82badyl 16.09.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 mój domek nie jest zbyt duży mianowicie 88,4m. Z projektu ciężko mnie się połapać na tych punktach gniazdek puszek wyjść na lampy itp.dlatego chciałem tylko orientacyjnie podesłać komuś skan by mnie oświecił na co muszę się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.09.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jeśli posiadasz projekt wewnętrznej instalacji elektrycznej to podeślij rzuty.Ktoś zawsze poda Ci ilość punktów i mniej więcej sobie policzysz.Niestety problem polega na tym że cena końcowa elektryka który do ciebie zawita może się znacznie różnić ze względu na rodzaj materiału z którego są wykonane ściany oraz ich jakość wykonania,ewentualne różnice własnych rozwiązań które różnią się pomiędzy projektem budowlanym, oraz różnice wynikające z użytych materiałów..Czymś całkiem innym jest wycena z projektu budowlanego aniżeli ocena podczas wizyty na budowie kiedy to razem z inwestorem uzgadnia się miejsca rozmieszczenia gniazd, punktów oświetlenia oraz funkcjonalność instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts