Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

raz chcialam przytargac z plazy taki ladny obmyty, zaipregnowany woda morska ale cholerka sily nie te, normalnie nie dalam rady, kij ze po piachu to jeszcze ponad kilometr przez las:bash: a byl naprawde zjawiskowy, pieniek powyginany w kazda strone, chcialam w nim kwiatki posadzic

ooo takie sa najcudniejsze... :) znam to, bo ja skolei będac w górach upatrywałam sobie cudne łupki i łypałam na mojnego byśmy jakiś malusi zabrali na pamiątke, ale niestety odpaliśmy własnie przy próbie wtaszczenia go do samochodu :(

... w swej zajadłości do ogródka wiele tematów już przerabiałam z różnistymi skutkami :D

Za to teraz mam fajną sąsiadke która dopiero zaczyna zabawe z ogródkiem i jak patrze jak się szarpie z chwastami, cegłami, wodą... to widze siebie 4 lata temu :D

Wusiek.. masz racje parasolka nad leżakiem i w szklaneczce i żyć nie umierać ;)

Choć powiem szczerze, że czasem jej współczuje, bo ja już wiem co ją czeka i ile zdrowia i kasy ją to będzie kosztowało... ale z drugiej strony też żal, że ona ma te wszystkie zachwyty, szał tworzenia przed sobą... a u mnie cóż, rośłiny już powyżej kolan ;) trawnika mężowaty nie da ruszyć...

No szału ni ma :( ;)

Kupiłam sobie fiskarsa do wyrywania chwastów :yes: rewelacja, co prawda dziury zostają, ale po wycięciu innym narzędziem też gładko nie jest a ile trzeba się nagimnastykować :cool: a to już nie dla mojego kręgosłupa

zapodasz linke ?? :)

tu działanie

Strona Fiskarsa

mój jest W52 czyli nie teleskopowy stąd i tańszy w LM dałam 119 zł

a tu rózniste

Fiskars Wyrywacz do chwastów - W52

nawet nie wiedziałam, że aż tyle różnego draństwa rośnie na moim trawniku :mad: nie tylko mlecze ale i babki i najgorsze - takie rozetki ściśle zasłaniające ziemię, z tego wyrasta latem żółty kwiatek mleczopodobny. Po usunięciu tego draństwa pod spodem jawi się pusty ugór :bash:

Teraz fragment który oczyściłam wygląda nieszczególnie - same dziury - jutro podsypię ziemią :cool: Wolę jednak dziury niż taką ilość chwastów

Ale zmyśle urządzonko. Te chwasty z tymi rozetkami mam u siebie. Strasznie długie ma korzenie, mlecz zresztą tez...

Pomyśle tez chyba nad takim czymś.. na rabatach mi chwasty nie straszne bo kora, ale w trawniku już nie wyglądają ładnie :(

Zresztą w tym roku mój trawnik z winy zimowych igraszek wygląda kiepsko :( i właśnie zrobiłam dosiewke, zobaczymy czy się uda ...:roll:

Dzięki za linki :)

TARcia.. to niech zabierze go do mnie jak będzie miał.. jak mu mojej działki nie starczy to przejdzie do sąsiadki a tam same mlecze.

W niedzielę Emil skosił jej całą działkę, ale mlecze o dziwo niektóre się położyły i nie ogolił wszystkich.. czyli będą i mlecze u mnie...

Nituś ślicznie u Ciebie zakwita wszystko . Magnolie Susanę mam u siebie dwie sztuki i 3 białe ale nie wiem które... i nie kwitną, i nie mam pojęcia co z nimi...

A Ta Twoja to betty?

Tak Arni. One mają drobniejsze kwiaty, ale za to bardzo dużo :) co mnie bardzo "leży", bo posadziłam je na wprost okien kuchennych i już od wczesnej wiosny zaznim jeszcze ruszy cokolwiek innego dają śliczne widoki. :)

Dzień doberek :)

Gwożdzik aleś narozrabiał. :D:D

Jak mi się kiedys odwidzi mój ogródek to tez mi tak zrobisz... i bede mogła zmienić koncepcję :D

A no i u mnie w końcu piękny słoneczny dzień :) w planach mam

a) sprżątanie po porządkach :D:D

b)podlanie nasionek trawy

c) malowanie pergoli

d) prasowanie :mad:

i jak "widać" po wysiudaniu wszystkich do szkół i pracy siedze wygodnie na wyrku na tarasie w słoneczku z kompem i śniadaniem przed nosem zasłuchując się Lorencem. No życ nie umierać :lol: