Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[jak wytłumaczyć tę segregację na lepszych i gorszych?

To od administratora zależy czy zechce udostępnić funkcje Emblematów i w jaki sposób je udostępni. Jeżeli nie możesz z nich korzystać, to taka jest decyzja administratora i do niego możesz kierować pytania o jej powód (na pewno jest dobry!)

Te restrykcje dotyczą głównie łamania Regulaminu, czyli zamieszczania awatarów o charakterze reklamowym, obrazków obscenicznych lub z innego powodu nieakceptowanych

natomiast nie znalazłam informacji, jaką dopuszczalną wielkość i "moc" może mieć awatar ;)

Tekst w "Ustawienia" > "Edytuj avatar" brzmi groźnie ;)

"Pamiętaj: Maksymalna wiekość obrazka to 80 na 80 pixeli lub 19.5 KB (może być mniejszy)"

ale właśnie przed chwilą wgrałem na próbę jpg-a rozmiaru 490 x 356 pikseli o wadze 27,2 kB - skrypt zmniejszył go do 80 x 58 px

Np. ten powyższy z kotkiem ma 30 KB, a ja nie mogę wkleić swoich 28 KB...

Właśnie widzę - ma 100x100 px i 30 KB

Pewnie jest tak, że duże rozmiarem obrazki są przycinane przez skrypt do tych max 80 px, a te nieznacznie go przekraczające "przechodzą"

Np. dużego rozmiarem animowanego gifa nie da się wgrać - tekst po angielsku mówi, że jest za duży; natomiast po zapisaniu go na dysku własnego kompa i wklejeniu jako załącznik został on przycięty do 80 px w większym z wymiarów, stracił tez animację

testowałem na tym obrazku >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48891-Dlaczego-nie-mog%C4%99-zamie%C5%9Bci%C4%87-emblematu&p=3914316&viewfull=1#post3914316

Zaś próba wklejenia z adresu "Wpisz adres URL obrazka z innej strony" tego gifa już przerobionego (z mojego postu poniżej w tamtym wątku) dała efekt "Remote file is too large"

Edytowane przez ponury63

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Np. dużego rozmiarem animowanego gifa nie da się wgrać - tekst po angielsku mówi, że jest za duży; natomiast po zapisaniu go na dysku własnego kompa i wklejeniu jako załącznik został on przycięty do 80 px w większym z wymiarów, stracił tez animację

Tyle lat oddałam FM i teraz walczy ze mną nawet w obrazkach. Że nie wspomnę o braku możliwości kasowania ostatniego wpisu, oraz o wspominanych już wielokrotnie "zobacz swoje posty", która to opcja jest, a jakże ale nie taka jaka powinna być (pokazane tematy, nie każdy wpis.).

Jeszcze raz napiszę: źle mi tu i bardzo smutno, że nastąpiły takie pałacowe zmiany.

Ja tam wolę przytulny dom, jakim kiedyś było to forum.

Tyle lat oddałam FM i teraz walczy ze mną nawet w obrazkach.

No padnę zaraz, po co to górne C w lamentach... :eek:

Awatar wgrywa się teraz znacznie łatwiej niż kiedyś, co do wielkości - widziałem dziś awatar o szerokości 200 px, więc może trzeba zwyczajnie popróbować.

Mi też nie wszystko się podoba, np. nowa szata graficzna i zmniejszona czcionka, ale cały czas ktoś nad tymi naszymi uwagami pracuje.

No padnę zaraz, po co to górne C w lamentach... :eek:

Awatar wgrywa się teraz znacznie łatwiej niż kiedyś, co do wielkości - widziałem dziś awatar o szerokości 200 px, więc może trzeba zwyczajnie popróbować.

Myślisz, że najpierw zaśpiewałam górne C (a nawet Cis ;)), a potem próbowałam? :no: Skrypt nie przyjmuje obrazka z zewnętrznego adresu, choćby nawet spełniał normy, it`s too large.

Obrazek zgrany bezpośrednio jest zmniejszany do kuriozalnych rozmiarów znaczka pocztowego.

Niech informatycy zlikwidują te ograniczenia, wszak miało być lepiej i nowocześniej. Nie wystarczyłoby ograniczenie wielkości obrazka do. np. 140 szerokości?

Ponury - gratulacje, zostałeś adminem!!!

Szczerze gratuluję i uważam, że nikt nie byłby lepszy na tym miejscu od Ciebie!

Merci z boku ;)

Skrypt nie przyjmuje obrazka z zewnętrznego adresu, choćby nawet spełniał normy, it`s too large.

To przejedź się w górę tej strony - ja widzę tam co najmniej 3 duże awatary - 2 x po 150 i raz 160 px szerokości

Zawsze był !!!

Że też ja o tym nic nie wiedziałem... :bash:

Nazwa zacna i dumna, ale dostęp do opcji adminowania można tu bardzo precyzyjnie ustawić

widziałem cały panel admina i tam możliwości wprost oszałamiają, ja mam jednak głównie moderatorskie

Np. ten plakat ma wagę 20 KB Bocian-plakat..jpgi powinien wejść z palcem w dupablada w strin.gif, a nie wchodzi. W poprzedniej wersji forum mogłabym wkleić 150 px i tekst byłby widoczny.

Takie rozdmuchane forum, wszędzie informacje co do sekundy, gdzie kto był i co napisał, i to powielane w różnych miejscach, a wielkość awatarów zostaje maksymalnie ograniczona.

Bocian-plakat..JPG

Edytowane przez Sloneczko

Mam pytanie

być może ktoś z Was już rozdzielił wiadomości na foldery inne niż "Imported Saved Received Messages" i "Imported Saved Sent Messages", bądź też ma obecnie więcej niż 50 wiadomości, a skrzynka nadal funkcjonuje - proszę o sygnał

wartość maksymalna 100 wiadomości była ustawiona podczas testów, a teraz jest restrykcja do 50:

"Wysłane zawiera 13 wiadomości.

Masz 21 zapisanych wiadomości, z 50 dozwolonych. (Wyczyść folder)"