Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elektryka: jedna roznicowka na caly dom ???

Recommended Posts

a ja się zapytam z innej beczki, mam 3 różnicówki na każdej fazie ( 20 KW przyłącze )

czy to jest poprawne, że jak zrobie zwarcie ( takie porządne, + z - raz mi się pomylił :) ) to wywala mi korki na odpowiedniej fazie w skrzynce na podwórku ?

nie powinno być tak, że pierw leci różnicówka a potem dopiero skrzynka ?

od razu mówie, w skrzynce na dworze lecą te korki, które się po prostu palcem włącza. Dołu skrzynki nie ruszam.

jest ok czy trzeba dać jakieś mniejsze wartości w domu ?

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy to jest poprawne, że jak zrobie zwarcie ( takie porządne, + z - raz mi się pomylił :) ) to wywala mi korki na odpowiedniej fazie w skrzynce na podwórku ?

nie powinno być tak, że pierw leci różnicówka a potem dopiero skrzynka ?

Lubisz robić solidne zwarcia to musisz się przyzwyczaić do biegania do skrzynki;-)

Różnicówka niestety nic tutaj nie załatwia.

...nie powinno być tak, że pierw leci różnicówka a potem dopiero skrzynka ?

od razu mówie, w skrzynce na dworze lecą te korki, które się po prostu palcem włącza. Dołu skrzynki nie ruszam.

jest ok czy trzeba dać jakieś mniejsze wartości w domu ?

Różnicówka ma inne zadanie.

Co do kolejności zadziałania zabezpieczeń - brak selektywności skutkuje taką ich reakcją. I nie ma tu znaczenia ich "wielkość".

PS. Przy prądzie przemiennym nie ma "+" i "-"