jamles 08.05.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ... i nie kwitną, i nie mam pojęcia co z nimi... niektóre tak mają, będą cieszyć oczy wnuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.05.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 zostaw na poniedzieli Jamlesiku toć właśnie dlatego prasowanie jest jako d) i nieukrywam, że liczę że dnia mi braknie :D:D:D Witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.05.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ja mam tez takie cos na chwasty ale nie takie wypasione,, cos jak lopatka ale wydluzona i zapewne tym dziala sie duzo gorzejcos jak to http://www.sklepdaglezja.pl/wycinak-do-chwastow-8932.html#nclid=c35f538d80654807a242eed52d543ec2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.05.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 markoto mam takie samo narzędzie, ale do tego potrzeba kręgosłupa zdrowego. Do tej pory tylko takim się posługiwałam i nie miałam takich dziur w tarwniku... ale gdy zdrowie nie pozwala to wybór mam tylko jeden - albo chwasty, albo dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.05.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 no moj kregoslup tez odmawia posluszenstwa powoli bo mamy na tylach niekoszona lake i wszystko stamtad nam przylatuje wiec podrzucilam juz info mezowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.05.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Martus takie jak ty masz to T. juz mi dwa polamal / powyginal. musi miec cos mocniejszego jak ten fi(s)kars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.05.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ja mam cos podobnego cale wykonane ze stali razem z raczka i nic sie nie dzieje, ja mam glinsko i daje rade tylko w kucki trzeba wyrywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa_i 16.05.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Dzień dobry!Pani Kasiu, Pani dziennik oglądam i podziwiam już od kilku lat (pamiętam jeszcze ten wcześniejszy). Postanowiłam napisać do Pani bo mam ogromny problem z dachem, który ma ślady korozji a został położony we wrześniu 2012 r.. Obawiamy się, że czeka nas rozprawa w sądzie z wykonawcą dachu (blacha cięta kątówką-cofnięta gwarancja na blachę, źle zamontowane i odstające od blachy kołnierze okien fakro). Pamiętam, że Pani dzielnie walczyła z deweloperami, a ja chciałabym zapytać o kilka wskazówek.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.05.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witam się poSTkomunistycznie Żyjemy, pogoda dopisała, goście również, prezenty się udały, kucharz był super. Jednym słowem full sukcessss W dodatku już nawet ostatni goście pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Cieszę się razem z Tobą... teraz foty poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 to niezla balanga była :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.05.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nowa_i... napisałam cały elaborat i mi sie nie wyślwietla. Na moje szczęście dłuższe posty pisze w wordzie bo wiem jak działa mi net Foty za moment. Powiem Wasm, że teraz są chyba te dni kiedy mój ogród jest najpięniejszy ja wiem, że nie uchodzi się przechwalać, ale kurde siedze na tarasie jak urzeczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.05.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 dawaj, dawaj też się zauroczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.05.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nowa.. Jeśli wiecie, że jest z dachem coś nie tak to: 1) na roboty budowlane macie 3 lata rękojmi zagwarantowane USTAWĄ pt. prawo budowlane + ewent. gwrancję wykonawcy, jeśłi zechce ją udzielić. 2) utrata gwaracji na blachę jest problemem (w tym finansowym) wykonawcy (jełsi to on w sposób nieprawidłowy ją ciął, a korozja jest tego efektem) i nie ma mowy by chciał przerzucić koszty na Was. 3) PISEMNIE zaproście panów do rozmów nt dachu. Jeśli w w rozmowach wykonawca jest skłonny uznać swój błąd - super. Spiszcie ze spotkania protokół ( czyli kto,gdzie, kiedy się spotkał, w jakim celu i co ustalono - jakie usterki, jak i kiedy bedą usunięte). Jeśli poczucia winy nie ma - na rzeczone spotkanie zaproście kogoś z uprawnieniami dekarskimi kto wytłumaczy panom jak "krowie na rowie" gdzie się machnęli. Nie ukrywam, że im wyższa znajomość tematu u was i np dekarza rzeczoznawcy tym lepiej. W piśmie wyznacz 3 a w geście przyjaźni inwestorsko-wykonawczej 4 terminy spotkania, by ekipa która teraz ma sezon na roboty miała szanse się jakoś dostosowac, to zaoszczędzi nerwów wszystkim. Jeśli nie przychylą się do żadnego z 3-4 terminów masz jasność postawy jaką wykonawca przyjmie. 4) wtedy wysyłasz już kolejne pismo z tym, ze zatytułowane "zgłoszenie usterek" i wzywasz ponownie na spotkanie w wiadomym temacie. Po co to pisemne pierniczenie się???? ano po to, ze w sądzie (jeśli do niego trafisz) bedziesz musiała udowodnić, ze wykazałaś się dobrą wolą, że nie jesteś panienką z zespołem napięć, która chce mieć tu i teraz i natychmiast, ze rozumiesz, że pogoda że praca u innych, że się świetnie orientujesz co wykonawca jest w stanie zrobić a czego absolutnie nie, bo wiadomo terminy, że Ty do nich z sercem na dłoni, że oni mieli czas i szanse się z tematem zapoznać... kapiszi ?? 5) jeśli już jesteś totalnie zlana a wciąż zdeterminowana robisz ekspertyze tego dachu. Przez fachowca, na fakture, najlepiej przez ośrodek rzeczoznawców polskich. Dokument dostaniesz w 3 ezg: dla Ośrodka, dla Ciebie 2szt, ja swoją jedną dałam moim wykonawcom. 6) po wyłożeniu "kawa na ławę" co jest żle, raz jeszcze wzywasz wykonawców do USUNIĘCIA wskazanych w ekpertyzie usterek. Ponownie 3-4 terminy z powodów wskazanych wyżej. No to tyle na początek. To co napisałam zajmie Ci kilka ładnych dni... napisz jak się sprawy mają Uf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.05.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A foty się zgrywają i wiadomo że pusze linka bo przecie u mnie nie da siem inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.05.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Wrrr... i znów mam jakies błędy URL w przesyłaniu... no ja się kiedyś z tym moim netem zastrzele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Wrrr... i znów mam jakies błędy URL w przesyłaniu... no ja się kiedyś z tym moim netem zastrzele No dobra, udało się choć kilka zdjęć wrzucić Pierwsze zdjęcie jest z 2008r. https://picasaweb.google.com/rdziur/DropBox?authkey=Gv1sRgCKXr39nO6O-BYA# a teraz jest jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nitus, ufff ulzylo mi, bo juz zaczeto mnie posadzac o zawirusowane tulipany a tu co widze. u ciebie tez sa te dziwadelka z jasna obwodka liscia. Pieknie wygladacie a maly komunista jaki przejety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.05.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Mały komunista jest wciąz tak zachwycony, że do Kościoła w podskokach chodzi. Gorzej z mamusią zwłaszcza, że w niedziele mamy rocznice Starszaka i tyż uroczystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.05.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Podejrzałam piękne te tulipanki, w ogóle wszystko takie wymuskane i dorodne, ale najbardziej się cieszę że wstawiłaś pierwsze zdjęcie - znaczy jest jeszcze dla mnie nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts