Mirek_Lewandowski 24.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 A guzik pomoże... Obwódka była... a co tydzień taczkę czubatą piachu dowoziłem z budowy. I nigdzie rozsypanego wokół nie widać było. Zjadali, czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 25.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Czyli cały "sektor" dla dzieci ma być wysypany piachem? Autor wątku chyba o tym nie wspominał. Wydaje mi się, że takie wydzielanie miejsca zabaw dla dzieci wynika z wcześniejszego mieszkania w bloku. Na osiedlach (starych czy nowych) są wydzielone/ogrodzone/zamykane placyki zabaw. Tyle, że powodów jest więcej. U nas w ogrodzie (choć nie mieszkamy na stałe) dzieci nie mają wydzielonego placu zabaw. Mają piaskownicę, huśtawkę, domek na drzewie, ale nie jest to osobny wydzielony sektor. Wszędzie jest trawa - w piaskownicy piach jest Wiedzą, że wieczorem, po skończonej zabawie należy zebrać wszystkie zabawki w jedno miejsce (składzik/piaskownica). W ciągu 4 lat zniknął z piaskownicy kubik piachu. Zjadali, czy co? Za kilka lat piaskownica (zrobiona z bali) będzie rabatką. Ale to jest moje osobiste zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Mysle, ze jak ktoś ma wypielęgnowany trawnik to mu szkoda na wycieranie go przez dzieci w miejscach intensywnego użytkowania (np. pod huśtawką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 25.03.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Wydaje mi się, że takie wydzielanie miejsca zabaw dla dzieci wynika z wcześniejszego mieszkania w bloku. Na osiedlach (starych czy nowych) są wydzielone/ogrodzone/zamykane placyki zabaw. Dosyć interesujący punkt widzenia - spieszę wyjaśnić, że cały "sektor" będzie wysypany piachem i ze stratami (w postaci znikających ton piachu) liczę się poważnie Elfir ma rację - powodem takiego wydzielenia jest tylko i wyłącznie chęć ograniczenia strat w pozostałej części ogrodu. Dzieci wyrosną i to miejsce zagospodaruje się inaczej - jak już pisałem powyżej. Długo mieszkałem na "starym osiedlu - plac zabaw (dosyć duży) był wydzielony w postaci osobnego miejsca, lecz ani nie ogrodzony, ani zamykany. Trochę trudno mi sobie wyobrazić urządzony dużym nakładem sił i środków ogród zamieniony w jedną wielką piaskownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 25.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Od siebie dodam, że za płotem mam 2 sąsiadów, którzy przed około 5 laty wykonali palisady z podkładów, miejscami wystają ponad teren na kilkanaście cm i nie czuć żadnego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts