Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

hejka :)

pożyczyłam od Trzeszczącego gwizdek i nawet mi się udało odpalić neta :) ale nie mam do niego nerw więc będzie krótko. Jak się uda to spróbuje orange bo ponoc u nas hula najlepiej :)

W domku mieszka się super - choc już się nam udało przewiercic rurke ;) ale daliśmy rade bo któz jak nie my ;) ogród kwitnie, dzieci zadowolone, ja zaczynam się opalac na leżaczku więc sami rozumiecie ;) jedyne co to pyłki. Nie da się okna otworzyc by nie latało to w całym domu :o

No i musze znależć strój Baby Jagi - mam występy w przedszolu ;)

Wszystkich chętnych na odwiedziny (Lidzia, Monia) zapraszam :) ino wcześniej zadzwońcie byśmy sie nie minęły - bo śmigam codziennie do W-wy po dzieci.

• 3 weeks później...

Siem wezmę i zrobię ... obiecuję :)

Wpadam znów na moment. W domu coraz nam lepiej. Blat skończony, Lidzia świadkiem ;) pranie moge robić mechanicznie a nie tylko na tarce nad rzeką ;) i nawet mam czajnik więc luksusy jak się patrzy :)

Siedze i ryje role Baby Jagi i powiem Wam że ja jestem stworzona do takich ról ;) :D:D:D i musze wydziergac ogromną miotłę, ma się na niej zmieścić 7 krasnoludków :D:D:D:D ale mi fajnie nieeee?

Dużo papierków tez przede mną a i za mną kilka. Wuśka - masz u mnie flaszke, przez mła osobiście pędzoną. Szykuj się - kiedyś na wakacjach Cię nalecę. Wszyscy teraz ocipieli i co rusz jakies testy Bartkowi robią. A to końcowy z ang, a to kompetencji. A to turniej szachowy na koniec roku... no kalendarz tego nie mieści.

W ostatnią niedziele zrobiłam też pierwszą nasiadówke tarasową - dla mooich drogich sąsiadek z bloku na otarcie łez ;) Wydziergałam stół, krzesła i placka. Tesztę obstawił Trzeszczący - jakie nam szaszłyczki zapodał z wątróbką, jabłkiem w majeranku i cebulką... :o mniam. I koreczki przed obiadem - suszona śliwka w boczku. I sałatkę hawajską :o Sąsiadki stwierdziły, że mam anioła w domu.... hm... czy ja wieeeeeemm ? ;)

W ogródku szaleństwo - kwitnie wsio co powinno a nawet kilka cwietów które nie powinny. Bo np mam jeszcze pąki tulipanów :o a z drugiej mańki wiciokrzewa :o

Ale nie ma to jak leżaczek. Ostatnio sporo czasu na nim spędzam w zasadzie jak nie biegam po mieście i nie ucze się z B to non stop. I tak mi dopszeee :D:D:D

Wiola - pisze oficjalnie dziś 31 maja. A coś mi obiecałaś. No!!!! Licze że się szybko poprawisz :) z męszem i dzieciukiem oczywista.

To jakby tyle.

Hm... szaszłyki to ponoć łatwizna :D:D:D

wąrtóbke surową moczy się w mleku przez 3h. Nie doprawia. Jabłka kroi na cząstki i otrzepuje majerankiem, cebule kroi w plastry i dzieli na kółeczka. Potem tylko patyczek i cebulka - jabłuszko- wątróbka-cebulka-jabłuszko..... no ! a potem albo na grila, albo do piekarnika na ok kwadransik. wsjoooo :D

Zapodam Wam jeszcze coś zanim mnie wywali już zupełnie z neta.

Kuchnia. Pańcia jest bardzo zadowolona z efektu. A i funkcjonalności nie można jej odmówić. ;) w garnku na kuchni kompot z rabarbaru :) fota z wczorajszego wieczora.

010.JPG

a tu wiadomo

005.JPG