Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochane Wy nie wiecie jak ja na to czekam. Już mnie ze trzy razy chłop po łapach trącał bo majstrowałam by choć troche rzucic okiem. By choc pół fotki zrobić z właściwymi kolorami... i nie i nie.

Ale mam nadzieje, że w ciągu najbliższych kilkunastu dni pojawi sie i blat :) i wtedy się doczekam i Wy równiez :D

Hejka :)

melduje że: trawa doprowadzona do porządku, zgrabiona, posypana nawozem i nawet podlana deszczem. Thuje toż samo :) krokusy mi slicznie kwitną w wielu barwach, tulipany już wzeszły. Wiciokrzewy, suchodrzewy, puszczają pąki. Magnolie zakwitną lada moment.

No podoba mnie się ta wiosna :p

Hejka :)

melduje że: trawa doprowadzona do porządku, zgrabiona, posypana nawozem i nawet podlana deszczem. Thuje toż samo :) krokusy mi slicznie kwitną w wielu barwach, tulipany już wzeszły. Wiciokrzewy, suchodrzewy, puszczają pąki. Magnolie zakwitną lada moment.

No podoba mnie się ta wiosna :p

potwierdzam :) widziałam na własne oczy, Nitka za chwilę będzie miała super zieloniutki ogród:yes:

Ja wiem :D

Ja pamiętam jak po zasianiu nasionek był szlaban na łażenie po działce, bo wiadomo trawa. ;) jesoooo jak ja odliczałam dni, jak przebierałam nogami żeby już można było poszaleć, dzieciaki by mogły pobiegać. Ale nic to. 4-5 tygodni szybko zleci i zobaczysz będzie piknie :) a wiosną to moze i szybciej. Tylko nie syp jej od razu nawozu bo ją spalisz. Nawozem bym poleciała gdzieś po 1-2 koszeniu. :) Zobaczysz jaka ona będzie soczyście zieleniutka, mięciutka... mniamuśna. ;p

Słusznie ;)

ja w ubiegłym roku sypałam azofoską... jesoooo trawa była jak marzenie, ale jak nam się nie chciało kosic co sobote to po 2 tyg była do połowy łydek :D sucza miała ubaw jak licho ;) w tym roku na rozruch puściłam azofoske, ale potem chyba zapodam jej długodziałający. NIe ma takiego szału z koszeniem, trawa ciut mniej ładna i zielona ponoc, ale można kosić spokojnie co 2-2,5 tyg. Choć z drugiej strony ja mam tego tak mało, ze u mnie koszenie zamyka się w 2h :D