nitubaga 16.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Słuchajcie chyba jednak będzie zima jeszcze tydzień temu było tak... a dziś rano szron pięknie mi pokolorował ogródeczek piwonia zupełnie zaskoczone wiciokrzewy zupełnie przygotowane na zime hortensje na iglakach zmiana aury zdaje się nie robić wrażenia Żylistek i berberys wyglądają jakby dostojniej krzewuszki też wypiękniały A całość wyglądała tak i tylko mój Trzeszczący spojrzał na mnie rano znacząco z ukosa jak po szronie ani śladu już nie było, a ja mu mówie, że o 7 było pieknie biało :D Edytowane 16 Października 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nitka... u mnie też tak rano było... Nawet suka się zdziwiła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.10.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Moja suka do 9 nosa z budy nie wysadziła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.10.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No i ja się im wcale nie dziwie jak wróciłam z fotospaceru też wlazłam jeszcze z gorącą herbatka pod kocyk i czekałam aż dzieciarnia z ojcem na czele wstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.10.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A skoro o dzieckach mowa... chyba mamy nowe hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Fajnie wyglądają , i dobrze, że mają hobby Ja fotorelację zrobiłam z ganku i z okien... i też weszłam do łóżka... wstałam dopiero o 10.00... Już jest znacznie cieplej.... Chyba będzie trzeba okrywać rośliny na zimę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.10.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A weź mi nawet nie przypominaj... W ubiegłym roku miałam świeżuchny ten ogródeczek i wzięłam sobie "profesjonalistów" do "przygotowania ogrodu na zimę" ... kuuurde... przyjechali jak już leżał śnieg mimo, że byliśmy umówieni wcześniej, żeby było śmieszniej to jeszcze nie mieszkaliśy a oni się zjawili w niedziele !!! o 10 rano i zdziwieni byli, że dom pusty. Bo oczywiście telefonu nikt wcześniej do nas nie wykonał bo po co.. ...a róże i azalie i tak przemarzły!!! Obiecałam sobie, że ostatni raz byłam taka durna i patalachom dałam w rece mój ogród. Przynajmniej na korze nie dałam się ograbić jak sąsiedzi w tym roku i w każdym następnym z traumą na samo wspomnienie myśle ogród zabezpieczać sama. I pomyśleć, że oni nam chcieli nawodnienie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A jaką włókninę kupiłaś do opatulenia roślin?Podaj linka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.10.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Hm... agro mam z ubieglego roku, ja jej nie wyrzucałam, tylko poskładałam i schowałam. Natomiast ani myśle w tym roku coś obwiązywac poza migdałkami. Róże zasypię tylko korą by im "serca" zasypac i wsio. Od korzenia odbiją wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A co okrywasz / obwiązujesz agro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.10.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 W ubiegłym roku migdałki, róże i hibiskusa. Ale hibiskus zimą padł, róże też przemarzły i odbijały od korzenia, więc mysle okryć wyłącznie migdałki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja migdałka nie osłaniałam i przeżył....Róż też nie zabezpieczyłam wcale, bo nie maiłam głowy po wypadku młodego i po Pinkusiu... wiec zostawiłam ...Niektóre dość sporo dochodziły do siebie... ale doszły.....Zastanawiam się tylko nad hortensja... nie kwitła mi wcale w tym roku... Przesadzałam ją w zeszłym roku i chyba nie w tym czasie co potrzeba było... Zobaczymy co w przyszłym roku pokaże....Czyli tylko kopczyki przy różach, oraz hortensji i w zasadzie nic więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.10.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nitu nie pościnałaś kwiatów hortensji, teraz to tylko kompost z nich a one tak pięknie się zasuszają i mogą być ozdobą domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Gosiaczku witaj :) pościnałam pościnałam :yes: :D:D ale w tym roku hortensje przeszły same siebie.. i zakwitły tak obficie, że nie sposób było ściąć wszystkiego... poza tym ja licze na piękne czapy śniegu na nich... jak w ubiegłym roku. A Ty u siebie pościanałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Słuchajcie od jakiegoś czasu mam tzw kuku na punkcie kompotów. Ku uciesze wszystkich domowników namiętnie gotuje :D:D Zatem przerabiałam miętowo- gruszkowy, cynamonowo jabłkowy, śliwkowo- żurawinowy przy czym do 2 oststnich koniecznie gożdziki! Zasadzam się teraz na dyniowy Tu jabłko z cynamonem i godzikiem pychaaaa... chwila roboty, a smakuje... mniam polecam... A może ma ktoś przepis na kompot z dyni? bo ja znalazłam z cukrem i gożdzikami, ale niepokoi mnie ocet Edytowane 28 Października 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.10.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 kochana, zamiast się chwalić tak superowymi kompotami - oczywiście gratuluję - dawaj na nie przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.10.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Czeee Nitka, o kompotach nic nie mówiłaś :D dawaj przepisy, wszystkie po kolei :D komu jak komu ale mi potrzeba witamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Hm... trudno mówić o przepisie. Ale trzeba znależć wielki gar :D:D ja na te okolicznośc specjalnie kupiłam sobie największy jaki miała Ikea gar musi byc duży bo jak pierwszy raz mnie naszło na kompot to się nawet do gara nie dopchałam - a po kompocie już nie było ani sladu. wyćkali jeszcze gorący. Potem do gara filtrowanej wody, owoców, cukru bo to dzięki niemu owoce puszczaają soki i gotowanko. i potem do jabłek wrzucam ze 20 gożdzików + cynamon mielony lub cały w zależności co mam w domu... do gruszek gałązka mięty z ogródka jak widać.. do śliwek suszu z żurawin i też gożdziki... Trzeba od czasu do czasu zamieszać i spróbować. Co jeszcze by pasowało. Ja mam już 8kilowa dyńke mam zamiar się z nią rozparawić w poniedziałek - zrobię kompot i ozdobe hallowenową. Dziecka nie idą do szkoły więc zajęcie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 28.10.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Wiola Tobie jestem w staie gotowac taki kompocik cały czas jak się tylko spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nitka kompociki pycha - nawet przez kompa:D ja chyba jutro muszę jakąś dynię nabyć i też coś podłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts