poselrulez 28.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam mam zamiar wylać podłogę ne gruncie za pomocą mixokreta /Pytanie jak to zrobić moim pomysłem jest poukładac styropian na piasku na to folia i 10cm betonu z siatka , czy to dobre rozwiązanie ? 56m2 do wylania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 28.03.2010 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 troche bedzie problem bo nie moge sie tak głęboko wkopac mam 15 cm z tego 5 to styropian a 10 wylewka tylko obawiam sie czy nie bedzie pekać / po środku sa 2 słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 28.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 10 cm wylewki? Przecież to nie płyta fundamentowa Może masz możliwość wybrać jeszcze z 10 cm gruntu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.03.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 10 cm wylewki? Przecież to nie płyta fundamentowa Może masz możliwość wybrać jeszcze z 10 cm gruntu... Musisz wybrać bo nici z dobrze zrobionej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 28.03.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 cięzko bedzie ;/ a 10 cm popeka czy o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 29.03.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 warstwy zagęszczane średnio co 10cm, ~izolacja-folia, chudziak, izolacja-papa termozgrz., styropian, posadzka. przy już istniejących ścianach kłopotliwe może być połączenie poszczególnych izolacji. A za izolacie co ma służyć.Mam w planach zrobienie małego warsztatu 12x5m.I tez się zastawaniem jak to zrobić.Skoro styropian idzie prawie na wierzch pod właściwa posadzkę.W przypadku warsztatu chyba styropian jest niepotrzebny.Ja myślałem o 15 cm warstwie betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 29.03.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 u mnie bedzie 5 cm styropianu i 10cm betonu + folia jako izolacja / styropian potrzebny bo warsztat w okresie zimowym ma byc grzany w czasie pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 30.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 W budowlance jestem kiepski.Czyli -izolacja (folia)-chudziak (gruba warstwa?)-izolacja-5cm styropian-folia -beton.zgadza się?Słyszałem ze dojadą wody szklanej aby wilgoć podobno nie przechodziła jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzel 23.05.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 jesli mają wjeżdżać tam sam. osobowe , a nie ciężarówki to styropian 5 cm + 10cm beton to full. Beton możesz zazbroić siatka stalową, albo dodać Qfibrę. Jesli wybierzesz siatkę to nie może leżeć na płasko na styropianie pod betonem , bo nie spełni swijej roli. Jesli masz miejsce możesz dać wczesniej i chudziaka, też ~ 10 cm. Takie warstwy i ocieplenie to naprawdę w garazy/warsztacie już b. dobre wykończenie. jesli teren podmokły itp to niezzoszczędzaj pieniędzy na folii - nie kupuj jakiejś ciebkiej, te min. 0,2 mm musi mieć. Cieńsza nawet podwójnie położona to i tak nie to co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miech 25.05.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jak chcesz w garażu robić warsztat to pomyśl o jakiejś posadzce. Może to Ci pomoże => http://www.betondur.com/index.php/mkShop/200/BETONDUR__HARD/10/root,/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 25.05.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 miksokret zupełnie nie nadaje się na posadzkę w warsztacie. Powinien być porządny beton, ze zbrojeniem rozproszonym, i do tego jeszcze w niektórych miejscach dodatkowo dozbrojone siatką (i to nie taką 3mm tylko porządną konstrukcyjną). Beton przynajmniej B25 (obecnie C20/25) , i to trzeba zaznaczyć w betoniarni że ma być posadzkowy, ważna jest też pielęgnacja (położenie folii na wylanej mieszance) i zatarcie. Bardzo ważna jest prawidłowa podbudowa, i w zasadzie nie stosuje się do warsztatów styropianu , chyba że w pasie przyściennym. W ogóle posadzki przemysłowe to bardzo ważna sprawa i dość kosztowna, dobra posadzka może kosztować tyle co 1/4 budynku który ją obudowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts