Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

loft system panele gipsowe i inne

filemon77

Recommended Posts

Witam,

w nowo otwartym centrum meblowym w Wawie na Jagiellońskiej spotkałam się z panelami gipsowymi na ścianę. Oprócz firmy Loft System http://www.loftsystem.pl/ nie znalazłam nikogo kto by to produkował. Znacie te produkty? Innych producentów? Inne wzory? Niemożliwe żeby była tylko jedna firma to produkująca....

• 2 weeks później...

Dzięki Malgos2

Judka- Loft System ma konto na allegro, jeden panel kosztuje ok 70zł

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15275863

tanio nie jest za kawałek gipsu, no ale płaci się przecież za dezajn :D

Dlatego proszę o więcej, wiecej! Na pewno są jeszcze jakieś firmy bo nie znalazłam jeszcze wzoru podpatrzonego na Jagiellońskiej

• 11 months później...
  • 5 months później...
  • 8 months później...
  • 2 weeks później...
Hej, kupiłam te panele jakieś pół roku temu i muszę powiedzieć, że wybór był trafny. Może nie najtańsze, ale jaki efekt! Jeśli chodzi o kurz, to wystarczy że miotełką do kurzu przetrę i jest ok a od czasu do czasu środkiem do kurzu i jest super.

• 2 years później...
Właśnie przymierzamy się do remontu mieszkania i też zamarzyły mi się takie panele na jednej ze ścian w salonie... ktoś z Was się zdecydował? A jak ma się sprawa usuwania takich paneli, gdy już przestaną mi się podobać? Trochę się obawiam, że za jakieś 10 lat mogą się stać czymś na kształt niechcianego tatuażu ;-)

• 1 year później...
Skoro ma to być inwestycja na długie lata, to warto zaopatrzyć się w Panele dobre jakościowo, a tu niestety z doświadczenia wiem, że im tańszy materiał, tym jakość niższa. W domu mam panele w kilku miejscach. Nie ma takiej reguły, która mówiłaby, że muszę je mieć na całej ścianie, czy też nie mogę ich mieć na jednej, dwóch, czy połowie. Panele 3D można bez problemu łączyć i malować. Ja zamawiałem na [spam] bo takie mi poleciło kilka osób i szczerze muszę przyznać, że nie żałuję. Solidne wykonanie, cena stosunkowo niewielka jak za taką jakość. Każdy może sobie wejść i obejrzeć galerię, wzorów jest dużo, a co ważne - są bezproblemowe w montażu. Edytowane przez Elfir

No nie wiem, do mnie jakoś nie przemawiają takie "ozdoby" i w dodatku mało praktyczne mi się wydają. No ale co kto lubi ;)

Oczywiście zaliczyło mój post jako spam z powodu linka. Zajrzyj sobie na stronę Loft Design System, w google powinno znaleźć. Tego typu panele jak dla mnie są praktyczne. Jeżeli pomalujesz je jakąś lateksową farbą, to bez problemu można je myć, a jeśli chodzi o taką pielęgnację na co dzień to polecam pronto i ściereczkę :). kurz nie siada, brud się nie przyczepia. Pomalujesz na jaki kolor chcesz, nie muszą być białe. Mnie się bardzo podobają, ponieważ nadają charakteru pomieszczeniu i mam coś innego niż większość ludzi u siebie. Ja często widywałam na zdjęciach np. falowane panele na ścianie nad schodami. Fajny efekt pofalowanej ściany akurat w tym miejscu :) I wychodzą taniej niż odnawianie mieszkania czy domu co rok lub pół roku.

Edytowane przez Sachiko93

Polecam panele 3d firmy ACORDI. Ciekawe wzory wykonane z najlepszegogipsu i dodatkowo wzmacniane.

Poczytałam trochę i panele z Loft Design System też są wzmacniane. A tych paneli co pan/pani poleca nie idzie znaleźć niestety. Po wpisaniu w google i nawet kliknięciu "grafika" wyświetlają się te z Loftu.

Trudno jest mi ocenić coś, czego nie widzę.