Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wywołana do tablicy jestem....

zatem sprawy najważniejsze zdaje się, że mamy za sobą... elewacja, rynna (bez 2 drobiazgów), balkon i garaż... są już szczęśliwie za nami...

Musze pochwalić panów developerów.... przyprowadzili jedną ekipe która od początku do końca sprawe rozwaliła a potem do kupy sprawnie poskładała :lol: łącznie z obróbkami blacharskimi.... no mniód malina...

Deszcze juz były i póki co powodów do zmartwień balkonowo - elewacyjnych brak.... ale pewnie jak zwykle to zima wszystko zweryfikuje.... choc oby nie musiała... :)

Na ten moment zakończyłam też prace ogrodowe.... małżon zdzielił łopata o glebe i powiedział : basta.... :o

w sumie to mu sie kurde bardzo nie dziwie, bo w tym sezonie wykopał ok 240 dołów, dołków i doleczków.... a ja ze strachu zaczynam już chowac przed nim paragony ze sklepów ogrodniczych :lol: i by mu złazić z drogi wygospodarowałam sobie osobną ławeczke na ogrodzie i to w takim miejscu by mnie jakby co nie widział :lol:

Mam jedynie jeszcze zgode na wrzosy... no ale to jeszcze oooo daleko :)

no to tyle u mnie....

Noooo to zaszalałaś z tymi dołkami.... :)

Nie dziwie sie, że małżon się wkurzył.... mój wcale nie chciał kopać dołków, wiec poprosiłam znajomego... A co...

Krzoczki musiały być i są.....

I jak to dobrze, że masz już szczelny balkon..., a jak dobrze, że ja nie mam balkonu.....

no właśnie... jaki strach... ja ostatnio jestem jak ta anielica łagodna.... do zimy :)

Mnie zawsze jesienią i zimą wścierkłość łapie, bo zaczyna się zła pogoda i się nagle okazuje, że to "złe warunki atmosferyczne" nie pozwalają niezwłocznie zrobić tego czy tamtego :mad:

tak mam na piśmie z listopada...

no ale... poczekam jeszcze troche może coś drgnie...ale juz nie długo, bo jak się zacznie wrzesień a wraz z nim spadnie moja dyspozycyjność czasowa bo wiadomo szkoła, przedszkole...jak znam siebie zacznie się nerwowo robić...

ale żeby nie bylo.... nic nie uprzedzam

Edytowane przez nitubaga

eee... ciut mi to śmierdzi...

nie podoba mi się określenie "zezwolenie na zamieszkanie" - taki termin w PINB nie funkcjonuje.( na mój stan wiedzy oczywiście) :lol:

Kto ma zgodnie z zapisami umowy wydać to zezwolenie? oni? PINB?

Jeśłi Ci pan będzie wciskał, że to jedno i to samo... to poproś o wymiane sformułowania na "pozwolenie na użytkowanie" bo taki tytuł będzie miało pismo które oni będą obowiązani uzyskać...

Jak na mój nos to jak się nie wyrobią w terminie to się może okazać, "żeśmy się nie zrozumieli".... i te oba określenia wcale nie będą ze sobą tożsame....

Upewnij się w PINB poprzez mały telefon czy oni wydają coś takiego jak zgode na zamieszkanie czy pozwolenie na uzytkowanie... może w Krk jest jakoś inaczej, choc nie widzi mi się to....

aaaaaaa i sankcja... odsetki. masz?

Edytowane przez nitubaga

aaaaaaaaaa i jeszcze jedno...

ja bym się nie bała o ostateczny akt notarialny - to podpiszą...

ja bym kazała sobie dopisać, że decyzję o pozwoleniu na użytkowanie sie panowie zobowiązują przedstawić do dnia XX-XX-XXXX. i potem za każdy dzień zwłoki odsetki karne w wysokości 0,03% wartości wpłaconych środków.

Jest jeszcze inny patent - ale... nie kazdy developer na to idzie. Otóż jest zapis, że ostatnia transza kasy jest wypłacana w terminie np 10 dni PO AKCIE NOTARIALNYM i to tym ostatecznym akcie not. Może to być ile tam wynegocjujesz.... 20% - 15%...

No i szczytem marzeń było by gdyby np z 5% było do zapłaty po upływie okresu gwrancji na jaki udzielają CI panowie developerka. Z reguły jest to rok... zabezpiecza Ci to ewentualne koszty napraw które będziesz musiała robić jakby się panowie kurde wypięli...

Edytowane przez nitubaga

Nituś co kupiłaś do ogródeczka?

dziś tylko ładnego cyprysa... ale to do rabaty która się na razie nie nadaje do pokazania :)

obecnie jest jakoś tak :lol:

http://lh4.ggpht.com/_83tmosUe46o/TFxpXF2vLiI/AAAAAAAAD8I/lJHnESOSQDc/s640/053.JPG

juz da się wypoczywać na łonie zielonego... a za rok dwa to zielone będzie już takie duże... że hooo hooooooo :lol: bo teraz to jeszcze jak się leżączkuje to mi ludzie z ulicy piwa liczą :)