Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam zaglądaczy :)

mamy za soba pracowity weekend.

Ale wiosenne porządki w ogródku już niemal zakończone, w życiu bym nie uwierzyła ile różnych badyli było do palenia. Niestety większość róż przemarzła prawie w całości :( myśle, że odbija ale to już nie będzie to samo. Wiciokrzewy przeżyły ii puszczają listki, podobnie borówka. Krokusy już ślicznie ozdabiają rabaty które jeszcze wyglądają niemrawo, ale czekam aż dołączą tulipany - wtedy będzie już znośnie :)

Pod wpływem pięknego słoneczka wyjęliśmy już ławke na której już siadywamy sobie z piwkiem w łapie ;) myslałam o leżakach, ale obawiam się co by ogół pomyślał ;) ale sobota była tak piękna.....

No i własnie w sobote byliśmy na warsztatach wielkanocnych. Pamiętajac dobrą zabawe z Bożonarodzeniowych wybraliśy się zawczasu, by nam najpiękniejsze rzeczy nie umknęły :D

Tym razem skupiliśmy się głównie na palmach i kurczakach :D

009.JPG

kurczak jak przystało ma ogon ;)

011.JPG

Po kurczakach przyszła pora na coś dostojniejszego - mianowicie palmy!!

Oto nasze palmy - chłopcy robili je z nasza pomocą. Sami wyberali co chcą w nich mieć- od bazi po owies. Od razu nastapił wykład po co właściwie jest niedziela palmowa i co ona oznacza. Czyli przyjemne z pożytecznym :)

006.JPG

I po powrocie do domciu taki stroik mi przybył w domciu :) czeka do przyszłej niedzieli :)

002.JPG

A jutro Bąki mają rekolekcje - więc mamy chwile wydechu z nauką

Edytowane przez nitubaga

Witanko :)

urlop Trzeszczącego niemal się skończył, zaplanowane prace niemal zakończone, pogoda niemal wiosenna :(

eee wolałam słonko, a od kilku dni głowy mało nie urwie :( łeb boli, gardło tez znów zaczyna...

eee wolałam słonko .

Arnika prace nad palmami to była jedna z fajniejszych zabaw dla nich, nawet malowanie kogucików nie było tak fajne. Żebys Ty widziała jak wiążą nitką poszczególne gałązki :o :D zmarszczka pomyślunku na czole i język wywalony na brodę w geście zaangażowania :D:D by nic nie wypadło...

bezcenne :D

• 2 weeks później...

Kochani

bardzo serdecznie dziękuje za wszystkie życzenia...

Ja post factum równiez życze wszystkim Wam razem i każdemu z osobna wszystkiego jajecznego :D mam nadzieje, że świateczne przejedzenie nie dało sie bardzo we znaki a dyngus był wystarczająco mokry by tradycji stało się zadość :D

http://naszaklasank.blox.pl/resource/0815207_I600_2000244723871.jpg

A sobie życze by za rok już mieć takiego neta który zadziała nawet w wielki tydzień i święta :mad:

Edytowane przez nitubaga