Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Jeśli kwota to głowa chłopakowi się zagotuje :( Będzie tam piekielnie gorąco a i światło nie jestem pewna czy jest odpowiednie do czytania. Raczej zmieniłąbym żarówkę w tej czaderskiej lampie ;)

Gosiek pamiętaj - jedna mała skarga Bąka, ze coś nie teges... i siedze u Ciebie i szukamy żarówki :D do skutku ;)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitu taką ścianke to sama mozesz zrobić z płyty a nie z karton-gipsu. Jako konstrukcje np. kantówki a nie profile alu. Wszystko skręcić na kątowniczki ładnie. Drzwi nie muszą być chowane w srodek choc byłoby funkcjonalniej bo masz kawał ściany z obu stron do wykorzystania. A scianke mozesz wykończyc np. tapetą.

Nitu a z najtańszej :D Jak okleisz to i tak nieważne co pod spodem bedzie. Wiórową bym chyba wybrala. Można malować, kleić tapetę....co chcesz.

http://www.same-meble.eu/wp-content/uploads/plyta.jpg

Małgosza robiła z niej listwy przypodlogowe. Ślady po cięciu i łączenia szpachlowała.

Ścainy z karton-gipsu robisz na profilach alu. Ale mozna też zamiast tych profili zastosować zwykłe kantówki drewniane. To samo dotyczy ściany wykończonej taką płyta. Jakaś konstrukcja w środku musi byc więc zamaist tych profili alu dałabym kantówke.

Obojętne. Ja wole drewno bo mozna zawsze w niego wbic gwoździa czy wkręcic wkręta i lepiej trzyma ;)

Jak sie zdecydujesz na drzwi przesuwane to zobacz to

http://muratordom.pl/budowa/drzwi-bramy-garazowe/drzwi-przesuwne-do-garderoby,113_3649.html

Tu o drzwiach nasciennych i chowanych w scianie:

http://muratordom.pl/budowa/drzwi-bramy-garazowe/drzwi-przesuwne-nascienne-i-chowane-w-scianie,113_3629.html

HEjka MOnia...

nie i jeszcze długo nie :(

Jak przyszło do zamówienia to hutrownia w Lublinie krzykneła MIESIĄC :o i z p. Robertem czekamy. Zjeżdził kilka hurtowni tu pod Warszawa, ale cena od razu rośnie o ok 3 tys. Więc wole poczekać 3 tyg niż przepłacić 3 tys ;) :D Ale mam obiecane, że przed świętami się postara zrobić.

Teraz się param malowaniem dech do pokoju B. Maluje się fajnie, zwłaszcza, że maluje tylko 1 raz. Po 2 razach farba za dobrze pokrywa i drewno traci usłojenie, sęczki. A mnie się to podoba więc jest malowane na raz :D

Jestem w połowie.

I kończe cierpienia związane z przeziębieiem, ale się nie dałam, ibufem, rutinoscorbin, gripex i na Bartycką ;)

AAAAAAA i rozpoczełam sezon wiosenno-letni - kupiłam hamak :D:D:D:D z moskitierą a co!!! :D:D

No to żyje :D katar daje mi się we znaki ale do łóżka się zagnać mu nie dałam :D:D

Zaolejowałam blat w pokoju B i pomalowałam dechy do pokoju B

012.JPG

a to oznacza, że w sobote można je będzie zamocować :D:D i się ciesze bardzo bo da mi to obraz co mam kombinować w pokoju M :D

Mam już pewność, ze wiosna jednak idzie. Bociany już lecą a krokusy juz kwitna :)

014.JPG

015.JPG

Siedze i mysle nad barierką - bo developerka dała troche dupy i wylała za wąskie schody. Ale damy rade... jak nie ja to kto ;)

Jak dobrze pójdzie jutro zajedzie narożnik. A od przyszłego tygodnia zacznie się robić blat. Jeszcze tylko te schody.

Piknie proszę pani, piknie :D :D

dechy wyglądają super i nie mogę się doczekać ich na ścianie

Nituś, możesz powiedzieć jaki masz piekarnik ? numer modelu poproszę

Prosze :)

siemens HB 76AA 660

ja tez się nie moge doczekać. Musze jeszcze usiąść i pomysleć nad sposobem mocowania poziomych dech. KOmbinowac by był niewidoczny, czy przeciwnie - zrobić wkręty z podkładnkami i pomalowac je na kolor ściany ;) one by wtedy zrobiły taki pionowy sznurek na każdej z dech przez całą wysokość ściany...

Zobacze co powie szanowny ;)