kasprzyk 23.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Bardzo chętnie chciałem udzielić tej odpowiedzi, ale po Twoim poście:Ps.A tak przy okazji, to płytę nexwella w tym systemie to ty uwaliłeś czy była fabrycznie uwalona. zmieniłem zdanie, dlatego wyjaśnij co miałeś na myśli, przedstaw konkrety, bądź wycofaj się z tej wypowiedzi, bo jej forma pasuje do powiedzenia "tonący brzytwy się chwyta". tylko dla czego miałbym to robić w stosunku do Twojej osoby, po tym stwierdzeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Bardzo chętnie chciałem udzielić tej odpowiedzi, ale po Twoim poście: Ps. A tak przy okazji, to płytę nexwella w tym systemie to ty uwaliłeś czy była fabrycznie uwalona. zmieniłem zdanie, dlatego wyjaśnij co miałeś na myśli, przedstaw konkrety, bądź wycofaj się z tej wypowiedzi, bo jej forma pasuje do powiedzenia "tonący brzytwy się chwyta". Czemu zaśmiecasz ten wątek? Naprawdę chcesz wojenki? Zadaję proste pytanie. Jedno zdanie, jedna linijka. Producent rozdzielni, typ i miejsce z którego pochodzi. Tylko tyle. I tak w ogóle, to te dane są ważne również dla innych forumowiczów, gdyby były dla mnie byłyby na prv ps. Zajrzyj na forum, gdzie o tym pisałeś. Edytowane 23 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestoreq 23.03.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Mam taki pomysł. Ustalmy wreszcie kim jest te dendrytus, jak ma na imię, nazwisko, gdzie mieszka, jakie ma wykształcenie, do jakich szkół chodził i co robi obecnie. Albo chociaż poprośmy administratora tego forum żeby skasował mu konto. To jest podły i chamski mitoman.Kto jest za usunięciem dendrytusa z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga39 23.03.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1243625&start=60Ciekawa Lektura.... "Witam,otrzymałem właśnie pismo z kancelarii która reprezentuje Nexwell, w którym podtrzymują okrojenie systemu poniżej wartości faktur które mi wystawili i które opłaciłem w terminie (co prawda zwrócili mi czasowo po 2 latach kasę ponieważ system nie działał i nie mogli sobie z tym poradzić). Z uwagi na fakt, że umowa nie zawiera klauzuli poufności (podobnie jak pisma które wysyłałem do Nexwell i otrzymywałem w odpowiedzi) zeskanuję komplet tych dokumentów i umieszczę na forum tak abyście wyrobili sobie zdanie na temat podejścia firmy nexwell do klienta.Umieszczę również kilka maili od nexwell sprzed 3 lat w których instruują mnie odnośnie okablowania np. do paneli i ogrzewania a teraz się z tego wycofują chcąc okroić system do minimum np. wystawili fakturę za 5 paneli LCD a teraz twierdzą że skoro w załączniku do umowy były tylko 2 to 3 muszę oddać a oni wystawią za nie korektę. To jakieś żarty chyba:-)) Przestrzegam. Sprawa trafia do sądu. Będę Was na bieżąco informował. PozdrawiamKrzysztof Łukaszewski 502-500-512 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Mam taki pomysł. Ustalmy wreszcie kim jest te dendrytus, jak ma na imię, nazwisko, Proszę bardzo Roman Tymon Bułkowski dla znajomych Buła. gdzie mieszka, Warszawa. jakie ma wykształcenie, do jakich szkół chodził i W zasadzie zaoczna podstawówka, ale byłem kucharzem w komandosach, a to już coś. co robi obecnie. Szukam pracy Można mnie często spotkać w restauracji Cristal w warszawie, gdzie mnie wszyscy znają. Jestem posiadaczem prawie nowego poloneza. Albo chociaż poprośmy administratora tego forum żeby skasował mu konto. To jest podły i chamski mitoman. Kto jest za usunięciem dendrytusa z forum? Zorganizuj referendum, ale najpierw zgromadź 500 000 podpisów. A może prościej opuść fora na których się udzielam? Jest jeszcze kilka na których mnie nie ma. O ile pamiętam ten wątek nie jest dla ciebie. Edytowane 23 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejna 23.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Jestem za usunięciem dendrytusa z forum i skasowanie jego wszystkich postów. Już dawno to proponowałem i jakoś moderatorów nie widać. Zgłosiłem sprawę kolejny raz aby tego chama usunąć i jeśli trzeba zabanować całą klasę IP.Już dosyć obrażania innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Jestem za usunięciem dendrytusa z forum i skasowanie jego wszystkich postów. Już dawno to proponowałem i jakoś moderatorów nie widać. Zgłosiłem sprawę kolejny raz aby tego chama usunąć i jeśli trzeba zabanować całą klasę IP. Może prościej wyłączyć internet w całym kraju. Już dosyć obrażania innych forumowiczów. Obraziłem cię? To może opuść, to forum, bo i tak żadnego pożytku nikt tu z ciebie nie ma. Jeśli chodzi o to zdjęcie http://plc-home.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=14.0;attach=232;image to nawet nie wiedziałem, że jest twoje, wziąłem je z google Kolega inwestoreq ma tak rozwiązane rozdzielnie w swoim ID http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=74568&d=1315957095 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=74567&d=1315957082 Mnie obraża wasze ciągłe wypisywanie nie na temat. Ja nie bywam w tematach, w którym są opisane genialne rozwiązania ID na chińskich wynalazkach. Zdaje się, że również i tobie pokazałem, że nie jest to wątek dla ciebie, ponieważ piszesz nie na temat. Ten jest o "inteligentny dom - gotowe systemy w dobrej cenie" Wielokrotnie wykazywałem, że wasze wynalazki nie spełniają elementarnych wymagań dla ID. Ale w waszym przypadku to jak krew w piach. W kółko przychodzicie z tym drogim, jak się okazuje, badziewiem. Zrobiliście sobie domy na chińszczyźnie i chwała wam za to, ale popisujcie się w temacie o chińskich sterownikach Specjalnie dla was założyłem temat o chińskich PLC, gdyż sami jak widać tego nie potraficie zrobić. Edytowane 23 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 23.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dendrytus piszesz od rzeczy, przeczysz sam sobie - może masz żółte papiery ? niech moderatorzy przypną Tobie kartkę, wtedy wszyscy zrozumieją, że nie można Twoich wypowiedzi traktować na poważnie. Link podany przez tabaluga39 jest kolejnym tego przykładem. Urządziłeś tam jazdy pod adresem tabaluga39 twierdząc:.... Pytanie podstawowe brzmi:Kto przy zdrowych zmysłach inwestuje w nowy, niesprawdzony system przy tej skali inwestycji i pieniądzach?Trzeba było zainwestować w KNX/EIB. ......To chyba jest oczywiste. Wolałbyś sportowe BMW, Ferrari czy sportowego Ping Tonga z Gruzji.........A powód wyboru jest banalnie prosty: cena. Nie wybrałeś systemu ze względu na jego prestiż, możliwości, wygląd czy bezawaryjność, tylko ze względu na cenę... Teraz w poście nr.796 piszesz ...Jakby się zdecydował na chińskie plc to mógłby zrobić sobie coś w tym stylu...Zaoszczędziłby i miejsce i pieniądze....Człowieku odpocznij od komputera, bo główka szwankuje, dobrze Ci wszyscy radzą, ale ten post do Ciebie i tak trafi jak kula w płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.03.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) D Link podany przez tabaluga39 jest kolejnym tego przykładem. Urządziłeś tam jazdy pod adresem tabaluga39 twierdząc:.... Pytanie podstawowe brzmi: Kto przy zdrowych zmysłach inwestuje w nowy, niesprawdzony system przy tej skali inwestycji i pieniądzach? Trzeba było zainwestować w KNX/EIB. ... ...To chyba jest oczywiste. Wolałbyś sportowe BMW, Ferrari czy sportowego Ping Tonga z Gruzji..... ....A powód wyboru jest banalnie prosty: cena. Nie wybrałeś systemu ze względu na jego prestiż, możliwości, wygląd czy bezawaryjność, tylko ze względu na cenę... Jak pokazało życie miałem rację. Uważasz że rozsądnie zachował się "autor kłopotów" z nexwellem? Masz szczęście, że nie trafiło to na ciebie jako instalatora. Jaki to ma związek z rozdzielnią za 2300 netto i tematem "inteligentny dom - gotowe systemy w dobrej cenie", poza oczywiście faktem, że były problemy okresu dziecięcego. Nadal chce ci się tracić czas na google i pyskówkę ze mną? A wracając to merytoryki, to jak będzie z tą rozdzielnią. PS Napisałeś już (od momentu pochwalenia się rozdzielnią) 309 złów, użyłeś 2050 znaków. PS2 Ja naprawdę chciałem się dowiedzieć jaki był finał tej historii, a sugerowanie że zrobiłem to na potrzeby tego forum i pyskówki jest po prostu żałosne. Gdybym chciał to wykorzystać to dałbym link. Prawda? I gdyby nie mój wpis to nigdy , nikt by się nie dowiedział co było przyczyną problemów. I tak mała dygresja, wykasuj to durne zdanie na mój temat z postu o rozwiązaniu problemu, bo się nim trochę ośmieszasz. I skoro wyjaśniliśmy sobie już pewne sprawy, to może zgodnie z wcześniejszą delaracją Bardzo chętnie chciałem udzielić tej odpowiedzi Edytowane 24 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejna 23.03.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dendrytus piszesz od rzeczy, przeczysz sam sobie - może masz żółte papiery ? niech moderatorzy przypną Tobie kartkę, wtedy wszyscy zrozumieją, że nie można Twoich wypowiedzi traktować na poważnie. Do kogo się tu zgłasza troli forumowych? To jest człowiek niezrównoważony psychicznie. Przypadkiem trafiłem na awantury jakie wszczyna na innych forach. Robi dokładnie to samo co kiedyś nie wiem czy pamiętacie, niejaki "Ekspert" vel jacek. Usuńcie go proszę niech idzie w diabły. Kto jest tutaj odpowiedzialny za jakiekolwiek moderowanie? Napiszmy indywidualnie tylko do kogo to trafi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 24.03.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Do kogo się tu zgłasza troli forumowych? A czy przypadkiem ty nie zaliczasz się do nich? W kółko piszesz nie na temat, o tym swoim drogim i niepraktycznym rozwiązaniu. I żeby nie było, że bredzę Temat o "sterowanie radiowe obwodami ogrodowymi 230V" Witam, przymierzam się do robót ogrodowych, brukowania, przebudowy tarasu i przy okazji chciałbym wpuścić w ziemię trochę kabli. ........................................ Znalazłem kilka modeli, ale większość na 12V, są takie moduły wtykane do kontaktu dość poręczne i tanie (2 kanały-60zł) ale czy jest sens to przerabiać do takich zastosowań? Czy ktoś zna rozwiązanie sterowania radiowego dla 4 kanałów 230V najlepiej w rozsądnej cenie? A ty co zaproponowałeś? Wystarczy mieć doprowadzony prąd gdzieć w ogrodzie. Zrobić tam rozdzielnię hermetyczną czy to na słupku ogrodzenia czy na paliku. Wewnątrz dać jeden PLC2011 i dowolny router z Allegro za około 100zł. Router ustawić tak żeby przekazywał nasz domowy internet jako AP + WDS czyli żeby brał internet po wifi z naszej sieci wifi, Skomplikowane rozwiązanie za co najmniej 1100 zł. Przerobienie tych sterowników za 60 zł, zajmie może godzinę. Na wszelki wypadek można kupić dodatkowy zestaw na wypadek gdyby coś się popsuło. Tak od siebie dorzucę, to na sterboxie będzie o połowę taniej. Jakby podciągnąć kabelek od centralki alarmowej również. sterownik http://www.fif.com.pl/produkt/1260/1249 pilot http://www.fif.com.pl/produkt/1261/1262 http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-12-kanalowe-1000m-radiolinia-i2219310325.html Zamiast sterbox-a internetowy sterownik internetowy za 270 zł http://allegro.pl/sterownik-internetowy-inteligentny-dom-zobacz-i2205118789.html Wymaga niestety trochę własnej pracy. Osobiście radziłbym ci zakup sterbox-ów, a te chińskie plc zdemontuj i sprzedaj na allegro np po 700 zł, w ten sposób zwróci ci się też kasa za robociznę przy przekładce sterowników. Sterbox ma możliwość wymiany informacji między sobą i możliwość włączania poprzez sms i mail. Jeśli zamienisz chińszczyznę na sterboxa, obiecuję uroczyście, że również nabęd 3 sterboxy i razem pociągniemy temat o bardzo tanich inteligentnych domach na muratorze. Wchodzisz w to czy może nadal będziesz mi ubliżał od troli i "niezrównoważony psychicznie" Propozycja dotyczy również nwestoreq i xtea To jest człowiek niezrównoważony psychicznie. Przypadkiem trafiłem na awantury jakie wszczyna na innych forach. Przypadkiem to się wdeptuje w g*wno. Siedzisz na googlach i mnie szpiegujesz. A podobno to ja jestem psychiczny. Zrobiłem i odkopałem ci tematy o chińskich PLC, będziesz tam mógł spokojnie się udzielać. Ciekawe dlaczego nie ma w nich twoich świeżych wpisów. Na początek są dwa fajne zadania do wykonania, będziesz mógł się wykazać. Zamiast tracić czas na googlach i wpisywanie "dendrytus", pisania postów o usunięcie mnie z forum, sugerowanie wykasowanie moich postów i to z tematów, w których nie masz kompletnie nic do powiedzenia ani do zaoferowania. Zająłbyś się czymś dużo ciekawszym co jednocześnie w jakikolwiek sposób pomogłoby innym forumowiczom stworzyć sterowanie domu takie jakie ty masz. I co ciekawe jesteś ekspertem w porównaniu do mnie, jeśli chodzi o chińskie PLC. Pochwal się doświadczeniami, pomysłami, problemami i sposobami w jakie je rozwiązałeś. Masz dwa tematy specjalnie o tym. Nie odpowiada ci, że to ja założyłem, to załóż swój autorski. Propozycja dotyczy również nwestoreq i xtea Zamiast pisać petycje do tutejszych adminów, może walniesz schemacik swojej instalacji z opisem co masz i co będziesz miał, ale w dziale, który jest do tego przeznaczony. Znowu czujesz się obrażony? PS. Tak pomyślałem, że jednak fajnie jest mieć fana/fanów i myśleć, że ktoś jeszcze o mnie myśli. Przeraża mnie trochę myśl, że masz ołtarzyk ze świeczkami a na nim na tekturze falistej napisane markerem dendrytus albo masz laleczkę i wbijasz w nią szpilki. Edytowane 24 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga39 24.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Wyrwijcie wreszcie tego chwasta. Dendrytusa znane IP z jakiego się łączył niedawno to 178.36.29.113Wygląda mi to na Warszawę na dynamicznie nadawane ale można ustalić prawdopodobnie rejon. To się może okazać że jest to jedna z Warszawskich firm.Najlepszym rozwiązaniem jest usunąć dendrytusa z forum. Host Name: 178-36-29-113.adsl.inetia.plIP Address: 178.36.29.113Country: Poland polandCountry code: PL (POL)Region: MazowieckieCity: WarsawPostal code: Calling code: +48Longitude: 21Latitude: 52.25 Nie wiem czy można ustalić dzielnicę przyznawania tego IP. Może ktoś wie jak to zrobić? Po Longtitude - Lattitude to wskazuje na Nieporęt, Białołęka, Legionowo, Radzymin. Taki mniej więcej kwadrat ale czy to jest dokładne nie wiem. Pewnie się znajdzie ktoś kto ma jak to sprawdzić. Zróbmy DENDRYTYZACJĘ ! Edytowane 24 Marca 2012 przez tabaluga39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 24.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Wyrwijcie wreszcie tego chwasta. Sprzedaż chińszczyzny wyraźnie spadła? Może czas obniżyć cenę do 400 zł? Dendrytusa znane IP z jakiego się łączył niedawno .................... Zróbmy DENDRYTYZACJĘ ! Jestem pod wrażeniem. Ale może zamiast tracić czas na podobne wyczyny rozwiążesz, najlepiej przy pomocy odpowiednich schematów z dobrym opisem, zadania w wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200110-Sterowanie-domem-przy-u%C5%BCyciu-chi%C5%84skiego-sterownika-PLC-z-allegro. Pokaż wszystkim, że oprócz kontaktronów na gumkę recepturkę umiesz jeszcze coś fajnego zrobić i pomóc forumowiczom. PS. Rozumiem kolegi frustrację i przepraszam za pominięcie. Oczywistą oczywistością jest, że tematy Inteligentny dom szukam taniego PLC sterowanego przez internet ( http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173724-Inteligentny-dom-szukam-taniego-PLC-sterowanego-przez-internet ) i Sterowanie domem przy użyciu chińskiego sterownika PLC z allegro (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200110-Sterowanie-domem-przy-u%C5%BCyciu-chi%C5%84skiego-sterownika-PLC-z-allegro ) są również dla kolegi tabaluga39. Serdecznie zapraszam PS2. Moim zdaniem powinieneś się również pozbyć tej drogiej chińszczyzny i przejść na sterbox-a. Będzie lepiej i taniej. Dodatkowo sterbox ma sterowanie SMS, emailem. Dużo ciekawszy interface, chodzi na androidzie więc telefonu nie musisz zmieniać. Edytowane 24 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.03.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Wyrwijcie wreszcie tego chwasta. ... Zróbmy DENDRYTYZACJĘ ! I to piszę kulturalny człowiek? Wybaczcie ale nie widzę w tej i poprzednich grosza kultury. Ode mnie 1: jeżeli chcesz wymagać czegoś od innych to najpierw zacznij od siebie - świeć przykładem. Ode mnie 2: uważam, że nastały dziwne czasy - czasy ubliżania anonimowego przez osoby "nicnieznaczące". Rozumiem, że jest ciężko wyróżnić się z tłumu w sposób pozytywny więc może spróbować innych po obrażać, po ubliżać, wyzywać. Nie tędy droga. Szacunek ponad wszystko i dla wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 ... Zamieszczona poniżej (jeszcze nie wykończona) 1950mm/950mm cena: 2300netto - więc nie jest tak źle. ... Jako instalator również jestem zainteresowany takim cackiem w tak nieprzeciętnej cenie więc nie bądź chytrus i podaj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 ... znane IP z jakiego się łączył niedawno to ... Mając takie dane nie potrafisz nawet ich wykorzystać a to świadczy, że powinieneś naprawdę stonować i ... troszeczkę wziąć się za coś bardziej kreatywnego ot chociażby co można wycisnąć z IP. Uwierz mi można naprawdę wiele i z tego względu loguje się tylko na zdalny serwer by pobrać pocztę i częściowo ... zmieniam IP. Oczywiście to wszystko w ramach nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 24.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 troszeczkę wziąć się za coś bardziej kreatywnego ot chociażby co można wycisnąć z IP. Może niech się lepiej weźmie za sterowanie domem przy pomocy chińskiego sterownika i rozwiązywaniem ciekawych zadań z tematów, które przygotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.03.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Weszłam tutaj poczytać o tym systemie, bo z mężem byśmy chcieli taką instalację w nowym domu, a tu jakaś wojna. Mnie też się nie podoba, jak piszecie o dendrytusie on o Was nie pisze , że jesteście chamami czy trollami. Jak dla mnie to Wy go obrażacie, znaczy się parę osób tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Przypominam, że istnieje opcja ignorowania - jej włączenie usuwa z wątku wpisy niechcianej osoby, która kogoś irytuje.I jest spokój. Forumowicze z misją nawracania na swój jedyny światopogląd, agresywne odpowiedzi i obraźliwe zaczepki zawsze będą powodować wojny i nie mam czasu szukać po postach w całym wątku "kto zaczął pierwszy". Dlatego kiedy ktoś was wkurza włączajcie sobie ignora i piszcie spokojnie dalej z tymi, którym chcecie odpowiadać. Edytowane 24 Marca 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 24.03.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Weszłam tutaj poczytać o tym systemie, bo z mężem byśmy chcieli taką instalację w nowym domu, a tu jakaś wojna. Żadna wojna. Bardziej to przypomina coś takiego. Nie ukrywam, że widok z góry zapiera mi dech w piersi. A wracając do tematu, to pokaz możliwości ID wykonanego na chińskich sterownikach PS. Zapomniałbym napisać, że nie jest to na chińskich PLC2011A0 ani na PLC2011B0 Edytowane 25 Marca 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts