Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I znów o podkładach kolejowych - podkłady kolejowe warto?

Recommended Posts

Czyli cały "sektor" dla dzieci ma być wysypany piachem? Autor wątku chyba o tym nie wspominał.

Wydaje mi się, że takie wydzielanie miejsca zabaw dla dzieci wynika z wcześniejszego mieszkania w bloku. Na osiedlach (starych czy nowych) są wydzielone/ogrodzone/zamykane placyki zabaw. Tyle, że powodów jest więcej.

U nas w ogrodzie (choć nie mieszkamy na stałe) dzieci nie mają wydzielonego placu zabaw. Mają piaskownicę, huśtawkę, domek na drzewie, ale nie jest to osobny wydzielony sektor. Wszędzie jest trawa - w piaskownicy piach jest :wink:

Wiedzą, że wieczorem, po skończonej zabawie należy zebrać wszystkie zabawki w jedno miejsce (składzik/piaskownica). W ciągu 4 lat zniknął z piaskownicy kubik piachu. Zjadali, czy co?:lol: Za kilka lat piaskownica (zrobiona z bali) będzie rabatką.

Ale to jest moje osobiste zdanie.

Wydaje mi się, że takie wydzielanie miejsca zabaw dla dzieci wynika z wcześniejszego mieszkania w bloku. Na osiedlach (starych czy nowych) są wydzielone/ogrodzone/zamykane placyki zabaw.

Dosyć interesujący punkt widzenia - spieszę wyjaśnić, że cały "sektor" będzie wysypany piachem i ze stratami (w postaci znikających ton piachu) liczę się poważnie ;) Elfir ma rację - powodem takiego wydzielenia jest tylko i wyłącznie chęć ograniczenia strat w pozostałej części ogrodu. Dzieci wyrosną i to miejsce zagospodaruje się inaczej - jak już pisałem powyżej.

Długo mieszkałem na "starym osiedlu - plac zabaw (dosyć duży) był wydzielony w postaci osobnego miejsca, lecz ani nie ogrodzony, ani zamykany. Trochę trudno mi sobie wyobrazić urządzony dużym nakładem sił i środków ogród zamieniony w jedną wielką piaskownicę ;)