gosikcaffe 19.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 WitamZamieszkujemy z mężem i dwójką dzieci piętro typowej kostki z lat 80. Ściany domu zostały ocieplone w latach 90 - 5 cm styropianem i obłożone sidingiem. Luka tarasowa zamiast sidingiem pokryta jest tynkiem cieńkowarstwowym. Ponieważ nie chcę docieplać domu od wewnątrz, mam pytanie czy można położyć dodatkową ( jaką?) warstwę styropianu na tę wcześniejszą. Czy jest to też możliwe na tynku cieńkowarstwowym.Bardzo dziękuję za podpowiedzi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 19.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Chcecie ocieplać cały dom? Znaczy zdjąć siding i dołożyć styropian tak? Wszystko się da.. Styropianu im więcej tym lepiej. A jak w domu z wentylacją? Ociepleniem dachu/stropu? Może nad tym trzeba by się również zastanowić.. dach jeszcze z eternitu czy pokryty blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.03.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 kwestia jak te płyty styro były mocowanepewnie "wepchnięte" w ruszt pod siding jeżeli zamierzasz ten siding pozostawić do prawdopodobnie da się dobić do poprzedniego rusztu nowy ruszt i to wypełnić styropianem, znowu na "wcisk"i na to z powrotem sidingdo wyprawy elewacyjnej, czyli tego tynku możesz nowy styro przykleić, choć zapewne przydałoby się go trochę przetrzeć, pozbyć się zwietrzałej i luźnej warstwy, potem na to siatka klej i nowy tynka ile?, a tyle ile chcesz, z dychę min no właśnie jak się pisze - "z powrotem" czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikcaffe 19.03.2010 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Myślimy tylko o ścianach na piętrze co wiąże się ze zdjęciem tego plasiku, ale to trochę później. Teraz najbardziej interesuje mnie ściana na której jest tynk. Pokój z tą ścianą jest na północny wschód i jest w nim dość chłodno. Co do dachu to jest na nim blacha i jest nie ocieplony. Strop pod strychem został wysypany trocinami i zrobiona była wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 W pokoju pewnie jest chłodno bo taras jest jedną płytą z płytą podłogi domu. Tutaj żadne cm styropianu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikcaffe 19.03.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Zapomniałam napisać , że pod tarasem jest użytkowany i ogrzewany salon lokatorów z parteru.Czyli rozumiem, że na ten pokój nie ma rady:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 19.03.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Zapomniałam napisać , że pod tarasem jest użytkowany i ogrzewany salon lokatorów z parteru. Czyli rozumiem, że na ten pokój nie ma rady:( W takim razie trzeba ocieplić także taras. Oczywiście jeśli jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts