Robinson74 06.03.2019 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 No właśnie. Dlatego pytam, czy folia wystarczy. Muszę odciąć wilgoć gruntową od rzeczy, które będą przechowywane w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 06.03.2019 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Folia budowlana wystarczy. U siebie mam dwie warstwy i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.03.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 No to super. A czy w jakiś sposób przymocowałeś tę folię do podłoża lub do garażu czy sobie tak luźno leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.03.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Jak zostawisz goła glebę, to masz murowaną pleśń na wszystkim w ciągu miesiąca. o, jakaś nowość, mój blaszak stoi na glebie (glina posypana z wierzchu żwirem żeby butów nie gubić) już 11 lat i nigdy pleśni w nim nie widziałem, oczywiscie nie jet to miejsce suche jak garaż czy piwnica ale też nie przesadzałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 07.03.2019 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 No widzisz, a ja postawiłem kilka lat temu blaszak na gołej ziemi i po miesiącu zaplesnialo wszystko co w nim bylo, łącznie z samochodem. Folie położyłem luzem tak, że nachodzi na bloczki, coś w rodzaju koryta. Przyłożyłem ją również bloczkami (po 3 na każdej ścianie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 07.03.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 może masz wyjątkowo mokrą i parującą glebę,nie wiem, poza tym dla blaszaków ze względu na tendencję do skraplania się wody od wewnątrz na blasze zalecana wentylacja, błędem jest ich uszczelnianie (np. styk dachu ze ścianami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts