Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale ja już za bardzo nie mam gdzie zrobić:rolleyes: musiałabym niemal całkowicie trawnik zlikwidować:( bo z tyłu nie poszaleję bo tam jest oczyszczalnia więc tylko warzywniczek może być:(

Wusia, Ty warzywniak koło oczyszczalni planujesz?? ja proponowałabym jednak kwiatki bo bliżej do wody z oczyszczalni i podlewania a warzywa trzeba trzymać jak najdalej od wody z oczyszczalni

W życiu nie widziałam takiej marchewki :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Moje to raczej mikre w tej glinie rosną...u mamy za to czarnoziem i też takich wąsów marchewki nie mają, bo jakby miały, nie trzeba byłoby ogródka szpadlem przekopywać tylko same marchewki- giganty wykopywać ;)

W życiu nie widziałam takiej marchewki :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

patrz tabelka

i cytat z tego artykułu

Kapusta ma bowiem dobrze rozwinięty, głęboki system korzeniowy i może wykorzystywać składniki pokarmowe z głębszego profilu glebowego. System korzeniowy sięgać może do ponad 2,3 m w głąb, w promieniu 0,9 m. Jest więc tylko nieco płytszy od systemu korzeniowego buraka czy marchwi.

A żebyś wiedziała, ze masz rację. Wyfruwałam się przez dwa miechy, wyodwiedziałam mamusię i mamusię ;) teraz czas odpocząć na niwie :D

Choć patrząc na Bartka angielski - to łatwo znależć czasu nie będzie. W tym roku do podręczników musze kupić książke z testami, to pierwsza przymiarka pod egzaminy Cambridżowskie na początek ponoć Flyers :o W tym roku starsze dzieci miały średnią z tego egzaminu 95% więc moze i nam sie uda :D

Fleyers, fiu, fiu, fiu :) A podchodził do wcześniejszych egzaminów już ? Inga w czerwcu zdawała pierwszy z nich Startersa - dostała 14/15 punktów :D Teraz będzie się przygotowywać do Moversa. A w przyszłym roku do Fleyersa.

Wioluś ale ja mam drenażową oczyszczalnię i nie używam wody z niej do podlewania:) a warzywa korzonkami i tak do drenażu nie dorosną:)

aaa to co inszego, ale aż szkoda ze nie masz tej wody do użytku trawiasto-kwiatowego, dobrą robotę robi

patrz tabelka

i cytat z tego artykułu

doczytałam, dzięki James, natura potrafi zadziwić.nadal trudno mi w to uwierzyć, bo te moje takie mikre...choć w to, ze kalarepa taki system korzeniowy ma to uwierzę..to akurat u mnie rośnie na potegę ;)

Fleyers, fiu, fiu, fiu :) A podchodził do wcześniejszych egzaminów już ? Inga w czerwcu zdawała pierwszy z nich Startersa - dostała 14/15 punktów :D Teraz będzie się przygotowywać do Moversa. A w przyszłym roku do Fleyersa.

Lidzia, zakładam ze Twoja I. chodzi dodatkowo do prywatnej szkoły na ang. ?

Bo jakoś nie wyobrażam sobie, ze szkoła państwowa tak dobrze sobie radzi... Ostatnio wyszłam na czepialską mamusię, bo poprosiłam o wizytę anglistki na zebraniu najbliższym. Cały poprzedni rok (1 klasa) nie wolno było dzieciom przynieść książki do domu, nie wiedziałam co umie, czego nie, czy wogle coś na zajęciach robią, czy ma jakieś problemy ma z przyswojeniem wiedzy, nic kompletnie. A jeszcze moja dziewczyna jest z dzieci typu: co w szkole? nic, nuda!

I co sie okazało z tą anglistką? że pani została dopiero zatrudniona we wrześniu 2011 a w styczniu już poszła na zwolnienie ciązowe, wiec przyszła pani nr 2. przed końcem roku dziecko przyniosło mi 1!:jawdrop: kartkówkę. SZOK!

A teraz od wrzesnia zastepstwo ma pani nr 3 mniej wiecej do listopada...potem wraca pani nr 1. Pytam kiedy pani nr 1 może cos wiecej powiedziec na temat naszych dzieci? prawdopodobnie ok. marca jak juz ogarnie kuwetę... ja pierdziu....szlag mnie trafia...

OOO Wiola witam w klubie :bash:

mam to samo z angielskim Maćka. W ubiegłym roku pani sie tak zagalopowała z materiałem, że w maju kończyła pierwszą część podrecznika i ćwiczeń przewidzianą na prace w pierwszym półroczu. Powód? wcalenie jakies tam zwolnienia nie nie. Pani uznała, ze dzieci najlepiej jest uczyć języka przez zabawę i w sumie wszyscy rodzice się z tym zgodzili, nie przewidzieliśy tylko, że pani postawi nacisk głównie na zabawe :o :o

Zatem od wrześńia przyszła inna pani i mamy kończyć podręczniki z ubiegłego roku. Co oznacza mniej więcej tylke, ze albo zrobia 1,5 roku w rok, co jest absolutnie niemożliwe, albo znów będzie obsuwa z materiałem do klasy III. No bajka.

A co do wywaiadówek to ja też planuje być upierdliwa na następnej wywiadówce, bowiem chce by jedna taka pani zechciała łaskawie się zgodzić na dziennik internetowy. Bowiem jakoś tak w poprzednim roku wyszło, ze nie do końca znaliśmy stopnie pociechy, które wypłynęły dopiero w czerwcu i okazały się "niesatysfakcjionujące" mamusię ;) A pani powiedziała, ze ona ma życie prywatne i nie ma czasu by każdemu rodzicowi pisać liste ocen :o

Więc uznałam, ze nie ma potrzeby drukować karteczek, wypełniac ich, dawać dziecku i pilnowac by je nie zgubiło tylko wkleiło do swojego dzienniczka ucznia. Mamy erę internetu!!! :o a poza tym w naszym pięknym kraju mamy 40 godzinny tydzień pracy. Ona pracuje połowę tego właśnie dlatego, ze specyfika jej pracy wymaga innych zajęć w domu związanych ze szkołą. To jak to kurde nie ma czasu ?!

Wr.. we wtorek będzie ostro, ale w d.pie to mam. W ubiegłym roku byłam miła i się uśmiechałam i nic dobrego z tego niewyszło. Czas wyjąc kija i zobaczyć jak on podziała ;)

Się rozpisałam :D