Nefer 05.04.2010 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Tu za to pietyzm : Wyszukiwanie trwało 0.02 sekund(y). - na listwie Szkoda, że to nieprawda Bo u mnie trwało 10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.04.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Z kategori O BUDOWANIU I URZĄDZANIU powinna zniknąć kategoria Wymiana Doświadczeń a jej zawartość posegregować na poszczególne działy BUDOWA WYMIANA DOŚWIADCZEŃ oraz INSTALACJE WYMIANA DOŚWIADCZEŃ Fajnie jest podział w budowie i instalacji ale zostawiając wspomnianą kategorię będzie bałagan.Tam są przecież tematy które spokojnie się da posegregować do już istniejących działów.Muszę za to pochwalić że podzielone tematy wymiany doświadczeń są bardzo czytelne i przejrzyste.Mam nadzieję że forum będzie miało wgrane "skórki" żeby każdy mógł sobie wybrać coś dla siebie. EDIT Mam nadzieje że wraz z nowym forum nastanie jakaś ogólna kultura forumowa i będzie więcej moderacji bo nic mnie bardziej nie irytuje jak 7 postów jeden za drugim tego samego usera kiedy jest przecież edytuj. Takie coś normalnie moderator powinien scalać w jeden post i koniec. EDIT http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125456-WARSZAWSKA-grupa-BABSKA/page87 Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Saxxxnt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.04.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Super Nareszcie można wgrać zdjęcie ze swojego komputera./ poprzez Galerię /http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/88.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 05.04.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam... Wczoraj autentycznie poświęciłam z pół dnia aby wejść na forum, muratordom, co ja nawpisywałam się haseł -będąc pewna swojego! Wybrałam - zapomniałam hasła. Szybko na pocztę otrzymałam odpowiedz, krok po kroku szłam dalej: ALE... wiem dlaczego nie mogłam się zalogować:Witaj taka_ja & taki_on:), Twoje hasło na Forum Murator zostało zresetowane. Nowe dane dostępu:Nazwa użytkownika: taka_ja & taki_on:) Ja przepraszam, ale mój login nie zawierał po & amp; Brzmiał: taka_ja & taki_on:) , nie mam dziennika i komentarzy? Stąd nie mogłam wejść na forum -hasło miałam ok, ale był i jest błąd w loginie. Weszłam na login -Bogu dzięki mam część korespondencji i że byłam zalogowana w maju 2009, ale........ nie mam dziennika? Wczoraj miałam uzupełnić, wzamian tego pobierałam hasła jak szalona wierząc, że wróci mój login, a nie wspomnę ile musze czekać aby raczyła otworzyć się strona. Szczerze to wolałam starą wersję... zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 05.04.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 W starym forum była taka opcja "śledź odpowiedzi w tym temacie" bez konieczności pisania postu. Teraz tego nie ma, a miałam sporo takich tematów. I co, teraz muszę szukać tych wszystkich postów na piechotę?????????. Poza tym nie dostaję powiadomień o nowych postach nawet w tematach, w których się wypowiadałam. Nie podoba mi się to nowe forum. Ciężko się połapać, a ja nie mam czasu, żeby poświęcać tydzień na uczenie się obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.04.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 W starym forum była taka opcja "śledź odpowiedzi w tym temacie" bez konieczności pisania postu. Teraz tego nie ma, a miałam sporo takich tematów. I co, teraz muszę szukać tych wszystkich postów na piechotę?????????. Poza tym nie dostaję powiadomień o nowych postach nawet w tematach, w których się wypowiadałam. Nie podoba mi się to nowe forum. Ciężko się połapać, a ja nie mam czasu, żeby poświęcać tydzień na uczenie się obsługi. W każdym temacie powyżej pierwszego posta jest taka opcja narzędzia wątku i klikasz subskrybuj ten temat i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Z kategori O BUDOWANIU I URZĄDZANIU powinna zniknąć kategoria Wymiana Doświadczeń a jej zawartość posegregować na poszczególne działy BUDOWA WYMIANA DOŚWIADCZEŃ oraz INSTALACJE WYMIANA DOŚWIADCZEŃ Fajnie jest podział w budowie i instalacji ale zostawiając wspomnianą kategorię będzie bałagan. Tam są przecież tematy które spokojnie się da posegregować do już istniejących działów. Spokojnie, to musi potrwać - ten podział, który widać na dzisiaj, tworzyło kilka osób przez miesiąc, pieczołowicie przenosząc wątki Co do moderacji, są dużo większe możliwości niż dotychczas Nareszcie można wgrać zdjęcie ze swojego komputera./ poprzez Galerię /http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/88.gif Tyle tylko, że załączniki mogą oglądać jedynie zalogowani; ja po wstępnej radości będę podawał jednak - jak dawniej - linki z obcych serwerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.04.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Wiem że musi potrwać myślałem że to celowe działanie i wyszło tak dziwnie.Rozumiem że docelowo dział zniknie a wątki będą porozdzielane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Nie tyle zniknie, ile będzie stanowił archiwum forum, najlepiej bez możliwości standardowej edycji w wątkach starszych niż np. 4 lata.Z tym, że każdy watek powinien móc - w uzasadnionych przypadkach - "odmrażać" admin czy moderator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 05.04.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Podzielone na kategorie jest o wiele bardziej czytelne.Ponadto jeśli kogoś interesuje np. tylko dany dział to o drazu trafia w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 05.04.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dlaczego po kliknięciu na link do moich komentarzy wyświetla się cóś "obcego"? Jak mogę wejśc w moje komentarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.04.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 a ja wolę jednak wymianę doświadczeń i cały tygiel w tym! Proponuję by wymiana została jako ze scalenie tych wszystkich kategorii. Czasem interesują mnie inne wątki i jak pojawiają się nowe tematy albo odp[odpowiedzi w ciekawych tematach to poczytam sobie... a tak bym musiał latać po wszystkich kategoriach! No i rozbicie pokrewnych tematow np. gdzie umieścić ocieplenie poddasza z zabudową G-K (izolacje ocieplenia?) sufit podwieszany (zabudowa G-K?) no i spoinowanie, szpachlowanie i malowanie - również płyt G-K (wykończenia ścian?) Jest wiele takich tematów których nie wiadomo gdzie umieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Czy dobrze zrozumiałem,że Wymiana Doświadczeń będzie w archiwum i będzie zamrożona bez możliwości edycji ? Jeśli tak to moim zdaniem jest to zły pomysł... Cytujesz mnie i pytasz o to co już napisałem? "Zamrożenie" w archiwum powinno dotyczyć jedynie STARSZYCH wątków, z możliwością odmrożenia A jak będzie docelowo - zdecyduje redakcja serwisu, m.in. na podstawie uwag i popularności działów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 05.04.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Fajowo, gdyby ktoś kto pisze FAQ troszkę się postarał. CHCĘ USUNĄĆ SWÓJ POST. Odpowiedź : Jak mogę zmienić lub usunąć post? Jeżeli nie jesteś administratorem lub moderatorem forum możesz jedynie zmieniać lub usuwać własne posty. Aby zmienić post (czasem jest to możliwe jedynie przez jakiś czas po jego napisaniu) kliknij w przycisk zmień przy danym poście. Jeżeli ktoś już na niego odpowiedział po edycji pod postem pojawi się tekst drobnymi literami informujący, ile razy dany post zmieniano. Nie zostanie on dodany jeśli ktoś już odpowiedział na post, lub jeśli został on zmieniony przez administratorów lub moderatorów (powinni oni powiadomić co zmienili i dlaczego). Pamiętaj, że zwykli użytkownicy nie mogą usunąć postu, na który ktoś już odpowiedział. Powrót do góry Ale nadal nie wiem jak go usunąć, (nie edytować -usunąć) bez wględu na to czy ktoś na niego odpowiedział czy nie. Żeby usunąć dubla musiałam najpierw mojego posta edytować, zaznaczyć do usunięcia (kasowania) i potwierdzić - strasznie to było skomplikowane, wymagało sporo czasu i jeszcze więcej kombinowania - myślę, że następnym razem po prostu sobie daruję! Proszę - sprawcie, aby to było prostsze! P.S. Co się stało z subskrypcją tematów? Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez boratom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 W "Narzędziach wątku": 1. Wyślij na e-maila. Cały panel wysyłania jest po angielsku. Trzeba przetłumaczyć na polskib. Automatycznie ładowana jest treść wiadomości - po angielsku. trzeba przetłumaczyć, bo to wstyd tak zostawić.c. NIe wiadomo w jakiej formie zostanie wysłana strona forum: czy jako załącznik? czy jako hiperlink, czy co? Nic nie wiadomoI nie wiadomo czy wysłane zostaną obrazki, a to już wiąże się z... 2.Wersja do druku a. Po wybraniu tej opcji strona otwiera się bez obrazków! Jak to drukować, z hiperlinkami zamiast obrazków????b. W wersji do druku muszą się otwierać obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ponury63, piszesz o zamrożeniu STARSZYCH wątków. STarszych niż co, niż ile?I po co? Przecież ludzie wracają do tematów po kilku latach.Przecież pojawiają się nowi zainteresowani tematem i go odnawiają. Zamrożenie zaowocuje mnożeniem, duplikowaniem i powielaniem tematów i tak się powielających. Sam przyczynisz się do tego - zamrażaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Rozwala mnie kategoria "tematy, które nigdzie nie pasują". Jeśli dla Pani Joli która przez miesiąc przekładała tematy, jakiś przestał pasować doczegokolwiek, to niech go wrzcuci tam gdzie był, bo ktoś z jakiegoś powodu gdzieś go wstawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Wymiana doświadczeń.Najważniejsze dyskusje tego forum poszatkowaliście jak dyletanci i pochowaliście pod dywan. Dlaczego praktyczne tematy, dla których to forum jest podstawą są ukryte w podforach???!To żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Jestem na etapie poszukiwań informacji o podłogówce.I co? Dupa blada.Ogrzewanie?Podłogi?Instalacje?Wymiana doświadczeń. Obecnie to są WYMIONA DOŚWIADCZEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 tempo wgrywania się wątków na nowym forum zniechęca kompletnie do czytania Lepsze wrogiem dobrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts