Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Nita! jak u Ciebie piknie w ogródeczku. Leżaczki parasolki miliony pięknych i zadbanych roślin. No przecudnie. U mnie też podkwita ten sam biały rh, ale tylko ta odmiana(ino piwko mi zaburzyło w świadomości jak toto się nazywa) ;)

I thujasy masz juz takie wielkie. Sporo urosły w tym sezonie, znać ze pańskie oko ...

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nita! jak u Ciebie piknie w ogródeczku. Leżaczki parasolki miliony pięknych i zadbanych roślin. No przecudnie. U mnie też podkwita ten sam biały rh, ale tylko ta odmiana(ino piwko mi zaburzyło w świadomości jak toto się nazywa) ;)

I thujasy masz juz takie wielkie. Sporo urosły w tym sezonie, znać ze pańskie oko ...

A wiesz jak cudnie to wszystko na żywo wygląda ? :D

tuczy, co????? :lol:

cunnigans white :D to te białe wartiaty

Jak dzieci będą już w szkole i przedszkolu może się jakoś spikniemy, co? musze tylko wiedziec jaki plan zajęć będzie miał Bartuś...

A wiesz jak cudnie to wszystko na żywo wygląda ? :D

poczekaj .... za rok i Ciebie dopadnie rośłinny szał :lol:

Chciałam powiedzieć, że wczoraj podpisałam z panami protokół zakończenia prac naprawczych - więc można uznac, że sprawy balkonu, elewacji i garażu mamy już szczęśliwie za sobą.

A to oznacza, że w końcu się można zająć pozostałymi sprawami....

wczoraj pierwszy raz poczułam, że zbliża się jesień... co nawet już po ogrodzie widać... wiciokrzewy owocują, wrzosy kwitną... piwonia powoli zaczyna się mienić kolorami pomarańczy.... podobnie berberysy uznałam, że czas na zakońćzenie prac na zewnątrz.. kupiłam kołki do podwiązywania roślin bo u nas wietrznie a jesienne wiatrzyska bywają zgubne :( rozglądam się już za jesiennymi nawozami i......... czekam na glazurnika :lol: chcę by wyłożył taras i schody .... w międzyczasie kończymy dopieszczać gładzie i malowanie. Potem to już w końcu parkiety.... i ostateczne malowanie.

dobra jak się tak chwalicie roślinkami to i ja się pochwalę grzybek mi na działce urósł pod świerczkiem piękny czerwony kozaczek;)

kozaczki to nie sieroty, powinny jeszcze ze dwa albo i trzy wyskoczyć :rolleyes:

nalewka wiśniowa z lubelskiego polmosu też dobra jest :cool:;)

Chciałam powiedzieć, że wczoraj podpisałam z panami protokół zakończenia prac naprawczych - więc można uznac, że sprawy balkonu, elewacji i garażu mamy już szczęśliwie za sobą.

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO BRAWOOOO!!!

No to najwyższy czas to oblać! ;) :D

Nooo ładnie :lol:

wystarczy wspomnieć o nalewce i już się syćcy zlecieli :lol: no aż nie wiem co o tym myśleć ....

Małgoś - nalewkę jutro - pojutrze zaleje spitytem to na zime będzie mam nadzieje superaśna ....

Lidzia - witaj w klubie :lol:

Mylandzia - ja mam najprostszą na świecie... słój 5l wypełnić malinami, zasypac sukrem potrząsnąć i odstawić zamkniete na 2-3 dni aż puszczą soki. To ile cukru dasz, zalezy od tego jak bardzo słodkie nalewki lubisz.... potem zalewasz to spirytusem i tu jest tak samo... jego ilość zależy od tego jak mocną nalewke chcesz uzyskać... przy czym lepiej zrobić ciut mocniejszą i potem rozcieńczyć wodą... bo w drugą strone jest trudniej bo bardziej czuć czysty spiryt.... Po ok 3 tyg sprawdzamy smaczek - jak oki to zlewamy do butelki... ja mam do tego butelki po Kubusiu, a malimy nasączone alkoholem zjadamy :lol:

Słoik myjemy i kupujemy gruszki :lol:

Wusia - super.... ja tez mam grzyby, ale niemi to sie nie ma co chwalić... bo trujaki pewnie jakies.... :( a że ze mnie grzybiarz jak z koziej d... trąba :) to nawet nie wiem co mam :D

CZeee Jamlesik :D może i polmos ma nalewki ale cała frajda jest w próbowaniu , smakowaniu, przelewaniu i .... pilnowaniu Chłopa by Ci nie wyżłoptał wszystkiego :lol:

Witam Rasia...

dzięki.... wypoczęta? na pewno... zaraz ide looknąc na fotki... na oblewanie zawsze jest dobra pora.... a okazja się znajdzie :D a jak jest okazja i miejsce... to czym też się znajdzie :D może akurat nalewka dojdzie...

Gosia, Markocia - fajnie, że jesteście.... i dziękuję :)

Monia - a to nie jest wykluczone.... jestes dziś u siebie?