Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

No koniecznie.. moi juz na pauszkach chodzą koło niej tak czekają :) dobrze im to zrobi :D:D:D

Dziś zakończyłam sezon ogrodowo-porządkowy. Rośliny oporządzone, co zbędne wyrwane i spalone. Sprzęty ogrodnicze zabezpieczone. Pora więc odgruzować garaż by w zimie doopke w ciepełku do samochodzika wrzucić ;)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka żebyś kuchna wiedziała. Wczoraj mnie zaczęło telepać.. pomyślałam sobie, że nie ma gorszego momentu na choróbsko :o zaaplikowałam końską dawke medykamentów, nalewki malinowej leczniczej ;) kąpiel z solą i wioooo pod kominek :D:D :D

Rano nówka sztuka więc chyba się udało :)

Pasiulka a ty hosty teraz wyrwałas czy wiosą? ja swoim liście już obcięłam, bo ani to ładne, ani roślinie potrzebne - tak mysle i obym się nie myliła... :)

Zostaw ją tak do wiosny. Zdechły liście, ale nie pędy. Przynajmniej teoretycznie ;) wiosną gdzieś w kwietniu będziesz wiedziała co i jak. Jak badyle nie puszczą liści tylko zaczną wychodzić od korzenia nowe pędy to wtedy je out. Jak puszczą to masz szczęście ;) u mnie niegdy nie puszczały i zawsze musiały odbijac od ziemi. :( choc może to i dobrze, bo miesjca w których je posadziłam za wielkie to one nie mogą rosnąć bo wsio insze zasłonia ;)

Kominek boska rzecz, ale wczoraj napoczęłam zapsy nalewkowe poczynając od imbirowej.... no cóz mam powiedzieć.. ululałam się jak dziecko o 20 :D:D:D i dlatego teraz niczym cytat z Małgoś: pierd...ly skowronek nie moge spać ;)

Dobry wieczór :)

Jako że zima idzie wielkimi krokami to i kulinaria w naszym domu zaczęły zalatywać zimą ;)

Dziś dla przykładu poleciały pieczone jabłka.... jak ktoś smakosz to strasznie polecam. Zrobiłam 5 szt bo tyle miałam jabłek i była bitwa o ostatnie jabłko :D:D:D:D W środku pływa łycha miodu z cytrynką, 2 gożdzikami, łyżeczką krojonych drobno orzechów, 2 rodzynkami i cynamonem - mniej więcej pół łyzeczki do herbaty :)

To wszystko siupamy do piekarnika na 175'C na 20 min... pyyyychaaa.... ja na koniec jeszcze polałam płynnym miodem z cynamonem :)

021.JPG