Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Nooo czeeee :D:D:D

thuje teraz sa przeważnie kopane z gruntu, może byc i teraz choć ja sadziłam na jesieni.

Dobrze podlac doniczke, wykopać spory dołek, dobra ziemia, troche gówna ;) i wody na dno, zamieszać kijaszkiem :lol2: Po wszystkim przydreptać i znów podlać by ziemia przykleiła się do korzeni. Na koniec pogłaskać po gałązkach i pochwalić, że była dzielna

i już.... nie ma bata by się nie przyjęła :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A w międzyczasie Was zanudze :)

wstały już krokusy,

046.JPG

049.JPG

bergenie też już wyładniały po zimie,

032.JPG

Mam już tez pierwszych gości ;) znaczy żaby, dzdzownice, ale nade wszystko i to właśnie to stanowi o wiośnie... pszczoły :lol2:

063.JPG

No i boćki latają niebezpiecznie nisko :D:D:D czasem to tuż nad kominem domu... piekne to paszyska :)

no i nade wszystko prymulki

034.JPG

ooo dzięki za pochwałę :) aż ja lubie takie milusie słowa ;) :D

Malka dawaj co tam w sądzie... jak cza komuś nakopać to ja z "chenciom" choćby radą Cię wesprę... ale jakby co to i trapery mam :D

co do strychu to miała tam być sypialnia gościnna... a wyszła bawialnia :D moje Bąki już ją opanowały i ani myślą się z niej wynosić... pokaże Wam początkowe stadium wnoszenia po ciuchu zabawek...

018.JPG

potem było

027.JPG

teraz już nie ma mowy o zmianie jakiejkolwiek...

A najfajniejsze jest to, ze jak byli mali koledzy słyszałam tylko "ale fajnie tak wysoko od mamy " :D:D:D

no te dzieci coś maja z wysokością nie halo, przeciez mój młody juz zaanektował jeszcze nieistniejacy strych -"Tam będzie moje laboratorium, jak coś wybuchnie to nie będzie zal,ze ściany brudne....."

Ale pięknie Wam wyszło :) ta kudłata dwójka najfajniej :)

Nitka, zadzwonię do Ciebie rano, co ? bo dziś mi jeszcze nerwy nie opadły i moge zacząć kląć tak,że z bluzgów sedna nie wyłowisz.

Może na skypa ?

Co do strychu - podchody Bąków były obłędne ... podczas obiadu sobotniego zakonspirowane wnosiły po cichaczu zabawki by już poprzez zasiedzenie zajac pokój. A byli silnie zmotywowani, bo powiedziałam, ze wyszło na tyle fajnie, ze byłam gotowa sama zasiedlić ten strych. :D

No i w obiliczu zagrożenia nie dali się zaskoczyć... migiem wnieśli swoje manele i było pozamiatane :D

Zostało mi jeszcze kupić tam choć jedno łóżko by choć w połowie pierwotna funkcja została zachowana :)

OOO cze Ciotka Nefcia :D

Ty nic nie mów.. bo jak się młode dogada z Babciami to xbox tam zawiśnie... bede miala dudniące stado żołnierzy, rycerzy i wszelkich innych "-erzy" na strychu :o

Nawet nie chce myślec co będzie jak się koledzy zwiedzą ;)

OOO cze Ciotka Nefcia :D

Ty nic nie mów.. bo jak się młode dogada z Babciami to xbox tam zawiśnie... bede miala dudniące stado żołnierzy, rycerzy i wszelkich innych "-erzy" na strychu :o

Nawet nie chce myślec co będzie jak się koledzy zwiedzą ;)

Zrób zapas chipsów, landrynek (choć ja się bałam,że się podławią - to może czekolady...), duuuużo soków - i się ciesz :):):) Będziesz miała spokój na wiele godzin :)