Elfir 05.04.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 tempo wgrywania się wątków tematów na nowym forum zniechęca kompletnie do czytania Lepsze wrogiem dobrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 DAĆ MOŻLIWOŚĆ USTAWIENIA 60 POSTÓW/STRONĘ Uzasadnienie: Szanowni programiści,......Są na forum dyskusje liczące po więcej niż 2000 wypowiedzi. Dyskusje często odwołują się do numeru strony!!!!!!!!!!!! Zmieniliście podział stron i szlag trafił odnośniki. To jest amatorszczyzna. Czy wy w życiu przeczytaliście choć jedną naukową książkę???????? Nie wiecie co to jest odsyłacz do strony? Świat się, qrwa, nie kończy na hiperlinkach. Po co ludzie tworzą działy wymiany myśli? Żeby bełkotać od postu do postu? Przeczytaj człowieku CAŁĄ dyskusję o budowie bufora ciepła, gwc, albo ocieplaniu poddasza i powiedz, po kiego... ludzie dyskutując odwołują się do strony x, starają się stworzyć kompendium wiedzy częstokroć nie cytując, skoro ktoś lekką ręką zmienia liczbę postów na stronie i te odsyłącze tracą sens. Podsumowanie: Po co paragrafy i punkty w regulaminie,skoro w sposób dowolny można im zmienić numerację? Dlaczego numerujecie kolejne egzemplarze Muratora i numery stron????? Zmieńcie numery strony swojemu reklamodawcy z pierwszej na dziesiątą. Czy to jest to samo? Proszę o wprowadzenie w Ustawieniach opcji 60 postów/stronę. Jeśli serwer tego nie wyrabia to jest gorszy niż stary, bo na starym wszystko chodziło 60postów/na stronę.Pozdrawiam bez poważania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 05.04.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A ja się zastanawiam nad nową wyszukiwarką . Jak dla mnie to jest do bani,albo ja coś nie tak robię. Po pierwsze jak wpiszemy szukane słowo to wyników jest bardzo mało, na poprzednim FM np pewna nazwa firmy o której szukałem informacji w poniedziałek pojawiała się w ponad 200 wynikach, a na nowej odsłonie FM jest tylko 7 wyników, daje to do myślenia. Po drugie jeśli już jest wynik z szukanym słowem, to pokazuje cały temat w którym ono występuje, i tu się zaczynają schody ponieważ np szukane słowo pojawiło się w grupie Krakowskiej która ma ponad 1000 stron, a szukane słowo jest np na 677 stronie. Ja się poddaję, szukać na pewno nie będę chyba że wykonuję coś nie tak, w poprzedniej wyszukiwarce było od razu przekierowanie do strony i posta w którym jest poszukiwane słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Przecież ludzie wracają do tematów po kilku latach. Przecież pojawiają się nowi zainteresowani tematem i go odnawiają. I wtedy można odmrozić Znacznie częściej jednak zdarza się, że jakiś "archeolog" odkopuje watek z 2003 roku, kilku userów rzuca się z odpowiedziami, póki ktoś bardziej spostrzegawczy nie uświadomi im, że pytający już pewnie znalazł przez te 7 lat odpowiedź Co od "Wymiany" ogółem, na wielu forach takie rozbudowane działy mają na pierwszym widoku wykaz kilkunastu poddziałów (kategorii, subkategorii), a dopiero wejście w konkretny poddział pozwala zobaczyć wątki np. okienne Pozwala to nie rozbudowywać nadmiernie strony głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Ponury63, owszem. Z tym, że jak wspomniał Rom-Kon, specyfiką tego forum było to, że przebiegając po tematach -dajmy na to - wymiany doświadczeń zahaczałeś o inne tematy i to było super, bo dzięki temu to forum miało charakter interdyscyplinarny. Dzięki temu mogłeś przy okazji szczypnąć wiedzy o innych sprawach, o których nie miałbyś bladego pojęcia wchodząc jak wół w jedną koleinę. Obecnie ta cecha forum jest ubita. Powstaje niemiecki porządek w polskim wydaniu, czyli bełkot informacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) powieliło post Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez PeZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 05.04.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A co ze starymi linkami do forum? Wszystkie zakładki w pissdu? Funkcja: zobacz odpowiedzi na moje posty - po kiego grzyba mi te wszystkie fajerwerki skoro nie jestem w stanie szybko wrócić do aktywnych wątków? Reklam i tak nie będę oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.04.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Moje ustawienia : Niewiele się tu zgadza : Statystyki użytkonika: (pisownia oryginalna) Dołączył: 22-06-2010( raczej 26.12.2006) Posty: Ilość wszystkich postów: 345 )raczej brakuej kilku zer) Ilość postów dzisiaj: 12 Raczej nie 12 - chyba więcej. Galerie: Ilość galerii: 2 Ilość zdjęć: 12 w to też wątpię. Rozumiem, że to dane losowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dokładnie identyczne dane są w moim profilu. A tak się już cieszyłam, że ktoś od czerwca mi natrzaskał te 345 postów - i jak to zrobił? W innym wymiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 tak myślałam, że to default Powiązanie tych dwóch baz to dwa dni procesowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.04.2010 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dlaczego po tym, jak w pocie czola przesunelam dziennik w nowe miejsce post po poscie on zniknal??? Pokazuje sie komunikat: The Forum Murator database has encountered a problem. Poza tym gdzies zawieruszyl sie jego tytul... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.04.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Też mam pytanie. W ustawieniach mam ustawione na edytor zaawansowany. Czy w takim razie, za każdym razem jak chce pisać odpowiedź nie powinien mi sie pokazać właśnie taki zaawansowany? Po co ja mam za każdym razem klikać na to aby tak było, jak już to sobie ustawiłam w ustawieniach? I jeszcze jedno, dlaczego nie mogę sprawdzić pisownie? Muszę ściągać tego „ieSpell –a” (a to chyba na j.ang. jest tylko?) czy jak? Aha i proszę o odpowiedź dla blondynki. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Żelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.04.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Dlaczego po tym, jak w pocie czola przesunelam dziennik w nowe miejsce post po poscie on zniknal??? Pokazuje sie komunikat: The Forum Murator database has encountered a problem. Poza tym gdzies zawieruszyl sie jego tytul... Komunikat wskazuje na to,że zaczęła się praca z dziennikami i blogami. Dobrze. Bo przerzucenie ponad 800 postów ręcznie nie bardzo mi się uśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Poniższe : Wasze uwagi są bezcenne, by programiści mogli poprawiać nowe forum. A dopóki nie dotrze się złożony mechanizm, prosimy o Waszą wyrozumiałość i współpracę. Czytaj tak : - Wasze uwagi są bezwartościowe - wzięliśmy pod uwagę wasze wcześniejsze opinie i pomysły na nowe forum, tylko zrobimy to i tak jak my uważamy, bo wiemy lepiej czego chcecie, nawet jeśli tego sobie jeszcze nie uświadamiacie - wskażcie nam te wszystkie rzeczy o których powinniśmy pomyśleć wcześniej ale tego nie zrobiliśmy, bo byliśmy zbyt zajęci obmyślaniem jak zarobić na nowym forum. - nie narzekajcie, bo już ogłosiliśmy sukces największego forum o tematyce budowlanej w nowej szacie z potężnymi możliwościami. - zdecydowaliśmy się podmienić forum bezkosztowo, wiec teraz na gotowym schemacie nasi informatycy będą metodą prób i błędów próbować coś poprawiać - oczywiście to ich wina, nie nasza - zgodnie z maksymą "Sukces ma wielu ojców, tylko porażka jest sierotą." A na poważnie - czy szanowna redakcja ma nas za idiotów ? To nie jest forum dla gimnazjalistów i licealistów. Jesteśmy dorosłymi, poważnymi ludźmi (za wszystkich nie ręczę). Tak trudno przyznać się do spieprzenia sprawy (ale nie bo to by piarowo źle wyglądało), przywrócić stare forum, postawić obok drugie w nowej wersji (testowo) i na nim poprawiać zgłaszane uwagi ? A na koniec do poprawionej wersji zmigrować całą treść forum ? Jeśli promujecie styl i sposób budowania zgodny z takim w jakim zrobiliście podmianę forum to szczerze radzę zmienić branżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 a ja mam prośbę o ABC dla humanistów taki elementarz co z czym sie je, krok po kroku co do czego słuzy....bedę wielce zobowiazana, bo takie kroczenie po omacku naraża na niejednokrotne nabicie guza i niestety zajmuje potwornie dużo czasu (tym więcej,że forum śmiga jak żłów w letargu ) dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.04.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Nefer, oczom nie wierzęZawsze taka wojownicza byłaś, a teraz sam miódŻe forum jest do bani to wszyscy widzą. Że redakcja dała plamę - też. Czy na prawdę musisz udowadniać, że to co się dzieje jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Komunikat wskazuje na to,że zaczęła się praca z dziennikami i blogami. Dobrze. Bo przerzucenie ponad 800 postów ręcznie nie bardzo mi się uśmiecha Noooo, ale ja chcialam miec wplyw na to co przeniose, a co nie. To po co sie meczylam 2 dni? Zeby teraz nie miec dziennika wcale? Aaaa, nowe emotki sa super. Rssy sa super. Subskrypcje sa fajne, znajomi tez. Troche muli, ale mam nadzieje, ze to chwilowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 czy ktoś będzie tak miły i wytłumaczy mi zjawisko rss ? z czym to się je ? już się zakochałam w poprawiaczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 czy ktoś będzie tak miły i wytłumaczy mi zjawisko rss ? z czym to się je ? już się zakochałam w poprawiaczce http://pl.wikipedia.org/wiki/RSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.04.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Też nie czaję RSS i wiki nic mi nie wyjaśnia. Ja humanistka jestem, po co to i jak to działa, ktoś prosto umie powiedzieć? I jeszcze chciałam powiedzieć, że nie zapisuje mi zmian w ustawieniach w profilu. Wprowadza się zmiany, zatwierdza je, po czym one i tak znikają. Da się coś z tym zrobić? Dziękuję. I jeszcze chciałam powiedzieć, że od kilku minut zdecydowanie forum przyspieszyło - super! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts