Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

Jak dla mnie super. Nie wszystko jeszcze hula, ale jest extra.!

Mnie też się bardzo podoba. System blogowy jest tylko dla dzienników, a więc komentarze pod postem, subskrypcje, tagi, kategorie, grupy userów ... miodzio!

Za kilka dni przywykniemy i pewnie małe poprawki przez adminów.

Najszybciej stare dzienniki przenieść przez przycisk "Dodaj do dziennika" (gdzieś pod avatarem starego postu)

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trociu, Życzenia to pół biedy. Takie rzeczy robi się wypoczętym i podwojonym zespołem w poniedziałek ze świadomością zapasu kilku dni roboczych, a nie na pałę przed świętami. Pewnie ktoś miał deadline i obiecaną premię. Poza tym wielu błędów można było uniknać (polsko-angielska mowa, rozjeżdżające się grafiki, zły czas systemowy) stawiając forum testowo na jakimś serwerze developerskim i testując je dobrze.

Najszybciej stare dzienniki przenieść przez przycisk "Dodaj do dziennika" (gdzieś pod avatarem starego postu)

Najszybciej??????

Mój dziennik budowy liczy sobie 276 postów. Kliknięcie w "dodaj do dziennika" na pierwszym z brzegu normalnie mi edytuje jego zawartość z możliwością wysłania jej do "mojego dziennika". Mam więc 276 razy kliknąć w "dodaj do dzienniki", powywalać emotikonki, tam gdzie mam więcej niż 4 zdjęcia, rozbić posta na dwa albo trzy i to wszystko, najdalej po jakichś dwóch tygodniach wytężonej pracy będę miał dziennik budowy podpięty pod profil?

Żartujesz?

J.

Mnie też się bardzo podoba. System blogowy jest tylko dla dzienników, a więc komentarze pod postem, subskrypcje, tagi, kategorie, grupy userów ... miodzio!

Za kilka dni przywykniemy i pewnie małe poprawki przez adminów.

To jet aż 2 zadowolonych

No jaja normalnie, jak na święta przystało.

Ale jest parę fajoskich narzędzi ( wersja uproszczona znacznie ) - patrz ramkę w odpowiedziach - to się udało.

Dołóżcie emotikony, te stare, a nie takie...wyliniałe jakieś , proooszę.

I poproszę o wspomnianą już opcję "moje posty". Przecie zapisywać nie będę w jakich rejonach po forum się buszowało.

Cuszszsz, stare nawyki trzeba będzie zmienić ..trochę to potrwa.

Ogólnie - jakieś blade to Nowe Forum. Kolorystyka anemiczna mocno.

Trzeba go z letka zaróżowić....

Aha.

Uprzejmie proszę o moją westalkę.

Na razie baaaaaaaaaaaardzo uprzejmie proszę..

Bardzo się staram, żeby mieć pozytywne nastawienie, ale - nieczytelne to nowe forum jest bardzo. :(

Chodzi jak ślimak, trzeba czekać baaaardzo długo, żeby coś się załadowało.

Emotki beznadziejne - tak przeszkadzały tamte stare, czytelne? Nie można było po prostu dołożyć nowych, jak prosiliśmy? :evil:

Są tak zamazane, że z moim wzrokiem, nawet przy dużym wysiłku, nie jestem w stanie zobaczyć, czym się różni ta: :) od tej: :-), nie wiem też, jakiej cholery jest z boku ta: :cool: i zaraz obok ta: 8-) Czym to się różni, na miłość boską? :evil:

Generalnie to wg mnie ktoś w ogóle nie spojrzał na emotki, powtórzone są:

1. :o i :eek:

2. :cool: i 8-)

3. :confused: i :-?

Pisałam o emotkach w fazie testowania - tak trudno było na nie spojrzeć?

Wciąż mam info, że mam 1 nieprzeczytaną wiadomość, wchodzę w skrzynkę - jest 16 przeczytanych, nie ma tej zas....nej siedemnastej, której od wczoraj nie mogę za nic zobaczyć w swojej skrzynce.

Generalnie kicha jest o tyle, że jak testowaliśmy nowe forum, to pisaliśmy o tych wszystkich sprawach.

W ogóle te opinie nie zostały wzięte pod uwagę, więc nie wiem, po co nas zaproszano do testowania.

Takie są na razie moje żale, o zaletach pisałam wcześniej.

Jednak trudnośc poruszania się po nowym forum jest na tyle dla mnie upierdliwa, że zaczyna we mnie kiełkować pomysł przeniesienia się na swój blog - tam też mogę pogadać z kim chcę i o budowie pisać. :evil:

I poproszę o wspomnianą już opcję "moje posty". Przecie zapisywać nie będę w jakich rejonach po forum się buszowało.

W Profilu masz zakładkę "Wpisy" - i tam one są... no w teorii... :) bo widzisz kilka ostatnich a jak wybierzesz "pokaż wszystkie wpisy" to owszem pokazuje, ale tylko te, które popełniło się na "nowym" forum. I jak ja teraz mam zanleźć swoje stare wątki????

Bardzo się staram, żeby mieć pozytywne nastawienie, ale - nieczytelne to nowe forum jest bardzo. :(

Chodzi jak ślimak, trzeba czekać baaaardzo długo, żeby coś się załadowało.

Emotki beznadziejne - tak przeszkadzały tamte stare, czytelne? Nie można było po prostu dołożyć nowych, jak prosiliśmy? :evil:

Są tak zamazane, że z moim wzrokiem, nawet przy dużym wysiłku, nie jestem w stanie zobaczyć, czym się różni ta: :) od tej: :-), nie wiem też, jakiej cholery jest z boku ta: :cool: i zaraz obok ta: 8-) Czym to się różni, na miłość boską? :evil:

Generalnie to wg mnie ktoś w ogóle nie spojrzał na emotki, powtórzone są:

1. :o i :eek:

2. :cool: i 8-)

3. :confused: i :-?

Pisałam o emotkach w fazie testowania - tak trudno było na nie spojrzeć?

Wciąż mam info, że mam 1 nieprzeczytaną wiadomość, wchodzę w skrzynkę - jest 16 przeczytanych, nie ma tej zas....nej siedemnastej, której od wczoraj nie mogę za nic zobaczyć w swojej skrzynce.

Generalnie kicha jest o tyle, że jak testowaliśmy nowe forum, to pisaliśmy o tych wszystkich sprawach.

W ogóle te opinie nie zostały wzięte pod uwagę, więc nie wiem, po co nas zaproszano do testowania.

Takie są na razie moje żale, o zaletach pisałam wcześniej.

Jednak trudnośc poruszania się po nowym forum jest na tyle dla mnie upierdliwa, że zaczyna we mnie kiełkować pomysł przeniesienia się na swój blog - tam też mogę pogadać z kim chcę i o budowie pisać. :evil:

Depsia, a z jakiej przeglądarki korzystasz.

Bo u mnie na explorerze muli okrutnie a na google chrome hula aż miło.

Emotki są wprost tragiczne.

Witajcie. Jestem porażony - zwłaszcza niesmowitą "szybkością" nowego FM, co ciekawe "komercja" działa błyskawicznie.

Nie mam cierpliwości, ani czasu aby tak długo czekać na "przeładowanie".

W testowej wersji zwracano uwagę na "czołganie się" - poprawili. Jest jeszcze wolniej.

Może po Świętach przyspieszy.

Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich.

Ps. Przeczytajcie Regulamin - warto.

Edytowane przez sSiwy12

Kuleczko, ja na operze jeżdżę - nie oddam jej za skarby świata, mam ją tak pieknie spersonalizowaną, pokazuje mi wszystko taaaaaakie duże, że widzę i w ogóle, kocham ją!

Ale nawet na powiększeniu 150% te durne emotki są takie same!

Idę czytać regulamin, coś tu chyba się kroi.

Witam w dyskusji

Rzeczywiście dość trudno przyzwyczaić się do nowego. Wszystkie uwagi zawarte w poście pierwszym jak najbardziej popieram!

Najbardziej doskwiera brak "zobacz swoje posty" bo to był najszybszy sposób a dotarcie tam gdzie było się aktywnym i na bieżąco śledziło się wpisy. Szkoda że nowa forma FM zapomniała o informacji pod avatarem skądeśmy są :) Chyba że nie zauważyłem!

Wesołych Świąt dla wszystkich. Nawet tym co nam źle życzą!

No to poczytałam.

Jaja jakieś.

Ja rozumiem, że zdjęcia i teksty tutaj zamieszczane przez nas mogą być wykorzystane, ale tak - bez naszej nawet wiedzy i zgody, kiedykolwiek, w każdym miejscu sieci i w druku, bez prawa do wynagrodzenia? :o

Pierdzielę, mam swój blog, chyba tam znajomych na pogaduchy zaproszę.

Dobrze, że przewidująco zapisałam sobie starą wersję dziennika budowy.

Nowego tworzyć nie zamierzam, kontynuować jako psedobloga też nie będę.

Kurczę, myslałam, że się przyzwyczaję jakoś, że nie jest tak źle, ale im bardziej zaczynam się przyglądać, tym gorzej to wygląda! :(

Mam więc 276 razy kliknąć w "dodaj do dzienniki", powywalać emotikonki, tam gdzie mam więcej niż 4 zdjęcia, rozbić posta na dwa albo trzy i to wszystko, najdalej po jakichś dwóch tygodniach wytężonej pracy będę miał dziennik budowy podpięty pod profil?

Żartujesz?

J.

Przecież nikt do niczego nie zmusza. Przecież można zostać po staremu. Po niedzieli ponaprawiają linki i będzie jak dawniej.

:-)