Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

... słuchajcie ...

zalało moich teściów :( dzwoniłam 10 minut temu... woda weszła do domu... w godzine mają 80 cm wody na parterze i szybko przybiera.... mówią, ze jest gorzej niż w 2001 roku. Wtedu mieli 1,8 metra ale lało się całą noc... a teraz zaledwie w 2h mają prawie metr....

Wały wody nie zatrzymały, bo woda się przelała dużo ponad wałami....

trzymajcie kciuki... rano zalało Kachnę... teraz moich.... a najbardziej wkurza niemoc......

POnoc nikt im nie pomaga tylko helkoptery latają i robią zdjęcia :mad:

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Współczuję :( I trzymam kciuki, żeby szybko woda zeszła.

Nitu ja z przerażeniem oglądam mapę. Dziś tatę mojego przyjęli mojego na Ursynów do szpitala. A tu fala nadchodzi do Wawy. Jakoś do niego będziemy dojeżdżać. Jak odetnie nam droge przez Kozienice to e7 przejedziemy. Ale i tak się martwię bo pewnie komunikacja moze być utrudniona:( Po drodze mamy jeszcze Pilicę...

wody jesy już 1,5 metra :( szok.... pakuje dalej w zastraszającym tempie.... siedze tylkona necie i w kanałach info w TV :( bosz.... alez mnie wierci.... i nic nie można zrobić...

Teściowie mówią, ze nikt się nie pojawił... były helikoptery, porobiły fotki i materiał na spot do wiadomości i ..... cisza.

Nie ma straży by odbierać ludzi czy dzieci... by dowozić jedzenie czy wode pitną jak było w 2001roku.... telefony padły, prąd też....

Mówią, że jest straszna cisza.... nikt nic nie mówi... słychać tylko szum pędzącej wody.... ponoc jak wchodziła do piwnicy było strasznie bo ją zasysało.... przewracała słoiki, narzędzia........ tragedia :(

Woda zejdzie ale to co sie bedzie dzialo w domu po takiej wodzie to jakis koszmar :(

zgadza sie Markociu.....

po ostatnim razie jak woda opadła po ok 10 dniach... zaczęło się wszystko szlamić, śmierdzieć... już zdążyły sie rozwinąć glony i jakies żyjątka.... wtedy przynajmniej było ciepło... a teraz?

jak to suszyć jak pada deszcz....?