Kasia Wojtek 12.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Po kolei, do późnej starości, będę przeglądał dzienniki budowy. Każdy jest ciekawy. Wasz domek bardzo mi się podoba, szarości jak już w innym wątku pisałem wybitnie w moim guście. Trzymam kciuki za wiosenne prace ogródkowe i czekam na zdjęcia. Jeszcze - elewacja rewelacyjna, a lampy - zostawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a tak w kwestii tego żyrandola - tutaj też jest podobny:http://img839.imageshack.us/img839/9598/vgjz.jpg więcej zdjęć wnętrza:http://wnetrza.onet.pl/salon/foto/nowoczesnosc-i-elegancja,3217547,6684050,foto-duze.html#photo6683992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 13.01.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) XxMartaxX , Elfir, Kasia Wojtek, dziękuję bardzo. Kryształki na pewno zmienię, bo w tej chwili spodobała mi się prostota. Taka jaką mamy w łazience. Myślę, że moje ukochane pianino na takim prostym tle bez ozdóbek byłoby bardziej podkreślone. Żyrandol wystarczy jako nawiązanie i tapeta w nuty w kuchni. Zasłony w salonie też mi się nie widzą. Lepiej wyglądałyby jaśniejsze, bez wzorów. Elfir, dziękuję za linka. Zaraz pooglądam sobie. (Edit)Pooglądałam. Zbyt błyszczące wnętrze jak dla mnie Nie lubię stali i szkła, a szczególnie skór, których za darmo nawet nie chce w naszym domu. Ale połączenie nowoczesności z klasyką bardzo mi się podoba. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 31.01.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie Przeczytałam cały dziennik - bardzo przydatne informacje jeśli chodzi o ceny. Projekt domu bardzo mi się podoba - prosty, funkcjonalny, bez zbytecznych kosztownych bajerów. Pewnie gdybyśmy budowali do od początku a nie rekonstruowali naszą chałupkę, to pewnie zdecydowalibysmy się na cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Gosiaczek_ 10.03.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Śliczny masz ten domek Przyjemnie się czyta i miło ogląda. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 19.08.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Macie juz pomysł na zagospodarowanie działeczki od frontu? Zdjęcia mile widziane. Trochę czasu minęło, więc... ponawiam pytanie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 05.01.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Trochę czasu minęło, więc... ponawiam pytanie:yes: Działka jeszcze mało zagospodarowana. Nie ma ogrodzenia, podjazdu. Jest trawnik na całości, parę drzewek. Ruszamy z dalszymi robotami (ogród, ogrodzenie, ścieżki, podjazd) wiosną, pewnie w kwietniu lub maju. Mamy plan ogrodu (zrobił znajomy projektant ogrodów) i plan zagospodarowania działki (ścieżki, podjazdy etc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 05.01.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Więc czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję, że zdjęcia będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 07.02.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Następnie - 18 marca - na placu boju pojawiła się ekipa wiercąca studnie: Wiercili, wiercili, aż się dowiercili Jak widać poniżej, wody nam nie zabraknie. Wg oceny studniarzy, możemy bez żadnego problemu pompować 5-6 m3/h (5-6 tys litrów!). Studnia wywiercona na głębokość 29 m. Woda niestety zawiera dużo Fe i Mn ... Mam pytanie. Jaki był koszt wykopania studni? I z jakkich powodów była kopana - bo tak chcieliście czy brak możliwości podłączenia do wodociągu? Jak rozwiązaliście problem z nadmiarem Fe i Mgn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.03.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Jaki był koszt wykopania studni? Jeśli dobrze pamiętam, to równo 100 zł/m, w tym rura pcv. I z jakkich powodów była kopana - bo tak chcieliście czy brak możliwości podłączenia do wodociągu? Jedno i drugie. Jak rozwiązaliście problem z nadmiarem Fe i Mgn? Zainstalowaliśmy odżelaziacz - stąd http://www.ekomech.pl - ostatnio robione badania wody z naszych kranów potwierdziły że jest idealna do picia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaFK 20.03.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witaj wkwb Bardzo ale to bardzo podoba mi się Twój domek . Twój dziennik przeczytałam chyba z 7 razy a na elewację nie mogę się napatrzeć - idealnie w moim guście (u mnie będą te same kolorki elewacji tylko okna białe ze szprosami). Budujemy coś podobnego w związku z czym mam prośbę o podanie długości/szerokości samego domu bez garażu oraz jaki macie kąt nachylenia dachu, nasz będzie miał 15,5X10,5 m a nad dachem się zastanawiamy 30-35st hmm Gratuluje pięknego domku pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 26.04.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witaj wkwb Bardzo ale to bardzo podoba mi się Twój domek . Twój dziennik przeczytałam chyba z 7 razy a na elewację nie mogę się napatrzeć - idealnie w moim guście (u mnie będą te same kolorki elewacji tylko okna białe ze szprosami). Budujemy coś podobnego...... Asia Witam się i ja . Bardzo mi się podoba elewacja:yes: ( i ogólnie cały domek) . Mamy z mężem na forum upatrzone dwie elewacje jako inspiracje Twoją i Agalind. Też będziemy budować podobny budynek , tylko jeszcze o połwę dłuższy:D Będziemy go chcieli skrócić optycznie poprzez wstawki szarości ( jak u Ciebie) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.06.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 (edytowane) Dziękujemy bardzo. Kąt nachylenia dachu to 35%. (Teraz pisze żona) Zmieniliśmy jakiś czas temu rolety w oknach w kuchni, na normalne, okienne, ciemnoszare oraz powiesiliśmy lambrekin i zazdrostki (proste, bez wzorów, białe, wykończone szarą lamówką). O wiele lepiej to wygląda niż ta roleta w kwiaty z decorii, która swoją drogą po kilku tygodniach się porwała.Teraz zastanawiam się nad zmianami w pozostałych oknach (w całym domu). Jakie zasłony, firanki. Chciałabym coś krótkiego, tylko do poziomu parapetów, żeby nie zasłaniało kaloryferów. Jedynie w oknie balkonowym musi być coś do ziemi, wiadomo. Nie mam pomysłów... Edytowane 19 Czerwca 2013 przez wkwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 14.07.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Hej, też mam wąską (płytką) działkę. Możecie pokazać jak wygląda otoczenie domu? Chodzi mi o odległości od ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJNARKI 08.11.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Pięknie macie. Duuużo czarnego koloru i błyskotek, a jednak ze smakiem. Śliczne krzesełka gdzie je znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek400 15.04.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam. Ja jestem właśnie na etapie kupna projektu Słoneczny 2 ale bez garażu niestety. Przeczytałem od deski do deski cały Wasz dziennik budowy i muszę przyznać że świetnie napisany. Wiele jest w nim podsumowanych kosztów, które utwierdzają mnie w tym że można jednak postawić ten domek za ok 250 tyś złotych W moim projekcie z pewnością zrezygnuję z kominka bo będę instalował CO na gaz. Bardzo spodobał mi się Twój pomysł z montażem rekuperatora i niezbędnych do tego części, dlatego też miał bym do Ciebie prośbę/ pytanie. Czy był byś skłonny udostępnić mi prywatnie (drogą mailową)Twój schemat instalacji rekuperatora i wszelkich szczegółów z tym związanych ? Nie ukrywam że też będę chciał montować we własnym zakresie rekuperację . Zawsze kilka złotych będę już mógł zainwestować w wyposażenie. Fajnie by było jak byś napisał kilka zdań na temat tego jak poszła Ci regulacja całej instalacji, czy napotkałeś trudności z tym związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Rodak 26.11.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 W pierwszej kolejności chciałabym się przywitać w Twoim dzienniku. Dokończone płytki tarasowe (lśnią bo padał deszcz - oczywiście są chropowate i matowe): http://i42.tinypic.com/144cis.jpg Jeśli byłaby możliwość chciałabym poprosić o zdjęcia stanu obecnego tarasu, ponieważ sama się zastanawiam nad płytkami, mąż jest za kostką brukową - jak się sprawują takie płyteczki na tarasie. PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 17.01.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 witam, tez budujemy slonecznego z tym ze opcję sloneczny z garazem 2 szukam właśnie dzienników budowy słonecznego i trafiłam na Wasz, nastraja optymistycznie dajcie znać jak się mieszka pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts