jeffi1995 01.04.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 mam zrobioną pozioma izolacje , izolbet k następnia papa isolbet, folia, styropian i wylewka. Po 4 latach mieszkania dał sie odczuwać zapach lepiku z zostawionych przerw dylatacyjnych miedzy ścianami a wylewką. Nie wiem co mam robić. ????????? Proszę pomózcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.04.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Sprawa jest prosta: nie używać papy przy izolacji poziomej 1. śmierdzi 2. podobno nie rozpuszcza styropianu ale teraz to niestety nie wiem co ci poradzić. Skucie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 01.04.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Sprawa jest prosta: nie używać papy przy izolacji poziomej Z kolei forumowy Janzar pisze że do izolacji poziomej to tylko papa a nie folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 01.04.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 mam zrobioną pozioma izolacje , izolbet k następnia papa isolbet, folia, styropian i wylewka. Po 4 latach mieszkania dał sie odczuwać zapach lepiku z zostawionych przerw dylatacyjnych miedzy ścianami a wylewką. Nie wiem co mam robić. ????????? Proszę pomózcie. jeffi1995 czy możesz napisać którą dokładnie masz papę, i czy na papę masz położoną folię , wywiniętą do góry i kiedy śmierdzi Czy np podczas pracy podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 01.04.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 A może zaklej te dylatacje silikonem , akrylem albo czymś innym trwale elastycznym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeffi1995 01.04.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Mirma. Mam papę termozgrzewalną z folią ze spodu isolbit. Naklejona jest na chudy beton na izolbecie k. na papę położona jest folia, styropian i wylewka. czuc z dylatacji np. wtedy podczas gdy mam okno otwarte a na polu jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.04.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 No bez komentarza. Jak dla mnie to smierdzi IZOLBET K ! To jest cos o czym sie od zawsze mowi : zadnych lepikow na rozpuszlanikach ! Trzeba bylo brac zwykly dysperbit na wodzie.Jak dla mnie na 99 % to ten izolbet wali. Zreszta ma jasny napis : tylko do stosowania na zewnatrz. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 06.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 No bez komentarza. Jak dla mnie to smierdzi IZOLBET K ! To jest cos o czym sie od zawsze mowi : zadnych lepikow na rozpuszlanikach ! Trzeba bylo brac zwykly dysperbit na wodzie. Jak dla mnie na 99 % to ten izolbet wali. Zreszta ma jasny napis : tylko do stosowania na zewnatrz. Fantom Potwierdzam. Przerobiłem to na własnej budowie. Lepiki na rozpuszczalnikach były moją zmorą heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 06.04.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 a izolbet czasami nie rozkłada styropianu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.04.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Izolbet to firma. Produkt "Izolbet K" na pewno rozklada (a do tego smierdzi), "Dysperbit" i papa - raczej tez. Dlatego idzie warstwa folii miedzy tymi produktami a styropianem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 07.04.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Styropian rozpuszczają rozpuszczalniki organiczne zawarte w niektórych smołach (z których się robi niektóre papy).Dysperbit jest na wodzie i styropianu nie rozpuści (i nie śmierdzi za bardzo - przynajmniej nie zauważyłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts