Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

ooo fajnie dziewczynom :)

w sumie szkoda, ze w naszej szkole są wyjazdy tylko na zielone szkoły. Jakoś niekt nie chce się podjąć wyjazdów zimowych, :(

u nas to jest pierwszy wyjazd pt. Biała Szkoła i naprawdę bardzo mi się podoba ta idea. Do tej pory była tylko Zielona Szkoła.

Dzieciaki wyjechały w poniedziałek, wracają jutro. W czasie pobytu mają przez pół dnia lekcje, a drugie pół spędzają na stoku, bądź na basenie. Firma, która to zorganizowała jest cudowna. Pierwszego dnia wieczorem grali w Milion w minutę, drugiego mieli zajęcia z pierwszej pomocy (sztuczne oddychanie, itp.), wczoraj był Projekt Moda (cokolwiek to znaczy :lol2:), dzisiaj na zakończenie wyjazdu mają olimpiadę narciarską. Codziennie mamy fotorelację z wyjazdu na FB (na profilu szkoły), dodatkowo sms'y od kadry co danego dnia będą robić. Dzieci są tak zachwycone wyjazdem, że powiedziały nam, żebyśmy nie dzwonili codziennie, bo zawracamy im głowę i odrywamy od zabawy (:rotfl:).

Mam nadzieję, że co roku będzie organizowany taki wyjazd, bo widzę, że się sprawdził i dzieciaki świetnie się ze sobą integrują :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka,

wracam z weekendowego niebytu :)

Lidzia - no właśnie o takie wyjazdy mi chodzi. Ja wiem, że zimowe wyjazdy są zawsze trudniejsze, ale właśnie dobrze zorganizowane potrafią być nawet lepsze niż te letnie. Tak mi się przynajminej wydaje.No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma ;) czyli czekamy na zieloną szkołe do maja .

Kochani u nas zima. :D W końcu.

Słońce piękne, mrozek daje popalić, śniegu dużo. Widoki z okien w końcu jasne i zachęcające. Skończyły się dni co to "cały dzień 16sta" jak mówi mój Trzeszczący. Mam nadzieje, że wszystkie wirusy już wybiło ;)U nas zdrówko jakby powoli wraca do tzw normy, choc mój kaszel jakby nie chciał odpuścić całkiem.

Za to po cięzkim piątku mieliśmy fajny weekend.

MIeliśmy ciut wolnego od Bąków, bo dzieciaki poszły na pół soboty na urodziny ;), miałam ciut wolnego od chłopów po przepadli w niedziele na 3h na basenie. Jak się do tego doliczy spacer po zaśnieżonym lesie i zwiedzanie "bunkra" (tak to nazwali chłopcy, ale nie wiem czy to bunkier) i wyjazd młodego do TV do Owsiaka skad wrócił megazachwycony z rękoma pełnymi gażdżetów- to trzeba powiedzieć, że weekend się udał i "pańcia jest zadowolona".

Dostałam tez cynk od znajomych na fajną wystawe w Warszawie - www.niewidzialna.pl Zbiera fajne "recenzje" więc chyba z małolatami się wybierzemy. Sugerują, że od 8 lat, ale w sumie to chyba bardziej dorośli doceniają wartośc takiego przedsięwzięcia...

No i ku naszej uciesze znów pewne miasteczko na M ;) szykuje lodowisko na ferie, więc znów bedziemy mogli szlifować nasze umiejętności bo zdolności to jednak za dużo powiedziane ;) :D:D:D:D:D

Edytowane przez nitubaga

Fajnie,że ze zdrówkiem lepiej :)

I,że humory dopisują :) oby tak dalej.

U nas w szkole pierwszy raz organizowane jest zimowisko...na próbę 15 miejsc i "tylko" tydzień w ferie.

Zobaczymy jak będzie:)

• 4 weeks później...
Witaj nitubaga doradź jak ten salon wykończyć , mam nadzieję że się nie pogniwasz że tu to wrzucam? Dywan i narzuty są tymczasowe z poprzedniego mieszkania myślalam dać tu szare narzuty i czarnobiały dywan a dodatki narazie czerwone. Bladego pojęcia nie mam co na ściany:( i gdzie, meble mają być ciemne takie jak w kuchni(szafka rtv i stolik ewentualnie jakaś wąska komoda

DSC_3506_zmien rozmiary.jpg

DSC_3507_zmien rozmiary.jpg

DSC_3508_zmien rozmiary.jpg

DSC_3510_zmien rozmiary.jpg

DSC_3509_zmien rozmiary.jpg

Hejka,

Lidka ma rację :D :D ferie bardzo udane, ale aktualnie okupione szeroko zakrojoną kampanią prania i prasowania :yes:

Przepatrzyłam fotki... mam ciut kłopot z określeniem kolorów ;) fotki chyba były robione wieczorem i to z raz z lampą a raz bz ;)

Ściany wyglądają na kremowe, niemal żółte co może i ładnie kontrastować z grafitami, ale nie wiem jak z czerwienią :roll:

Ja nie mam jakiegoś patentu na wnętrza, po prostu wybieram dwa neutralne kolory czyli biel i grafit, a potem do tego "jade" z trzecim kolorem w zależności od nastroju i pory roku: czerwień na święta, od wczoraj wiosenny róż - bo spodziewam się tulipanów w sobote ;) niebieski na lato. Czaję się jeszcze na jakieś pomarańczo-zielenie.

Te samą zasade mam w ogródku: biel, róż, fiolet i tyle. Mam co prawda kilka azali pomarańczowych, ale to wynik nieplanowanej acz pięknej pomyłki.

Jako laik wiem że poruszając się w barwach neutralnych z jakimś akcentem jest bardzo mała szansa na kolorystyczny "pierdolnik" ;)

Napisz czy ściany są takie jak na fotkach, czy może są przekłamane kolorki, widze podłoge z kolorze zbliżoną do dębu - więc ni jasną ni ciemną. Takie podłogi najfajniej "wyciągają" własnie zdecydowane ciemne ściany lub ich fragmenty. Ale jak mniemam malowanie to nie jest to co teraz pewnie wchodzi w gre ;)

ooo jak ja Wam zazdroszcze :)Wiem że właśńie sama dopiero co skończyłam się byczyć, ale jakby mi ktoś dał jeszcze tydzień było by cudnie :D:DA zapytam na zmiane koloru wybrałas grafity bo??Powiem szczerze, że nie wiem jak to się połączy ze ścianami w ciepłym kremowym odcieniu. CZekam na fotki. A póki co to może wątek o salonach coś pomoze?? tam dziewczyny wstawiają świetne realizacje i inspiracje, warto poszukac nie tyle wnętrz co kolorów które najbardziej podchodzą pod gust :D