Emtebe 02.01.2020 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jesteś teoretyk - fantasta. Opisz przypadek użycia broni przez ochroniarza, jaki znasz. Daj link to poczytam. KAŻDY OBYWATEL broniąc mienia lub osoby (własnego lub cudzego, osoby trzeciej lub siebie) może dokonać ujęcia i ma prawo do użycia i wykorzystania środków przymusu bezpośredniego. Jak ma broń a sytuacja tego wymaga - także użyć broni! Czym się to różni od praw ochrony? Pytałem - JAKIE SZCZEGÓLNE A DODATKOWE PRAWA MA OCHRONIARZ, których obywatel nie posiada? - Nie doczytałeś czy unikasz odpowiedzi? To jest wątek o alarmie, ochronie posiadanego mienia, jak rozumiem - skuteczności, teorii i realiach. Ty walisz teorię a ja realia. Tyle. Czasem piszą czy pokazują jak zwykły zjadacz chleba np. zabiera kluczyki jakiemuś kierowcy, co wężykiem po drodze jeździ. Wiesz o tym? I wcale ochroniarzami zwykle nie są a bywa, ze stosują też śrdki przymusu bezpośredniego. I mają takie prawo!!! Adam M. Dyskusja z tobą nie ma sensu. Piszę o obowiązujących regulacjach, a ty przedstawiasz jakieś fantasmagorie nazywając je "realiami". Już ci podałem gdzie znajdziesz uprawnienia pracownika ochrony, jest to art. 36. ustawy o ochronie osób. Uprawnienia te nie negują, ani nie kolidują z prawami i obowiązkami wynikającymi z innych ustaw, w tym KK. Dla ciebie ochrona mienia i miru ograniczają się do urzycia broni, że tylko o tym piszesz? Jak ktoś ci wejdzie na posesję, to jako zwykły obywatel możesz go poprosić o jej opuszczenie, a jak tego nie zrobi, to zostaje zadzwonić na policję z prośbą o interwencję. Nie masz prawa go zatrzymać, wyprowadzić ani wylegitymować, a wyobraź sobie, że ochroniarz ma takie uprawnienia nadane przez ustawę. Każdy kto będzie szukał odpowiedzi na pytanie o uprawnienia grupy interwencyjnej może zajrzeć do ustawy i zweryfikować, czy obowiązują twoje "realia", czy "teoria" oparta o ustawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Dyskusja z tobą nie ma sensu. Piszę o obowiązujących regulacjach, a ty przedstawiasz jakieś fantasmagorie nazywając je "realiami". Już ci podałem gdzie znajdziesz uprawnienia pracownika ochrony, jest to art. 36. ustawy o ochronie osób. Uprawnienia te nie negują, ani nie kolidują z prawami i obowiązkami wynikającymi z innych ustaw, w tym KK. Dla ciebie ochrona mienia i miru ograniczają się do urzycia broni, że tylko o tym piszesz? Jak ktoś ci wejdzie na posesję, to jako zwykły obywatel możesz go poprosić o jej opuszczenie, a jak tego nie zrobi, to zostaje zadzwonić na policję z prośbą o interwencję. Nie masz prawa go zatrzymać, wyprowadzić ani wylegitymować, a wyobraź sobie, że ochroniarz ma takie uprawnienia nadane przez ustawę. Każdy kto będzie szukał odpowiedzi na pytanie o uprawnienia grupy interwencyjnej może zajrzeć do ustawy i zweryfikować, czy obowiązują twoje "realia", czy "teoria" oparta o ustawę. Czyli - niewiele wiesz na ten temat... Przykładów o które prosiłem nie podasz... Uważasz, ze każdy ochroniarz ma prawo wleźć na moją posesję i robić to co ma w art.36? Wyleciałby z niej szybciej jak wlazł a moze nawet z guzem na łbie! Nie-ochroniarz, oczywiście poproszony o opuszczenie posesji, jakby nie chciał, to dostałby po łbie bez legitymowania. Poleżałby, posiedział czy postał do czasu przyjazdu policji. Wylegitymowała by go potem policja. po co sobie tym czas zabierać? Każdy w tym kraju MA PRAWO OBRONY WŁASNEJ oraz ochrony własnego mienia. W szczeólnych przypadkach także CUDZEGO. Oczywiście, uzywając adekwatnych do sytuacji środków. A silnie przestraszony może nawet nieco przesadzić z tymi środkami. Mamy wiele róznych praw. Uczepiłeś się jednej ustawy jakby innych nie było... Adam M. Ochroniarz włazi jak ma UMOWĘ z właścicielem obiektu i dodatkowo w nie UPOWAŻNIENIE do tego. Nie pętają się po posesjach "jak leci" bo żadne prawo tego nie stanowi! "Już ci podałem gdzie znajdziesz uprawnienia pracownika ochrony, jest to art. 36. ustawy o ochronie osób. Uprawnienia te nie negują, ani nie kolidują z prawami i obowiązkami wynikającymi z innych ustaw, w tym KK." Także z konstytucją i traktatem zjednoczeniowym UE. Tego nie dodałeś. Nie wiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jest taki trójkąt: DOBRZE-SZYBKO-TANIO.Większośc go zna.Realnie - można mieć dwa z wymienionych. Trzeciego nie bedzie!Z alarmem jest tak samo. Przychodzi naganiacz i opowiada o wspaniałosciach JEGO firmy ochroniarskiej.Przyjdą, założą, nie nabrudzą, za darmo i podpisujesz umowę NA OKREŚLONY CZAS.Tak wygląda wiekszość umów.Nie do zerwania, bo drogo wychodzi.No fakt... Przyjdą , założą coś z najniższej półki siłami bolka co wczoraj się do firmy przyjął (i diabli wiedzą skąd jest i co robi po godzinach) , rozłożą koszt w czasie i wpiszą, ze odstąpienie od umowy zawiera karę umowna. DUŻĄ.Abonament - małe pieniądze.Zakres odpowiedzialności... no jakiś jest, ale nikogo na glebę rzucać nie będą! Są od zabezpieczenia tego co POZOSTAŁO PO WŁAMANIU.Bezpłatnie kilka dojazdów a potem płatne - jako ekwiwalent za rozpieprzanie ochrony błędami obsługi alarmu.Zwykle po 100 lub więcej zł/dojazd grupy.Interes się kreci.No, chyba ze włam, grupa po godzinie i - pretensje...Wtedy pokazuje się pacjentowi co zawiera umowa!Widział, czytał, podpisał, 5 lat mu sie podobało... - o co chodzi?Chce zerwać umowę...Ok! Przyslemy fakturę z karą za zerwanie.No - JEST TO W UMOWIE!!! Ale można inaczej...Stawiamy sobie SWÓJ alarm rekami wybranego SWOJEGO instalatora.No, kosztuje, bo taki darmo nie pracuje.WYBIERAMY sobie firmę ochroniarską. Spośród wielu.NEGOCJUJEMY warunki umowy i sposób jej wykonywania.Albo się zgodzą - albo nie. Firm sporo a każda o klienta walczy.Klient to płatnik a jak za dużo nie chce to... bierzemy.Rozwiazanie umowy to 5 minut.Potem niech prawnicy gęby strzępią i coś się moze odzyska.Jest jeszcze ubezpieczyciel - niech się wykłuca z nierzetelną ochroną - kto ma zapłacić. Tyle, ze to kosztuje wiecej, zwykle...Swój alarm, swój serwisant, koszt ochrony...Większe szanse pokrycia szkody.Ale... czy takie będą?10 lat się płaci, konserwuje - i NIC!No to - DOŚĆ! Włam... i nie ma kogo pozwać, od kogo odszodowania żądać... ILE chcecie/mozecie załacić za iluzję spokojnego snu?A ile za spokojny sen?50zł/mc ? 100zł/mc? 1000zł/mc?Ochrona kosztuje...Iluzja ochrony jest tańsza.Fakt! - Są ubezpieczenia. Podstawą tej oceny - czy warto - jest rachunek ekonomiczny.Dla zjadaczy chleba - warto! Nikt na nich sie nie zasadza. Niewiele mają, a jak już - to na koncie.Dla majętnych... policzyć, bo moze własny bodyguard tańszy? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Masz rację PS Magiczny trójkąt nie obowiązuje (w rozumie Inwestorów) w zakresie projektów budowlanych i wykonawczych wszystkich branż. Tam zawsze musi być szybko, tanio i oczywiście dobrze. Izba Inżynierów też tak uważa: dwa pierwsze wymaga na projektantach rynek i konkurencja a ostatnie wymaga Izba Inżynierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.01.2020 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Inwestor to jeleń do odstrzału.ŚWIADOMY inwestor to ten, co TRZECI dom zbudował.Taki ten trójkąt zna. Oj! ZNA!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 03.01.2020 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jest taki trójkąt: DOBRZE-SZYBKO-TANIO. Ale można inaczej... Adam M. Jest jeszcze opcja inna, najprostszy alarm (głównie jako odstraszający) założony samemu i ubezpieczenie zamiast ochrony. O wartości tej ostatniej wie każdy ktory mial znajomego w takiej firmie albo ktoś poszkodowany włamaniem czy innym zniszczeniem mienia. A ubezpieczenie kosztuje podobnie jak abo firmy ochroniaskiej (często nawet sporo mniej) i daje gwarancje zwrotu strat po kradzieży. W fimie ochroniarskiej nie mamy żadnych gwarancji a odzyskanie mienia graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.01.2020 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jest jeszcze opcja inna, najprostszy alarm (głównie jako odstraszający) założony samemu i ubezpieczenie zamiast ochrony. O wartości tej ostatniej wie każdy ktory mial znajomego w takiej firmie albo ktoś poszkodowany włamaniem czy innym zniszczeniem mienia. A ubezpieczenie kosztuje podobnie jak abo firmy ochroniaskiej (często nawet sporo mniej) i daje gwarancje zwrotu strat po kradzieży. W fimie ochroniarskiej nie mamy żadnych gwarancji a odzyskanie mienia graniczy z cudem. Skąd masz taka wiedzę? W fimie ochroniarskiej nie mamy żadnych gwarancji a odzyskanie mienia graniczy z cudem. Musze odszukać umowę z firmą ochroniarską ale wydaje mi się ,że po włączeniu alarmu i wyjściu z chałupy dalej już działa firma. Zakładając czysto hipotetycznie alarm włączony uzbrojony i mimo to intruz włazi - włamuje i dokonuje spustoszenia i na ten przykład z przyczyn nazwijmy nieznanych firma nie dojeżdża , a intruz dewastuje nasz dobytek i odchodzi w siną dal to tak czy siak ja ponoszę koszty tej rozpierduchy? Od zdarzeń losowych dom mam także ubezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.01.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Jest jeszcze opcja inna, najprostszy alarm (głównie jako odstraszający) założony samemu i ubezpieczenie zamiast ochrony. ... A ubezpieczenie kosztuje podobnie jak abo firmy ochroniaskiej (często nawet sporo mniej) i daje gwarancje zwrotu strat po kradzieży. .... Dokładnie tak jak napisałem wcześniej System kamer (z czujnikami ruchu i dźwięku) uruchamianych automatycznie z nagrywaniem i powiadamianiem w czasie rzeczywistym. Nagrywa się na server internetowy "w chmurze". System jest bezprzewodowy (wi- fi). Przy braku zasilania zewnętrznego, automatycznie włacza się zasilanie z baterii (wi-fi i kamery 2 tygodnie). Dodatkowo na drzwi i okna można zainstalować dodatkowe czujniki (oczywiście również bezprzewodowe). System powiadamia w czasie rzeczywistym w jakimkolwiek punkcie uruchomienia którejkolwiek z kamer (wraz z obrazem) lub czujnika. System posiada kilka opcji ustawień w zależności od czasu i naszych potrzeb. Kamera wraz z dzwonkiem przy drzwiach frontowych, pozwala na rozmowę z osobą przed drzwiami. System współpracuje z telefonami, laptopami i tabletami po uruchomieniu stosownej aplikacji. Po zawiadomieniu przez system o zagrożeniu lub włamaniu podejmujemy decyzję o zawiadomieniu policji (w moim mieście przyjazd i interwencja nie trwa nigdy dłużej niż 5 minut). Wszelkie szkody powstałe z tego tupu wydarzeń pokrywa firma ubezpieczeniowa. W takich przypadkach (kiedy jestem w domu i ktoś nieproszony wtargnie na moją posesję - a tym bardziei do mojego domu): ... Jesteś wystarczająco groźny w kominiarce, z kolczykami w uszach i z kijem bejsbolowym aby się ciebie bać. ... ... dodatkowym u mnie zabezpieczeniem jest "Glock 9mm" ... wizyta tego rodzaju trwa u mnie nie dłużej niż 1 minuta (czasami lepiej najpierw działać i zapobiegać a później pytać "kto tam i w jakiej sprawie ?") To o czym wyżej: obraz z jednej z kamer w nocy z tej samej kamery w dzień w każdym dowolnym momencie dostęp do wszystkich elementów systemu (z ustawieniami czujności włącznie) zwiększona wielofunkcyjność kamer wewnętrznych (temperatura, wilgotność powietrza, itp) ... kamery wewnętrzne pozycjonowane są automatycznie (360°) w momencie naruszenia zadanej strefy odpoczywając na tarasie (czy będąc poza domem) mamy cały czas możliwość rozmowy z gościem przy drzwiach frontowych) Mnie osobiście mój system wystarcza ps - dodatkowo dom wyposażony jest w czujniki p-poż i wykrywalności innych szkodliwych gazów Edytowane 3 Stycznia 2020 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 03.01.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Alarm warto zakładać. Sąsiedzi patrzyli się jak na wariata jak zakładali mi alarm i kamery. Ale jak pokradli auta z dwóch ulic w nocy to z automatu co trzeci sam pozakładał. Nie ma zabezpieczenie 100%. Jak złodziej się uprze to wejdzie wszędzie i po wszystko. Kamery fajne,ale co z tego jak przyjdzie ktoś i zajuma furę a ty to widzisz bo siedzisz w pracy ,ale zawsze dobrze jest to widzieć. Alarm też fajny bo wyje i wszyscy słyszą,jak sąsiad dobry to da znać,jak mieszkasz w polu to powyje tylko,a ty dostaniesz powiadomienie i szybko do domu patrzeć co i jak. Taka forma zabezpieczenia jest tylko i wyłącznie dla złodziej amatorów ,którzy jak mają po coś wejść i widzą tu budynek z alarmem i kamerą to idą tam gdzie tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2020 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Bezprzewodówka (czujki na baterie) ma system oszczędzania energii. Zaleta ale też wada. Nie napiszę tu co zrobić aby uzyskać stan gdy alarm jest załączony, ale nie działa... A tak się da... Chef Paul Nie masz systemu idealnego. Masz taki, którego ograniczeń nie znasz. Na szczęście prawie wszyscy też nie znają - więc działa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.01.2020 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Bezprzewodówka (czujki na baterie) ma system oszczędzania energii. Zaleta ale też wada. Nie napiszę tu co zrobić aby uzyskać stan gdy alarm jest załączony, ale nie działa... A tak się da... Chef Paul Nie masz systemu idealnego. Masz taki, którego ograniczeń nie znasz. Na szczęście prawie wszyscy też nie znają - więc działa. Adam M. Ale baterii mu nikt jak na kablu nikt nic nie odetnie jak się włamie. Będzie wył.Film będzie się kręcił i policja jak to zobaczy przyjedzie w 5 min. O SP nie wspomnę .Bardzo mnie ciekawi:Nie napiszę tu co zrobić aby uzyskać stan gdy alarm jest załączony, ale nie działa... szkoda ,że nie napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.01.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 (edytowane) No piękny system tylko pozazdrościć. Ileż tych szkodliwych gazów macie na florydzim obszarze.? Przecież macie wszystko EKO . Czujniki ppoż o wykrywalności czego ? Dymu itp.? Jak ci chałupa się zapali o kominka -świeczki hipotetycznie ,to na łebek ze zraszaczy poleci woda i ugasi płomienie czy przyjedzie w 5 min SP.? Pochwaliłeś się systemem nie do zdarcia. Już to widzę jak wszyscy lecą i zakładają taki system.Powstrzymaj te mrzonki na wodzy. Masz mnie w "ignorowanych" i cytujesz moje posty ? Co do gazów: słyszałeś kiedyś o radonie ? Nie, nie pochwaliłem się "system nie do zdarcia". Pokazałem swój jako dla mnie wystarczający. Zawsze możesz sprawdzić osobiście jak on działa, wchodząc nieproszony i wystrojony w swą kominiarkę, na teren mojej posesji ps - SP od momentu zawiadomienia będzie u mnie w domu w czasie krótszym niż 5 minut (jednostka znajduje się kilka przecznic od mojego domu). Zraszaczy mnie nie potrzeba, wszelkie szkody pokryje ubezpieczenie. ... a jeszcze całkiem niedawno: ... Dodałbym ,że nie ma alarmu i jest nikim wielkim , schował się na Florydzie i piszczy. Ma super galimatias ale nie ma......................... Bezprzewodówka (czujki na baterie) ma system oszczędzania energii. Zaleta ale też wada. Nie napiszę tu co zrobić aby uzyskać stan gdy alarm jest załączony, ale nie działa... A tak się da... Chef Paul Nie masz systemu idealnego. Masz taki, którego ograniczeń nie znasz. Na szczęście prawie wszyscy też nie znają - więc działa. Adam M. Nie ma systemów idealnych (i sam wiesz o tym doskonale). ... choć być może się mylę nie wykluczam, że system idealny może posiadać jeden z forumowiczów, któren to system strzeże jego dymane "jakuzi" i zapasów cebuli Moje kamery i część czujników zasilane są prądem a w razie utraty tego źródła, przełączają się automatycznie na zasilanie z baterii. Sygnał jest przesyłany poprzez wi-fi (z transmitera bezprzewodowego). Dane alarmowe z kamer przechowywane są w internetowej "chmurze" (na na żadnych lokanych dyskach w domu), dostępne w każdej chwili Pisałem przecież o tym powyżej. Napisałem również, że: dla mnie system taki jest wystarczający, ... choć oczywiście zdaję sobie sprawę z jego ograniczeń. Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Chef Paul dodanie fotograffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2020 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 "szkoda ,że nie napiszesz. ..." Nie mogę dawać instrukcji - jak obejść syatem alamowy, ten czy tamten, choć powinienem (i umiem) wiedzieć jak się do systemu włamać. Pewnym paradoksem jest to, że jestem "licencjonowanym" włamywaczem z uprawnieniami "awaryjnego otwierania zamknięć" Innym paradoksem jest to, że zabezpieczenia powinni budować ludzie, którzy mają do tego uprawnienia (kiedyś - licencję). W efekcie - tylko fachowiec powinien budować np. PŁOT. Takie mamy prawo... No wiec, MOGĘ LEGALNIE ZAPROJEKTOWAĆ I ZBUDOWAĆ PŁOT! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 04.01.2020 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Nie ma systemu bez wad, dlatego nie masz się z czego tłumaczyć. Twój na większość zdarzeń wystarczy. Są jednak takie zdarzenia, na które nie wystarczy żaden system zabezpieczeń. Zobacz np. jak "kolega" cytujący Twoje posty widzi wszystko, pomimo, że ma Cię w ignorowanych. Zatem nie zadziałało zabezpieczenie muratora lub jest też jest kłamczuszkiem. W pierwszym wypadku pomógł by zapewne Adam M., w drugim dobry psycholog A i tak wiersz znalazłem w internecie. Wiecie, może o kim to jest: Na wszystkie smutki i pragnienia, Na troski, złości i zmartwienia, Gdy tylko fundusze masz na koncie, Adam M. jest nie do zastąpienia. W teorii mistrz, w praktyce też, Nie straszny ogień mu i jeż, Zna się na wszystkim, wszystko ma, Oj ranek , O! Otworzyć oczy trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.01.2020 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Masz mnie w "ignorowanych" i cytujesz moje posty ? Co do gazów: słyszałeś kiedyś o radonie ? Nie, nie pochwaliłem się "system nie do zdarcia". Pokazałem swój jako dla mnie wystarczający. Zawsze możesz sprawdzić osobiście jak on działa, wchodząc nieproszony i wystrojony w swą kominiarkę, na teren mojej posesji ps - SP od momentu zawiadomienia będzie u mnie w domu w czasie krótszym niż 5 minut (jednostka znajduje się kilka przecznic od mojego domu). Zraszaczy mnie nie potrzeba, wszelkie szkody pokryje ubezpieczenie. ... a jeszcze całkiem niedawno: Nie ma systemów idealnych (i sam wiesz o tym doskonale). ... choć być może się mylę nie wykluczam, że system idealny może posiadać jeden z forumowiczów, któren to system strzeże jego dymane "jakuzi" i zapasów cebuli Moje kamery i część czujników zasilane są prądem a w razie utraty tego źródła, przełączają się automatycznie na zasilanie z baterii. Sygnał jest przesyłany poprzez wi-fi (z transmitera bezprzewodowego). Dane alarmowe z kamer przechowywane są w internetowej "chmurze" (na na żadnych lokanych dyskach w domu), dostępne w każdej chwili [ATTACH=CONFIG]438975[/ATTACH] Pisałem przecież o tym powyżej. Napisałem również, że: dla mnie system taki jest wystarczający, ... choć oczywiście zdaję sobie sprawę z jego ograniczeń. To dlaczego jako wystarczający nie możesz przyjąć innego alarmu. Takie twoje zawsze na górze.Rozumiem.O Marii Curie Skłodowskiej także.Mącisz ludziom w głowach ,że co ,że mają w budynkach radon jak ty i masz czujkę jak ci się stężenie zwiększy i przyjedzie ...no kto przyjedzie jak włączy się alarm na przekroczone stężenie radonu? Weź mnie popraw jak coś pomyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.01.2020 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 To dlaczego jako wystarczający nie możesz przyjąć innego alarmu. Takie twoje zawsze na górze.Rozumiem.O Marii Curie Skłodowskiej także.Mącisz ludziom w głowach ,że co ,że mają w budynkach radon jak ty i masz czujkę jak ci się stężenie zwiększy i przyjedzie ...no kto przyjedzie jak włączy się alarm na przekroczone stężenie radonu? Weź mnie popraw jak coś pomyliłem. Wskaż gdzie napisałem, że "nie mogę przyjąć innego alarmu" ? Napisałem, że ten system który posiadam jest dla mnie wystarczający. Pytałeś o inne gazy więc odpowiedziałem. Radon znajduje się prawie wszędzie o większym lub mniejszym stężeniu, jest również rakotwórczy - poczytaj jak Radon działa na ludzi, jakie są objawy i przestań bredzić o tym "kto przyjedzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Ale baterii mu nikt jak na kablu nikt nic nie odetnie jak się włamie. Odciąć sygnał WiFi jest banalnie prosto. Dużo trudniej odciąć zasilanie jak kabelek schowany a całość ma zasilanie awaryjne. Ale kamerki to najmniejsza przeszkoda dla złodzieja. To się przydaje, żeby zobaczyć, czy był kurier albo którędy pies uciekł z posesji. Ewentualnie o której był złodziej - ale rozpoznać się go nie da (chyba, że to ostatnia łamaga, a nie złodziej). Zraszaczy mnie nie potrzeba, wszelkie szkody pokryje ubezpieczenie. Życia nie zwróci. Pierwszego rysunku dziecka przedstawiającego tatę też nie odzyska. Nie wszystko ma wartość wyrażaną w pieniądzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.01.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Odciąć sygnał WiFi jest banalnie prosto. Dużo trudniej odciąć zasilanie jak kabelek schowany a całość ma zasilanie awaryjne. Ale kamerki to najmniejsza przeszkoda dla złodzieja. To się przydaje, żeby zobaczyć, czy był kurier albo którędy pies uciekł z posesji. Ewentualnie o której był złodziej - ale rozpoznać się go nie da (chyba, że to ostatnia łamaga, a nie złodziej). Życia nie zwróci. Pierwszego rysunku dziecka przedstawiającego tatę też nie odzyska. Nie wszystko ma wartość wyrażaną w pieniądzu. Pisałem wyżej o tym ,że mam oddzielne zasilanie inny zestaw elektryczny i oddzielna puchę ,a jemu bateria działa tygodniami. Smutne to co przywołałeś ale jakie wymowne i prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Wskaż gdzie napisałem, że "nie mogę przyjąć innego alarmu" ? Napisałem, że ten system który posiadam jest dla mnie wystarczający. Pytałeś o inne gazy więc odpowiedziałem. Radon znajduje się prawie wszędzie o większym lub mniejszym stężeniu, jest również rakotwórczy - poczytaj jak Radon działa na ludzi, jakie są objawy i przestań bredzić o tym "kto przyjedzie". Mierzyłeś/mierzyli Ci ile masz Bq/m3 ? Złoto też jest wszędzie. Nawet w ludzkim/zwierzęcym organizmie. A w oceanie rozpuszczone jest go bardzo dużo... Ludzie plotą o radonie tyle bajek, że słuchać się tego nie da... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.01.2020 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Zaczynasz wplątywać jakaś skrajna swoja rzeczywistość. Co tu nam jeszcze wymyślisz. Z pozoru wydajesz się na rozgarniętego ale nie ja napisałem czy słyszałeś o radonie. Ty chciałeś zabłysnąć jaki ty to masz pseudo alarm na baterie który w razie przekroczenie wykryje nawet radon. Za głupków tu masz wszystkich? Twoja bufonada nie ma już żadnych granic? Człowieku czym tu nas jeszcze naszpikujesz? Jak widzisz wszystkiego trzeba się domyślać , a w dawaniu powodów jesteś miszczem. Napisałem o Radonie w odpowiedzi na Twoje zapytanie o "innych gazach" ... Ileż tych szkodliwych gazów macie na florydzim obszarze.? ... .. a za forumowych głupków mam tutaj niewielu (zgadnij kto jest w tej grupie ?) Odciąć sygnał WiFi jest banalnie prosto. Dużo trudniej odciąć zasilanie jak kabelek schowany a całość ma zasilanie awaryjne. Ale kamerki to najmniejsza przeszkoda dla złodzieja. To się przydaje, żeby zobaczyć, czy był kurier albo którędy pies uciekł z posesji. Ewentualnie o której był złodziej - ale rozpoznać się go nie da (chyba, że to ostatnia łamaga, a nie złodziej). Życia nie zwróci. Pierwszego rysunku dziecka przedstawiającego tatę też nie odzyska. Nie wszystko ma wartość wyrażaną w pieniądzu. Jesteś hakerem ze specjalnością odcinania bezprzewodowego sygnału wi-fi ? Kamery służą głównie do ostrzegania (z polem naruszenia zadanej strefy) a nie rozpoznawania złodziei "w kominiarce", to ja podejmuję decyzję jakie działanie zastosuję ... i masz rację "życia nie zwróci", 9mm to dość spora "dziurka". Mój system jest dla mnie wystarczający i pisałem już uprzednio, że zdaję sobie sprawę z jego wad, Twoje jednak uwagi dotyczące jego niedociągnięć, są chybione niestety. Pisałem wyżej o tym ,że mam oddzielne zasilanie inny zestaw elektryczny i oddzielna puchę ,a jemu bateria działa tygodniami. Smutne to co przywołałeś ale jakie wymowne i prawdziwe. Po odłączeniu zasilania pierwotnego, bateryjny system awaryjny działa u mnie przez 2 tygodnie (jak dla mnie wystarczająco), choć oczywiście są jeszcze bardziej wydajne. ... być może "puchę" to masz również gdzie indziej (co można raczej wnioskować z Twoich wypowiedzi) Mierzyłeś/mierzyli Ci ile masz Bq/m3 ? Złoto też jest wszędzie. Nawet w ludzkim/zwierzęcym organizmie. A w oceanie rozpuszczone jest go bardzo dużo... Ludzie plotą o radonie tyle bajek, że słuchać się tego nie da... Adam M. Zapewne najczęściej bajki o nieszkodliwości wysokiego stanu Rn opowiadają "płaskoziemcy" i "antyszczepionkowcy" No tak ale niektórym nic już zaszkodzić nie może (pomóc tym bardziej) Adam nie rozumiesz w natłoku tej bufonady zapomina ,że sa tu inteligentniejsi od niego. Myślę ,że to kolejny niewypał z jego strony z tym radonem by się pochwalić iż jego alarm na bateryjkę i w-fi także i takie przekroczenie wykryje. Nie napisał genezy powstania radonu tylko skwitował to niepotrzebnie pytaniem. Zapewne i są ale Ty swą "inteligencją" wyróżniasz się w każdym temacie w którym się wypowiadasz. Adam, znalazłeś wyjątkowego sprzymierzeńca. Niechybnie ktoś zaczął Cię doceniać, choć jeszcze przed kilku laty była to zdecydowanie większa grupa ... a dziś ? Chciało by się rzec, że macie wiele wspólnego NS, jeżeli myślisz o "kolejnych niewypałach" to może na początek pomyśl o tym pierwszym (dotyczącym alarmów) ... Dodałbym ,że nie ma alarmu i jest nikim wielkim , schował się na Florydzie i piszczy. Ma super galimatias ale nie ma.......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts