nitubaga 25.04.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 eee myśle, ze tak u nas nie ma aż takich areałów by nie wiedzieć na jakiej szerokości i długość geograficznej coś jest Damy rade W niedziele mamy gości więc możesz wpaść wpiątek lub sobote w zależności jak Ci tam pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.04.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 a moje migdłki to jakieś mikre:( przycięłam porządnie w poprzednim roku po kwitnieniu i teraz dopiero to nieśmiało listeczki wypuszczają a gdzie im tam do kwitnienia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.04.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 eee myśle, ze tak u nas nie ma aż takich areałów by nie wiedzieć na jakiej szerokości i długość geograficznej coś jest Damy rade W niedziele mamy gości więc możesz wpaść wpiątek lub sobote w zależności jak Ci tam pasuje wolę w sobotę bo łatwiej mi się przebić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.04.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 ok. Pasie.. a ja zrobiłam experytment w ubiegłym roku i mi wyszło, ze ładniej kwitną migdałki owszem przycięte, ale nie za mocno. 1/3 długości to max. ! no przynajmniej moje tak mają. Dlatego już nie przycinam ich o połowe i więcej jak mówią niektórzy, bo moje tego nie lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 nitulka a jak zagescic takiego migdalka, moj ma pieniek i 5-6 galazek a ja bym chciala go gesciejszym, przycinac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Przycinać, i wg moich migdałków wydaje mi się że mocne przycięcie zagęszcza, ale nie sprzyja kwitnieniu. Przycięcie jak wyżej pisałam sprawia, że rośłina lepiej kwitnie, a zagęszcza się w II połowie roku, ale już słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 poszłam zrobić foty, coś Ci zaraz pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 oki, przytne go po kwitnieniu, musze go na poczatek troszku zagescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 No mam, zatem mam kilka migdałków i każdy z nich ma inny pokrój, ale na tym najlepiej widac sposób cięcia. Tuż nad czerwoną kreską było pierwsze cięcie, dwa lata temu. Cięcie było bardzo mocne, aż za mocne, bo następnego roku rośłina miała może ze 20 kwiatków. Ale widać, ze powyżej cięcia rośłina się ładnie zagęściła. Dlatego w ub roku cięcie było łagodniejsze nie więcej niż 40 cm każdego pędu. Kwitnienie w tym roku zanosi się bajeczne, pędy długie proste, sztywne i zdrowe. pokaż swojego, zaradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 AAA i tego na fotce nie widać , ale teraz te pędy od miejsca szczepienia mają ok metra długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 moj troche slabo widoczny wyglada tak, ma 6 - 7 galazek wychodzacych z miejsca szczepienia, ja chce go zagescic juz od dolu (mam na 5 cm pniu - jako krzaczek a nie drzewko): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 hm.. no to pozostaje ciąć. Tylko że wiesz jak to jest. Jełsi chcesz mocno zagęscić od dołu wypada go b. mocno przyciąć i potem sa dwie możliwości: albo się uda i wypuści dużó nowych pędów i będzie jak u mnie, albooooo roślina się jak to mówię "sprzeciwi" czyli za rok ani porządnie nie zakwitnie, ani porządnie nie urośnie, zacznie wegetować. Jak to mówią próba nie strzelba ale jakby co ciut krzaczora szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 zaryzykuje, pechcerznice w tym roku na pewno odwdziecza sie szerszym pokrojem a przycielam je 15-20 cm nad ziemią, migdal musi sie ugiac , bys widziala jak morzewie oglowilam, potem jeszcze je przesadzilam a i tak zielenia sie puscily. tak mysle ze te 2 pierwsze sezony migdala bede skracac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 I pewnie to jest bardzo dobre podejscie. Pociesz się, ze ja mam 1 takiego migdała który nie poszedł ze mną na układ mimo, ze gówna dostał ho ho.. i po ubiegłorocznym cięciu ani nie oszałamia rozmiarami ani kwieciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 moze mial za dobrze, ja swoich roslin tak nie rozpieszczam a mimo to jakos rosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.04.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A ja głupia pochlastałam wczesną wiosną migdałka bardzo... i zaczęłam się dzisiaj zastanawiać, dlaczego tak ślicznie nie kwitnie jak w zeszłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja swoim dogadzaaaam działa na chłopie to zazwyczaj na krzaki też działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 26.04.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A ja głupia pochlastałam wczesną wiosną migdałka bardzo... i zaczęłam się dzisiaj zastanawiać, dlaczego tak ślicznie nie kwitnie jak w zeszłym roku... noo to pani psze pani poszalała :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ja swoim dogadzaaaam działa na chłopie to zazwyczaj na krzaki też działa no patrz pani, a ja swoim nie dogadzam i tez dziala:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.04.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 jedyne migdałki z jakimi do czynienie miałam to te w paszczy młodego ale też przycinane były i to bardziej niż Nitkowe, bo przy samej dupie....znaczy korzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts