Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolejny problem, który zaobserwowałem dzisiaj (wcześniej, już na tym nowym forum, go nie było):

Wchodząc na dowolny dział mam domyślnie przesortowaną zawartość alfabetycznie wg tematów. Oczywiście mogę kliknąć w nagłówek kolumny "autor ostatniego postu" i wtedy się przesortuje jak nalezy: wątki z najnowszymi postami od góry, ale zamykając to okno i wchodząc w dział ponownie mam znów to samo: całość przesortowana alfabetycznie wg tytułów tematów.

Jak/gdzie to zmienić na stałe, bo szczerze mówiąc nie znalazłem mimo poszukiwań takiej możliwości?

J.

Kolejny problem, który zaobserwowałem dzisiaj (wcześniej, już na tym nowym forum, go nie było):

Wchodząc na dowolny dział mam domyślnie przesortowaną zawartość alfabetycznie wg tematów. Oczywiście mogę kliknąć w nagłówek kolumny "autor ostatniego postu" i wtedy się przesortuje jak nalezy: wątki z najnowszymi postami od góry, ale zamykając to okno i wchodząc w dział ponownie mam znów to samo: całość przesortowana alfabetycznie wg tytułów tematów.

Jak/gdzie to zmienić na stałe, bo szczerze mówiąc nie znalazłem mimo poszukiwań takiej możliwości?

J.

spróbuj w ustawieniach ustawienia >- zaawansowane ustawienia

i tu ;

Opcje wyświetlania tematów

Możesz wybrać sposób wyświetlania tematów. - tu wybierz odpowiedni dla siebie (np liniowy )

Kiedy wyszukiwarka będzie działać bo próbuję znaleźć jakieś informacje o Percy Paradyża i ciągle wyskakuje brak a wiem że było sporo postów na ten temat.

Używam dwóch przeglądarek Sea Monkey której nie lubię specjalnie dla FM i IE dla reszty stron bo na nim FM nie działa - okropnie upierdliwe.

spróbuj w ustawieniach ustawienia >- zaawansowane ustawienia

i tu ;

Opcje wyświetlania tematów

Możesz wybrać sposób wyświetlania tematów. - tu wybierz odpowiedni dla siebie (np liniowy )

To nie to.

Tu decyduję o sposobie wyświetlania wątku, np. tego, w którym w tej chwili piszę.

Mi zaś chodzi o to, w jakiej kolejności widzę spis postów po wejściu do działu zawierającego ten wątek ("Uwagi o naszym forum") czy też dowolnego innego ("wymiana doświadczeń ogólnie", "Fundamenty i piwnice" itp.).

Ale... dziś juz jest dobrze :) Znaczy się cud, naprawiło się samo albo ktoś nas czyta i reaguje :)

J.

U mnie na FF działa i to szybko

A teraz moje uwagi:

-ostatnio odwiedzane są do bani. Jak wchodzę 6 razy na wątek, żeby go sprawdzać, to mam tam same wpisy z tego wątku. CZyli nieprzydatne się robi.

-wpisy są do bani, bo widzę gdzie co napisałam ale nie widzę, czy ktoś odpowiedział

-subskrypcje są najlepsze ale przy profilu mam tylko 3 tematy a resztę zakopaną głęboko w "moich ustawieniach" co jest bardzo niewygodne

-nadal zdjęć nie mogę wklejać, bo otwiera mi się jakieś minimalistyczne okienko do wpisania adresu http/

-dlaczego nie ma kilku podstawowych emotek w szybkim poście? Za każdym razem jak chcę wstawić buźkę muszę otwierać zaawansowaną edycję

na razie tyle mi się udało ocenić. Próbuję dalej

Jak zakopane? Subskrypcje sa w Forum - Szybkie menu - Subskrypcje. W dodatku mozesz je podzielic na foldery - np. dzienniki osobno, komenty osobno...

faktycznie, znalazłam.

dzięki

Jeszcze jedno

GDZIE SĄ pokazani ci, co są aktualnie na forum???????

Kiedyś byli na górze, często sobie sprawdzałam, czy interesująca mnie osoba jest zalogowana, a teraz chała....

Edytowane przez EZS

Nie wiem, gdzie jest lista uzytkownikow - nigdy mnie ona nie obchodzila, bo wiekszosc interesujacych mnie osob i tak byla ukryta, ale mam jeszcze jedna uwage (sorry, jezeli juz bylo). Zauwazylam, ze jak wchodze w subskrybowane watki, to te, w ktorych pojawil sie nowy post sa zaznaczone taka czerwona kulka ze strzalka. Mozna w to kliknac - pokazuje sie - idz do pierwszego nowego posta. I faktycznie dziala. Baaaardzo wygodne, z tym, ze w legendzie "nowe posty" sa inaczej zaznaczone (zreszta ten system nie dziala, przynajmniej u mnie takich symboli jak w legendzie "nowe posty" czy "goracy temat" nie ma). Reasumujac - wszystko jest OK oprocz legendy, ktora wprowadza w blad.

statystyki forum widze, ale osob zalogowanych nie...

ja też nie

ciekawe to ukrywanie tożsamości. To znaczy ciekawe, co ludźmi kieruje. Ja prostoduszna jestem, nigdy mi to do głowy nie przyszło. Jestem to jestem, po co, do licha, mam udawać, że mnie nie ma?

Rozumiałabym nieuczciwego wykonawce, co nie chce, żeby go dłużnicy ścigali a chce wejść ukradkiem ogłoszenia porozsyłać. Innego wytłumaczenia nie widzę:cool:

Ale wiem jedno - wygodne to dla redakcji. W ten sposób może powiedzieć, że teraz na stronie jest 5000 ludzi zalogowanych. tylko ich nicków nie ma, bo ukryte. A że wpisów też nie widać, niesmiali :D:eek:

ja też nie

ciekawe to ukrywanie tożsamości. To znaczy ciekawe, co ludźmi kieruje. Ja prostoduszna jestem, nigdy mi to do głowy nie przyszło. Jestem to jestem, po co, do licha, mam udawać, że mnie nie ma?

Rozumiałabym nieuczciwego wykonawce, co nie chce, żeby go dłużnicy ścigali a chce wejść ukradkiem ogłoszenia porozsyłać. Innego wytłumaczenia nie widzę:cool:

Ale wiem jedno - wygodne to dla redakcji. W ten sposób może powiedzieć, że teraz na stronie jest 5000 ludzi zalogowanych. tylko ich nicków nie ma, bo ukryte. A że wpisów też nie widać, niesmiali :D:eek:

Moze gdybys dostawala 10 privow na ten sam temat dziennie to bys zrozumiala, dlaczego czasami warto sie ukryc...