmuje żadnych plam i wilgoci, daje lekko jedwabisty połysk. Małe puszeczki, oczywiście trzeba wypróbować gdzieś w zakątku. Stolarze używają do schodów. Zrobiłem tym parapet i dechę na wieszak 3 lata temu i spokój. Żadnych plam czy zabrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syndon 19.03.2021 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 WitamJa cały czas stosuje drewnochron w tematach impregnacji drewna nie narażonego na działania opadów natomiast na zewnątrz /elewacja ,konstrukcja ,płoty/polecam zdecydowanie XYLADECOR holzschutzlasur środek bardzo dobry, wydajny może wg niektórych trochę drogi ale co dobre musi kosztować.Środek w dużej gamie kolorów nie tworzy żadnej powłoki wnika głęboko w drewno wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narciarz_2 25.04.2021 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Chciałem zapytać o propozycję impregnacji półbala świerkowego. Wykonawca z gór położy tylko FOBOS M-4 (to jest w umowie) i twierdzi, że nic więcej nie jest potrzebne. Ale z góralami ciężko się rozmawia. Twierdza, ze tak będzie dobrze bo robi tak już od ponad 30 lat i nie chc słyszeć o niczym innym. Co polecacie poza Fobosem M4 na zewnatrz (albo zamiast) a co do wewnatrz? W łazience przewiduję płytki tylko na podłodze. Rozpoczecie składania domu we wrześniu. Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.04.2021 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Tutaj masz wszystko co napisał producent, proponuję poczytać. https://www.impregnatyfobos.pl/fobos-m4. Impregnat wodny wymywalny do tego do stosowania raczej przez moczenie, przy malowaniu trzeba się natrudzić by odpowiednia ilość dotarła tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maratoro 12.05.2021 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 Witajcie, Szukam dobrego środka do zabezpieczenia belek stropowych. Najbardziej zależy mi na zabezpieczeniu miejsca w którym belki będą obmurowane ścianą nośną z betonu komórkowego. ( nie będzie do nich dostępu, jedno podejście ) Kupiłem dzisiaj 3v3 do drewna konstrukcyjnego czy to wystarczy ? Może zastosować coś jeszcze. Chce to zrobić raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 26.05.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Cześć,V33 do drewna konstrukcyjnego nie znam natomiast lazura 8 lat wytrzymała u mnie 3 lata . Trzy warstwy, suchy modrzew. Zastanawiam się właśnie co dać na lazure V33 aby to się trzymało , coś w jasnym biało kremowym kolorze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 27.05.2021 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 modrzew nie za bardzo lubi być malowany . Poszukaj coś z Remmersa - HK lasur sprawdza sie u mnie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts