adam_mk 01.01.2020 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 A gdziekolwiek taki istnieje?Ja tu o ochronie myślałem. O obronie koniecznej.Prawo macie zdecydowanie lepsze!Zdaje się, że szaleńców też macie lepszych... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 01.01.2020 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 KAŻDY ochroniarz ma uprawnienia normalnego obywatela. JEST UPRAWNIONY DO OBYWATELSKIEGO ZATRZYMANIA włamywacza. (...CIACH...) Adam M. Pierwszy akapit bardzo mija się z prawdą, kolejne są jeszcze dalej. Uprawnienia grupy interwencyjnej reguluje ustawa o ochronie osób i mienia, i dopuszcza stosowanie przymusu bezpośredniego. Żaden prokurator nie będzie wszczynał postępowania za założenie kajdanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.01.2020 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Pytają - odpowiadam. Coś tam wiem... więc mogę coś na temat. Robiłem naprawdę WIELE rzeczy... Nie tak - jak wiekszość, co opanowała JEDEN fach , a i to nie do precyzji... Przykład? - Choćby Ty sam. Też Ci życzę aby ten nowy rok był lepszy od poprzedniego, co łatwe nie bedzie! Adam M. I jesteś w głębokiej niewiedzy. Ale, jak zwykle uważasz, że masz rację. Nie znasz mnie a wyrokujesz. Nie wiesz jakie mam "fachy" w ręce i w głowie. Do krytykowania i poniżania innych jesteś pierwszy. Nie jestem chwalipiętą i mitomanem tak jak TY. Jesteś taki znakomity, znasz kilka języków, masz wiele fachów w ręce i w głowie, masz wiele wynalazków na koncie, budowałeś wiele rzeczy i wiele obiektów. Wprowadź w życie swoje wynalazki dla dobra Narodu i Ojczyzny. Marnujesz się na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.01.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Ale Ci Adaś pojechali. I mają rację. W parze z Tobą jest kolega "niktspecjalny", czy jakoś tak, co teraz cicho siedzi, bo wie, że i mu się oberwie. Widzisz jednak Adaś, takie stanowisko ludzi przywraca mi wiarę w człowieka. Ci normalni nie trawią, zarozumiałych bufonów, ę ą, co nigdzie nie byli, nic nie widzieli, a w każdym temacie są specjalistami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.01.2020 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Demokracja to większość a większość to idioci...Statystycznie więc biorąc - normalni nie trawią, nie bardzo kumają jakieś szersze problemy, no i wybierają jak NORMALNI (czyli PIS)Bo przecież PISda.Mnie to nie dziwi.Nie muszę być kochany przez wszystkich. Jak bym chciał - musiałbym być banknotem studolarowym.A że nie wszyscy mnie rozumieją? - Ja to rozumiem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.01.2020 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Pierwszy akapit bardzo mija się z prawdą, kolejne są jeszcze dalej. Uprawnienia grupy interwencyjnej reguluje ustawa o ochronie osób i mienia, i dopuszcza stosowanie przymusu bezpośredniego. Żaden prokurator nie będzie wszczynał postępowania za założenie kajdanek. Znasz przypadek, kiedy ochroniarz w trakcie interwencji kogoś postrzelił czy odstrzelił? OCZYWIŚCIE, że mają działać w zgodzie z prawem. To o ochronie mienia i osób to jedno z wielu, których się mają trzymać. Napiszesz tu co ochroniarz może więcej jak np. właściciel obiektu, który zastał włamywacza? BO MOŻE MNIEJ! Opowiadasz o prawie. Ja o realiach... Ustawę o Policji czytałeś? I co? ZAWSZE i WSZYSCY policjanci się do niej stosują? - Bo powinni... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.01.2020 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Demokracja to większość a większość to idioci... Adam M. To tylko twoje zdanie jest. W tym też się mylisz. Z wiekiem mylisz się częściej i bardziej. Jak zwykle lecisz ogólnikami dobrymi dla takich samych jak Ty. Ty oczywiście jesteś najmądrzejszy i musz żyć wśród tej większości którą nazywasz idiotami. Współczuję. Będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 01.01.2020 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2020 Znasz przypadek, kiedy ochroniarz w trakcie interwencji kogoś postrzelił czy odstrzelił? OCZYWIŚCIE, że mają działać w zgodzie z prawem. To o ochronie mienia i osób to jedno z wielu, których się mają trzymać. Napiszesz tu co ochroniarz może więcej jak np. właściciel obiektu, który zastał włamywacza? BO MOŻE MNIEJ! Opowiadasz o prawie. Ja o realiach... Ustawę o Policji czytałeś? I co? ZAWSZE i WSZYSCY policjanci się do niej stosują? - Bo powinni... Adam M. Nie wiem co do tego ma postrzelenie, czy tym bardziej odstrzelenie. Nikt nie ma w Polsce prawa do postrzelenia czy tym bardziej odstrzelenia. Ochroniarz jest od ochrony, to nie Judge Dredd. Jaki sens ma powoływanie ustawy o policji i twierdzenie, że nie wszyscy się do niej stosują? Gdzie jest związek z tym wątkiem? Napisałeś, że ochroniarz ma uprawnienia normalnego obywatela i może działać w ramach obywatelskiego zatrzymanie, co nie jest prawdą, bo ma szersze uprawnienia regulowane ustawą. Bzdurą jest, że będzie się musiał tłumaczyć przed prokuratorem za zakucie w kajdanki. Teraz twierdzisz, że „nie może więcej”. Co to znaczy, że „może więcej” lub „nie może więcej”? Ma takie same prawa w zakresie ochrony mienia i zdrowia jak każdy inny obywatel, a dodatkowo rozszerzone przez ustawę o ochronie osób i mienia. Jeśli dobrze rozumiem to Twoje „może więcej” to stwierdzam, że MOŻE WIĘCEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2020 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Ale Ci Adaś pojechali. I mają rację. W parze z Tobą jest kolega "niktspecjalny", czy jakoś tak, co teraz cicho siedzi, bo wie, że i mu się oberwie. Widzisz jednak Adaś, takie stanowisko ludzi przywraca mi wiarę w człowieka. Ci normalni nie trawią, zarozumiałych bufonów, ę ą, co nigdzie nie byli, nic nie widzieli, a w każdym temacie są specjalistami. Nie siedzę cicho i nie groźne mi takie wywody gdy pseudo ochroniarz bez konkretnej wyuczonej wiedzy chce mi coś wmówić. Masz swojego klocka ,którego chcesz chronić po swojemu. 11 kamerek , oprogramowanie ,powiadomienia na komórkę ,zapis na twardy dysk co i kto znalazło się w ich obrębia. Dobra opcja ,która wg mojej subiektywnej oceny wyrwie się spod kontroli.Nie neguje aż tak tego bo coś tam liznąłeś jako pseudo ochroniarz.Mierzi mnie zawsze jak zabiera głos ktoś kto li tylko ma wiedzę teoretyczną ,sieciowa nic , null praktyki. Wyżej odezwali się dominanci takich zachowań. To jedno... a drugie to jedak dziwne ze maja potrzebe ja sie “chwalic” na publicznym forum. Zawsze moga zwalic na % To tylko twoje zdanie jest. W tym też się mylisz. Z wiekiem mylisz się częściej i bardziej. Jak zwykle lecisz ogólnikami dobrymi dla takich samych jak Ty. Widzę, że biegunka umysłowa w pełnej krasie ... i nie tylko.... Pierwszy akapit bardzo mija się z prawdą, kolejne są jeszcze dalej. a temat topiku to :Alarm - warto zakładać czy nie ?? Masz alarm w domu? Ile czasu? pomógł - ochronił przed włamywaczem - intruzem (jeśli takowy był)? czy z tego tytułu poniosłeś jakieś straty finansowe? Jak wyglądała interwencja grup do tego przystosowanych ? Czy jesteś z tego zadowolony (opcja) ,jeśli nie to dlaczego? Co byś zmienił jak pseudo ochroniarz w takich grupach interwencyjnych. Czy zakładałeś kiedyś bransolety jakiemuś przestępcy ? Czy wg ciebie było zgodne z literą prawa ? Czy alarm się kiedyś zepsuł? Jak zachowuje się alarm gdy nie ma napięcia? ile wytrzymuje bateria alarmowa? Jak wygląda protokół po wizycie - konkretnej interwencji firmy ochraniającej twoje mienie? itd. itd. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez niktspecjalny życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Nie wiem co do tego ma postrzelenie, czy tym bardziej odstrzelenie. Nikt nie ma w Polsce prawa do postrzelenia czy tym bardziej odstrzelenia. Ochroniarz jest od ochrony, to nie Judge Dredd. Jaki sens ma powoływanie ustawy o policji i twierdzenie, że nie wszyscy się do niej stosują? Gdzie jest związek z tym wątkiem? Napisałeś, że ochroniarz ma uprawnienia normalnego obywatela i może działać w ramach obywatelskiego zatrzymanie, co nie jest prawdą, bo ma szersze uprawnienia regulowane ustawą. Bzdurą jest, że będzie się musiał tłumaczyć przed prokuratorem za zakucie w kajdanki. Teraz twierdzisz, że „nie może więcej”. Co to znaczy, że „może więcej” lub „nie może więcej”? Ma takie same prawa w zakresie ochrony mienia i zdrowia jak każdy inny obywatel, a dodatkowo rozszerzone przez ustawę o ochronie osób i mienia. Jeśli dobrze rozumiem to Twoje „może więcej” to stwierdzam, że MOŻE WIĘCEJ. Totalne odcięcie się od wiadomości to raczej błąd, bo potem głosi się takie teksty jak Ty to robisz. Ostatnio policja odstrzliła jedną czy dwie osoby... Było w sieci i w prasie. Nie pisz więc, że nikt w Polsce nie ma prawa. Jest prawo użycia broni i po coś jest! O zakatowaniu zatrzymanego przez policmajstrów też nie słyszałeś... a nie powinni tego zrobić. Policjantów się aresztuje, sądzi, wsadza do pierdla, bywa, że handlują narkotykami czy informacją służbową. Też czytałem o tym w prasie No, tak, czarne owce są wzsędzie. W każdym fachu. Co z tego, że "nie mają prawa" jak się zdarza? Bardzo silnie wystraszony zjadacz chleba może (choć nie powinien) znacznie uszkodzić intruza. W poczuciu paniki, strachu - tym co mu w łapy wpadnie. Szczególny przypadek obrony koniecznej. OCHRONIARZOWI TEGO ZROBIĆ NIE WOLNO!!! Szkolony jest i ma być na tyle sprawny aby w panikę nie wpadać. NAPISZ KONKRETNIE JAKIE TO WIĘKSZE UPRAWNIENIA MA OCHRONA OD OBYWATELA !!! Piszesz - że ma to chyba wiesz - jakie? Polska to taki kraj, w którym sprzedano wiele kijów bejsbolowych ale ani jedej piłki... (to z sieci, z demotów, ale coś w tym jest! ) Długo jesteś w branży czy czytałes o niej w prasie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Czy warto zakładać alarm? Uważam, ze poprawnie zaprojektowany i zamontowany - warto!Powinien też realizować powiadomienie o zadziałaniu.Jak ktoś ma jakieś dobra - WOLNO MU ich bronić.Samemu lub przez firmę specjalizującą się w ochronie.Jak wybierze firmę i ubezpieczenie od włamania/napadu ma szanse ograniczenia/minimalizowania strat.Potencjalnie i nie za darmo. Za to się płaci.Można kupić bejsbola, maczetę czy czarnoprochowca i usiąć nad swoim mieniem aby go strzec.Szanse, ze ktoś się odważy na zabór praktycznie są żadne w takim przypadku, ale co to za życie?Powierzenie ochrony komuś to ryzyko, że ochroni lub nie ochroni.Ryzyko, że nie ochroni nie jest zerowe ale nikłe, pomimo -realnie - takiej ochrony jaka jest.Z jej wadami i zaletami. Grubo ponad 90% zadziałań alarmów to błędy obsługi czy fałszywki.To stępia czujność. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 02.01.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Totalne odcięcie się od wiadomości to raczej błąd, bo potem głosi się takie teksty jak Ty to robisz. Ostatnio policja odstrzliła jedną czy dwie osoby... Było w sieci i w prasie. Nie pisz więc, że nikt w Polsce nie ma prawa. Jest prawo użycia broni i po coś jest! O zakatowaniu zatrzymanego przez policmajstrów też nie słyszałeś... a nie powinni tego zrobić. Policjantów się aresztuje, sądzi, wsadza do pierdla, bywa, że handlują narkotykami czy informacją służbową. Też czytałem o tym w prasie No, tak, czarne owce są wzsędzie. W każdym fachu. Co z tego, że "nie mają prawa" jak się zdarza? Bardzo silnie wystraszony zjadacz chleba może (choć nie powinien) znacznie uszkodzić intruza. W poczuciu paniki, strachu - tym co mu w łapy wpadnie. Szczególny przypadek obrony koniecznej. OCHRONIARZOWI TEGO ZROBIĆ NIE WOLNO!!! Szkolony jest i ma być na tyle sprawny aby w panikę nie wpadać. NAPISZ KONKRETNIE JAKIE TO WIĘKSZE UPRAWNIENIA MA OCHRONA OD OBYWATELA !!! Piszesz - że ma to chyba wiesz - jakie? Polska to taki kraj, w którym sprzedano wiele kijów bejsbolowych ale ani jedej piłki... (to z sieci, z demotów, ale coś w tym jest! ) Długo jesteś w branży czy czytałes o niej w prasie? Adam M. Pisałeś, że KAŻDY ochroniarz ma uprawnienia normalnego obywatela. JEST UPRAWNIONY DO OBYWATELSKIEGO ZATRZYMANIA włamywacza. (....) No i... kajdanki, jakby już MUSIELI kogoś zatrzymać do przyjazdu policji... Skują pacjenta a potem jest tyyyyyle tłumaczenia. Że agresywny, niebezpieczny, że uzyte środki przymusu krzywdy mu nie zrobiły i były adekwatne do sytuacji. Nie każdy prokurator chce w to wierzyć - i jest kłopot... w pracy... co jest kompletną bzdurą i nie masz pojęcia o czym piszesz, bo ochroniarz w oparciu o ustawę, o której już dwa razy wspominałem, może dokonać ujęcia i ma prawo do użycia i wykorzystania środków przymusu bezpośredniego. Ustawa ta daje mu również prawo do użycia lub wykorzystania broni palnej, tylko nie wiem dlaczego i na jakiej podstawie miałby z tego prawa korzystać przy interwencji zatrzymania włamywacza. Każdy może sprawdzić brzmienie art. 36. ustawy o ochronie osób i mienia, co tobie szczególnie polecam. To jest wątek o alarmie i skuteczności metod ochrony, w tym kontraktu z firmą ochroniarską. Czytający chcieliby poznać rzeczywiste plusy i minusy tych opcji. Więc dobrze by było ograniczyć się do rzetelnych informacji związanych z tematem, a nie urojeń o nieistniejących ograniczeniach prawnych, absurdalnych argumentów o handlu narkotykami czy przekraczaniu uprawnień przez policję. Jaki cel ma przytaczanie nieistniejących terminów jak "szczególny przypadek obrony koniecznej", czy tezy, że ochroniarzowi nie przysługuje prawo do obrony? To co piszesz jest kompletnie oderwane od rzeczywistości i nie ma nic wspólnego z faktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2020 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Pisałeś, że co jest kompletną bzdurą i nie masz pojęcia o czym piszesz, bo ochroniarz w oparciu o ustawę, o której już dwa razy wspominałem, może dokonać ujęcia i ma prawo do użycia i wykorzystania środków przymusu bezpośredniego. Ustawa ta daje mu również prawo do użycia lub wykorzystania broni palnej, tylko nie wiem dlaczego i na jakiej podstawie miałby z tego prawa korzystać przy interwencji zatrzymania włamywacza. Każdy może sprawdzić brzmienie art. 36. ustawy o ochronie osób i mienia, co tobie szczególnie polecam. To jest wątek o alarmie i skuteczności metod ochrony, w tym kontraktu z firmą ochroniarską. Czytający chcieliby poznać rzeczywiste plusy i minusy tych opcji. Więc dobrze by było ograniczyć się do rzetelnych informacji związanych z tematem, a nie urojeń o nieistniejących ograniczeniach prawnych, absurdalnych argumentów o handlu narkotykami czy przekraczaniu uprawnień przez policję. Jaki cel ma przytaczanie nieistniejących terminów jak "szczególny przypadek obrony koniecznej", czy tezy, że ochroniarzowi nie przysługuje prawo do obrony? To co piszesz jest kompletnie oderwane od rzeczywistości i nie ma nic wspólnego z faktami. Pytania masz wyżej i tak mocno siadłeś bezpodstawnie w rzeczy samej na Adama ,że nie sposób przejść obok tego obojętnie.Zadam w takim razie pytanie bo zarzucasz wiele i skoro czynisz ten proceder musisz być w temacie alarmu lepszym od Adama. 1. Ile lat masz w domu alarm? 2. kto cię chroni alarm czy firma ochroniarska ? 3. jaka masz praktykę z alarmem w domu jednorodzinnym ? 4. jakich doświadczyłeś przypadków na własnym przykładzie z udziałem firmy ochroniarskiej ? 5. czy podglądasz swoje środowisko domowe przy użyciu dostępnych środków - urządzeń ? 6. czy alarm jest zabezpieczony by go nie można było wyłączyć np. ucinając napięcie na budynku? 7. żywotność akumulatora alarmu ? 8. skąd czerpiesz wiedzę o ochroniarzu To co piszesz jest kompletnie oderwane od rzeczywistości i nie ma nic wspólnego z faktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 02.01.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Pytania masz wyżej i tak mocno siadłeś bezpodstawnie w rzeczy samej na Adama ,że nie sposób przejść obok tego obojętnie.Zadam w takim razie pytanie bo zarzucasz wiele i skoro czynisz ten proceder musisz być w temacie alarmu lepszym od Adama. 1. Ile lat masz w domu alarm? 2. kto cię chroni alarm czy firma ochroniarska ? 3. jaka masz praktykę z alarmem w domu jednorodzinnym ? 4. jakich doświadczyłeś przypadków na własnym przykładzie z udziałem firmy ochroniarskiej ? 5. czy podglądasz swoje środowisko domowe przy użyciu dostępnych środków - urządzeń ? 6. czy alarm jest zabezpieczony by go nie można było wyłączyć np. ucinając napięcie na budynku? 7. żywotność akumulatora alarmu ? 8. skąd czerpiesz wiedzę o ochroniarzu Przepraszam, czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo mam wrażenie, że czytasz, a potem interpretujesz tak jak ci pasuje do tezy, niezależnie od treści. W moich wypowiedziach jasno odnosiłem się do uprawnień grup interwencyjnych, wynikających z aktualnego ustawodawstwa, a nie zmyślonych interpretacji kolegi adam_mk, który swoimi wypowiedziami wprowadzał w błąd forumowiczów. Twoje pytania nie mają związku z tymi wypowiedziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.01.2020 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Alarm przestaje być wyłącznie narzędziem do wzywania ochrony i odstraszania samą obecnością amatorów cudzej własności.Coraz bardziej zrasta się z systemem automatyki domowej czy staje się jej częścią. Uzbrojenie "alarmu" może automatycznie pozamykać rolety, odłączyć wskazane gniazdka, zakręcić główny zawór wody, zgasić światła, wyłączyć klimę czy podjąć wiele innych działań które tylko sobie użytkownik wymyśli.Czujki ruchu mogą nie tylko wezwać załogę interwencyjną - ale np. zapalić światło czy wyłączyć TV gdy wykryje, że wyszliśmy z pomieszczenia, w którym stoi.Czujki dymu czy czadu mogą uratować życie samym wyciem alarmu - ale pewnie czasami patrol interwencyjny tez miałby tu coś do roboty.Budujący trzymają często sporo drogich rzeczy jak jeszcze nie mieszkają - tu z kolei jak najbardziej przydaje się ekipa interwencyjna. Bo jest w kilka minut, a ja bym pewnie ponad godzinę jechał w jedną stronę w środku nocy żeby sprawdzić, co wzbudziło alarm. A miałem ładnych kilka fałszywych alarmów - prawdopodobnie od wilgoci. A może ptaki mocno wpadały na szyby (co kilka razy miało miejsce, jak już mieszkałem, ale alarm nie był uzbrojony i nie wiem, czy by się wzbudził). Ważne za patrol przyjechał, pooglądał teren i zdał relację - ja mogłem wracać do łóżka. Więc IMO tak, warto zakładać alarm. Czy raczej lepiej - montować czujki wszelkiej maści (dymu, czadu, zalania, ruchu, wstrząsowe, gazu jak ktoś ma itd.) i podłączyć do systemu automatyki domowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Przepraszam, czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo mam wrażenie, że czytasz, a potem interpretujesz tak jak ci pasuje do tezy, niezależnie od treści. W moich wypowiedziach jasno odnosiłem się do uprawnień grup interwencyjnych, wynikających z aktualnego ustawodawstwa, a nie zmyślonych interpretacji kolegi adam_mk, który swoimi wypowiedziami wprowadzał w błąd forumowiczów. Twoje pytania nie mają związku z tymi wypowiedziami. Odczep się od Adama już wojenkę z nim sprowokowałeś. Temat topiku to : Alarm - warto zakładać czy nie ?? Czytasz ze zrozumieniem jakie pytania zadałem ci? Skoro tak o zrozumieniu tekstu czytanego krzyczysz. Ty odniosłeś się soczyście do wypowiedzi Adama ,a ja do twojej ideologi mniej soczyście. Odpowiedz nie wprowadzając opinii publicznej w błąd mając wiedzę łochochooo, na pytania: 1. Ile lat masz w domu alarm? 2. kto cię chroni alarm czy firma ochroniarska ? 3. jaka masz praktykę z alarmem w domu jednorodzinnym ? 4. jakich doświadczyłeś przypadków na własnym przykładzie z udziałem firmy ochroniarskiej ? 5. czy podglądasz swoje środowisko domowe przy użyciu dostępnych środków - urządzeń ? 6. czy alarm jest zabezpieczony by go nie można było wyłączyć np. ucinając napięcie na budynku? 7. żywotność akumulatora alarmu ? 8. skąd czerpiesz wiedzę o ochroniarzu One mają związek z tematem topiku i chce udowodnić ale nie mam póki co podstaw ,że to ty właśnie siejesz swoją niczym niepodpartą ideologie.Co chcesz udowodnić? Ja ,że mijasz się z prawdą i ,że jesteś teoretykiem sieciowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Pytania masz wyżej i tak mocno siadłeś bezpodstawnie w rzeczy samej na Adama ,że nie sposób przejść obok tego obojętnie.Zadam w takim razie pytanie bo zarzucasz wiele i skoro czynisz ten proceder musisz być w temacie alarmu lepszym od Adama. 1. Ile lat masz w domu alarm? 2. kto cię chroni alarm czy firma ochroniarska ? 3. jaka masz praktykę z alarmem w domu jednorodzinnym ? 4. jakich doświadczyłeś przypadków na własnym przykładzie z udziałem firmy ochroniarskiej ? 5. czy podglądasz swoje środowisko domowe przy użyciu dostępnych środków - urządzeń ? 6. czy alarm jest zabezpieczony by go nie można było wyłączyć np. ucinając napięcie na budynku? 7. żywotność akumulatora alarmu ? 8. skąd czerpiesz wiedzę o ochroniarzu W pierwszej kolejności sam odpowiedz na zadane przez siebie pytania. Może załóż ankietę na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.01.2020 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) W pierwszej kolejności sam odpowiedz na zadane przez siebie pytania. Może załóż ankietę na ten temat. Dlaczego wykształceni i inteligentni wierzą w pseudonaukowe bzdury i teorie spiskowe ? Bo wierzą jak mniej wykształceni i inteligentni szukają teorii spiskowych i nie znają zagadnień w nich poruszanych. człowieku ja mam alarm , mam umowę z firma ochroniarską już 11 lat . mam doświadczenie codo psucia , niedziałania alarmu ,jago ukrytych wad, Wiem co się dzieje jak wyłącza prąd albo czujka tlenku węgla CO by coś pokazała, jakby zaczął się ulatniać gaz także. Wiem jak alarm się włączy i nie ma mnie w domu jak wyglądają poszczególne procedury. A ty co wiesz na ten temat? No słucham znawco wszelkiej maści zagadnień forumowych . Edytowane 2 Stycznia 2020 przez niktspecjalny tlenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Pisałeś, że co jest kompletną bzdurą i nie masz pojęcia o czym piszesz, bo ochroniarz w oparciu o ustawę, o której już dwa razy wspominałem, może dokonać ujęcia i ma prawo do użycia i wykorzystania środków przymusu bezpośredniego. Ustawa ta daje mu również prawo do użycia lub wykorzystania broni palnej, tylko nie wiem dlaczego i na jakiej podstawie miałby z tego prawa korzystać przy interwencji zatrzymania włamywacza. Każdy może sprawdzić brzmienie art. 36. ustawy o ochronie osób i mienia, co tobie szczególnie polecam. To jest wątek o alarmie i skuteczności metod ochrony, w tym kontraktu z firmą ochroniarską. Czytający chcieliby poznać rzeczywiste plusy i minusy tych opcji. Więc dobrze by było ograniczyć się do rzetelnych informacji związanych z tematem, a nie urojeń o nieistniejących ograniczeniach prawnych, absurdalnych argumentów o handlu narkotykami czy przekraczaniu uprawnień przez policję. Jaki cel ma przytaczanie nieistniejących terminów jak "szczególny przypadek obrony koniecznej", czy tezy, że ochroniarzowi nie przysługuje prawo do obrony? To co piszesz jest kompletnie oderwane od rzeczywistości i nie ma nic wspólnego z faktami. Jesteś teoretyk - fantasta. Opisz przypadek użycia broni przez ochroniarza, jaki znasz. Daj link to poczytam. KAŻDY OBYWATEL broniąc mienia lub osoby (własnego lub cudzego, osoby trzeciej lub siebie) może dokonać ujęcia i ma prawo do użycia i wykorzystania środków przymusu bezpośredniego. Jak ma broń a sytuacja tego wymaga - także użyć broni! Czym się to różni od praw ochrony? Pytałem - JAKIE SZCZEGÓLNE A DODATKOWE PRAWA MA OCHRONIARZ, których obywatel nie posiada? - Nie doczytałeś czy unikasz odpowiedzi? To jest wątek o alarmie, ochronie posiadanego mienia, jak rozumiem - skuteczności, teorii i realiach. Ty walisz teorię a ja realia. Tyle. Czasem piszą czy pokazują jak zwykły zjadacz chleba np. zabiera kluczyki jakiemuś kierowcy, co wężykiem po drodze jeździ. Wiesz o tym? I wcale ochroniarzami zwykle nie są a bywa, ze stosują też śrdki przymusu bezpośredniego. I mają takie prawo!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Bo wierzą jak mniej wykształceni i inteligentni szukają teorii spiskowych i nie znają zagadnień w nich poruszanych. człowieku ja mam alarm , mam umowę z firma ochroniarską już 11 lat . mam doświadczenie codo psucia , niedziałania alarmu ,jago ukrytych wad, Wiem co się dzieje jak wyłącza prąd albo czujka tlenku CO by coś pokazała, jakby zaczął się ulatniać gaz także. Wiem jak alarm się włączy i nie ma mnie w domu jak wyglądają poszczególne procedury. A ty co wiesz na ten temat? No słucham znawco wszelkiej maści zagadnień forumowych . Tak, dużo wiem na ten temat. Mam jedno i drugie od 2011 roku Jesteś lepszy bo masz "czujkę tlenku CO" a ja nie mam czujki "tlenku CO". BTW - co te jest "tlenek CO" ? PS Popraw błędy językowe, gramatyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts