Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Chciałam powiedzieć, że dziś zupełnie na legalu moge jechać do ogrodniczego :D

moja droga teściowa mnie poprosiła by jej kupić nasionka traw, i może jakiego wiciokrzewa... bo woda zeszła ciut przeschło... zdarli muł, wyrzucili większą część zatopionych roślin.... i okazało sie, że jest pustynia.....

więc jade :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja nie wiem czemu te nauczycielki w prywatnych takie rozpuszczone są...W państwowych cieszą sie, że rodzice je trochę odciążają i czas z dzieckiem własnym spędzają :D

A z tą granicą 2004 czy 2005 to chyba musieli przesunąć, bo jeszcze rok temu było inaczej.

wiesz nauczycielki może i sa troche rozpuszczone - choć jak zwykle zależy która... natomiast postawa dyrekcji przechodzi już wszelkie nasze pojęcie :o :mad:

i jeszcze mi pani pisze, że nasz sprzeciw jest bezzasadny :o bo myśmy się przyzwyczaili do tak małych grup, a w sali ona ma dokumenty, że może przebywać do 22 dzieci...

noo wszytko ok - tylko, że naszych będzie 25 a zgodnie z przepisami na każde dziecko przypada 2,5 m2 więc kilku m 2 brakuje :mad:

aaaaaaaaaaaa i jeszcze, że liczna grupa sprzyja uspołecznianiu się dzieci :o no mówi jakbyśmy miali dzieci społecznie wykolejone. Przeciez te dzieci się spotykają z wszystkimi innymi codziennie choćby na placu zabaw, czy jakiś wycieczkach....

po prostu takich bzdur się naczytałam że poszłam z wkurwem spać.... a najgorsze jest to, że nie wiele moge... że kur.a w lipcu to ja już niewiele moge... a panie to planowały już od marca

Nitka, ale To o zerówce teraz mówisz? czy juz o przyszłej szkole ?

Bo wiesz,jak ja zapisywałam Młodego to tez załozenie było max 22 osoby, zrobiło się 26 z czego chyba 8 sześciolatków, co do liczby uczniów nie będę sie rzucać, przypominając sobie swoja 39osobowa klasę ;). Natomiast po zebraniu usiadłam i zapłakałam nad losem naszych dzieci. Nie wiem co to wszystko ma na celu, al ta podstawa programowa urąga godności 7-latków.

A jak mowie, ze dzieci normalnych rodzicow nie musialyby chodzic w ogole do szkoly do III klasy wlacznie to sie ze mna klocicie. Poza oczywistymi zyskami z uspoleczniania i usamodzielniania dzieciaka, intelektualnych zyskow nie ma z tego zadnych. Czego dziecko samo nie wchlonie i w czym mu rodzice nie pomoga, tego nie naucza go nauczycielki, nie wierze w to... :rolleyes:

A jak mowie, ze dzieci normalnych rodzicow nie musialyby chodzic w ogole do szkoly do III klasy wlacznie to sie ze mna klocicie. Poza oczywistymi zyskami z uspoleczniania i usamodzielniania dzieciaka, intelektualnych zyskow nie ma z tego zadnych. Czego dziecko samo nie wchlonie i w czym mu rodzice nie pomoga, tego nie naucza go nauczycielki, nie wierze w to... :rolleyes:

Amen

nooo i to mnie już wkurza na maxa :mad:

po otrzymaniu maila wczoraj ok 17... w nocy przyszedł drugi, że od dziś przez 2 tyg pani jest na urlopie... ewentualne wymówienie umowy można załatwić po jej powrocie.... nooo a co jest zapisane w umowie..., że trzeba ją wypowiedzieć na pełny miesiąć kalendarzowy przed...

tak więc spotkanie ostatniego czerwca... teraz urlop - i płatne za sierpień jest już załatwione....

Nie rozumiem, dlaczego dopiero po powrocie. Na pewno jest ktoś, kto przyjmuje za panią dyrektor dokumenty, listy i inne takie. Powinna być p.o. dyrektora w tym czasie, albo zastępca.

Wyślij listem poleconym z potwierdzeniem odbioru i będziesz miała datę, kiedy wpłynęło.

Nie rozumiem, dlaczego dopiero po powrocie. Na pewno jest ktoś, kto przyjmuje za panią dyrektor dokumenty, listy i inne takie. Powinna być p.o. dyrektora w tym czasie, albo zastępca.

Wyślij listem poleconym z potwierdzeniem odbioru i będziesz miała datę, kiedy wpłynęło.

Dobrze Wiolcia prawi! Wyślij poleconym.:)

Ja wogle tego nie rozumiem, jak pełny miesiąc jak kobieta takie informacje wysyła mailem i to jeszcze o 10 w nocy, kiedy od następnego dnia idzie na urlop i kontakt z nią jest niemozliwy...?

Ty Nitka, weź postrasz ją czymś...gazetą lokalną, telewizją jak przedszkola prywatne traktują dzieci i ich rodziców.

Poza tym nie ma chyba Twojej zgody na włączenie Maćka do grupy szkolnej, nie?wiec skoro nie umie zapewnić opieki przedszkolnej dziecku, to wg mnie jakoś ta umowa musi sie skończyć teraz...

Nitka, ale To o zerówce teraz mówisz? czy juz o przyszłej szkole ?

Bo wiesz,jak ja zapisywałam Młodego to tez załozenie było max 22 osoby, zrobiło się 26 z czego chyba 8 sześciolatków, co do liczby uczniów nie będę sie rzucać, przypominając sobie swoja 39osobowa klasę ;). Natomiast po zebraniu usiadłam i zapłakałam nad losem naszych dzieci. Nie wiem co to wszystko ma na celu, al ta podstawa programowa urąga godności 7-latków.

mówię o przedszkolu do którego chodzą moje dzieci.... no do tej pory było nieźle i zapytana bym poleciła... ale po tym wybryku pani dyrektor - już nie..... :mad:

Maleczko podstawa programowa jest taka jaka jest bo zakłada klasy mieszane 6 i 5 letnich dzieci... u nas (w szkole u Bartka) na szczęście te roczniki są porozdzielane do osobnych klas, ale już u Maćka właśnie chcą to łączyć... wrrr...

tak na spokojnie to to, że moje dziecko bez pytania mnie o zdanie pójdzie do zerówki - no może bym przełknęła... za rok i tak go dam do zerówki szkolnej i już...będzie miał podstawy opanowane do perfekcji....

ale sposobu załatwienia tego przez panią dyrektor wrrrrr......................... juz nie.

hm... ale jak "normalni rodzice" pracują do 17 (przynajmniej na umowie tak mają) lub dłużej to kto się nimi zaopiekuje przez ały dzień....?

hm... ale jak "normalni rodzice" pracują do 17 (przynajmniej na umowie tak mają) lub dłużej to kto się nimi zaopiekuje przez ały dzień....?

Tak masz w umowie? ;)

Zaopiekowac to sie moze opiekunka, babcia, albo.. samo sie dziecko soba moze zaopiekowac. Sorry, ale od 7 roku zycia mialam klucz na szyi i jak nie szlam do szkoly to siedzialam w domu, nie mielismy nawet telefonu... Ja mowie o INTELEKTUALNYCH ZYSKACH, nie o opiekowaniu sie. Nie po to sie dziecko do szkoly posyla, zeby sie ktos nim zaopiekowal, no bez jaj.

Ja wogle tego nie rozumiem, jak pełny miesiąc jak kobieta takie informacje wysyła mailem i to jeszcze o 10 w nocy, kiedy od następnego dnia idzie na urlop i kontakt z nią jest niemozliwy...?

Ty Nitka, weź postrasz ją czymś...gazetą lokalną, telewizją jak przedszkola prywatne traktują dzieci i ich rodziców.

Poza tym nie ma chyba Twojej zgody na włączenie Maćka do grupy szkolnej, nie?wiec skoro nie umie zapewnić opieki przedszkolnej dziecku, to wg mnie jakoś ta umowa musi sie skończyć teraz...

Wiola kłopot nie polega na tym, że nie moge zerwac umowy, bo to moge zawsze...najwyżej mnie to będzie kosztowało kase za sierpień i już.... a nawet jakby sie dobrze pokłócić to jestem w stanie to wygrać z innymi rodzicami bo w kupie siła....

tylko pytanie co dalej? co we wrześniu...? tu jest kłopot... pani od marca siedziała jak mysz pod miotłą, bo wiedziała, że taka decyzja ogłoszona w marcu daje rodzicom pole manewru... ale ostatniego czerwca - manewru w zasadzie nie ma.... dlaczego? bo szkoła NIE MA obowiązku przyjąć 5 latka do zerówki... 6 tak, 5 latka nie.

Tak masz w umowie? ;)

Zaopiekowac to sie moze opiekunka, babcia, albo.. samo sie dziecko soba moze zaopiekowac. Sorry, ale od 7 roku zycia mialam klucz na szyi i jak nie szlam do szkoly to siedzialam w domu, nie mielismy nawet telefonu... Ja mowie o INTELEKTUALNYCH ZYSKACH, nie o opiekowaniu sie. Nie po to sie dziecko do szkoly posyla, zeby sie ktos nim zaopiekowal, no bez jaj.

yyyyyy chyba rozmawiamy o 2 różnych sprawach.....