Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

A ja kocham moją skórzana kurteczkę... nie mogę się z nią rozstać... Buty tylko skórzane....Kożuszek na zimę musi być bo bym zamarzła... skóry owcze na fotelach mam...., ekolożką troszkę jestem , bo : nie wytnę drzewa z lasu, bo tak sobie, ale to zwalone i owszem by się przydało, nie poluję na sarenki, a znam takich którzy mają całe zamrażalki mięcha i jeszcze im mało, nie wytnę z lasu choinki, bo są święta... Styropiany do lasu nie wywiozę, czy innych śmieci czy gruzu....

Ale te hodowlane to czemu nie... Będę miała w święta choinkę, kożuszek musi być i może męża zgwałcę o nowy... w końcu kosztuje tylko troszkę więcej niż kurtka....

Na boga nie dajmy się zwariować.....

Dziewczyny... proszę zajrzyjcie do mnie....Proszę o pomoc w ...karniszach i roletach... Napisałam u siebie.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja kocham moją skórzana kurteczkę... nie mogę się z nią rozstać... Buty tylko skórzane....Kożuszek na zimę musi być bo bym zamarzła... skóry owcze na fotelach mam...., ekolożką troszkę jestem , bo : nie wytnę drzewa z lasu, bo tak sobie, ale to zwalone i owszem by się przydało, nie poluję na sarenki, a znam takich którzy mają całe zamrażalki mięcha i jeszcze im mało, nie wytnę z lasu choinki, bo są święta... Styropiany do lasu nie wywiozę, czy innych śmieci czy gruzu....

Ale te hodowlane to czemu nie... Będę miała w święta choinkę, kożuszek musi być i może męża zgwałcę o nowy... w końcu kosztuje tylko troszkę więcej niż kurtka....

Na boga nie dajmy się zwariować.....

hm... :o

nie bardzo rozumiem przesłania :) możesz bardziej wprost?

Jak świat światem ludzie zabijali zwierzęta na.... mięso, skóry ... tak było jest i będzie....

Hodowano i hodują zwierzęta na skórki... Ni mamy na to wpływu... Było tak, jest i będzie... W jakich warunkach to ludzie robia... tego nie wszystkie wiedzą i widziały... Znam pana co chodował szynszyle.... z wielką odpowiedzialnoiścią to robił i sercem... Miały sie naprawdę u niego dobrze... ale niestet... były z przeznaczeniem na skórki... Mięso po nich było oddawane na farmę lisów... wiec sie nic nie zniszczyło.... Pozostało mu po tej hodowli jedno cudne futro z szynszyli....

Jakbym miała tyle kasy to bym sobie takie kupiła...

Jest cudne...

I już widxzę ten krzyk w stosunku do mnie.... Jak to... z takich zwierzątek?????????? !!!!!!!!

A krowe, świnie jecie, wiecie jak w rzeżni sie z nimi obchodzą? A kurczaki jecie? A wiecie jak je zabijają...

Ja wiem... Znam całe linie technologiczne i produkcyjne wszystkich zakładów spożywczych... Jestem po technikum laborantką spożywcza... I co nie jemy dziś nic... i co mamy przejść na wegetarjalizm...? A ta chemia w marchewce, ziemniaku czy innych warzywach czy owocach...

Proszę.... Nie popadajmy w skrajności.....

Zachowajmy rozsądek...

I o uśmiech porszę....

A jak Nitka chce lisy na podłogę... to niech kupi sobie jak sie jej spodobały... Tym co są juz na sprzedaż to juz nic nie pomoże.....

A dywan z krowy? też widziałam ładny... :lol:

noooooo to teraz mnie zdziwiłas :)

bo ja myślałam, że mnie potępiasz za chęc posiadania skóry na podłodze... choć sa tacy co skóre krowy akceptują ale lisa już nie.... ;)

JA wiem jedno... lepiej lisy z hodowli niż dzikie - to raz :)

dwa - jeśłi jest hodowla to trzeba założyć, ze legalna i jako taka podlega zapewne jakiejś tam kontroli ....

trzy - właściciel takiej hodowli nie moze zabiedzać zwiarząt bo zależy mu by były w jako takiej formie bo tylko to gwarantuje skóre lśniącą i dobrej jakości...

no :) i ja wciąż nie wiem kto ustalił, że naturalne skóry są passe... i dlaczego w związku z tym ustaleniem nie powinno się ich kupować na dywany?

i dlaczego na dywany nie wypada, a np na płaszcze, czy rękawiczki czy portfele nie ma już takiego szumu... mimo, ze tamte zwierzęta tez trzeba zabić

sa zwierzaki ktore sa hodowane na mieso a skora to efekt uboczny jak np krowa czy swinia z ich skory robi sie torebki czy rekawiczki ale sa zwierzeta hodowane tylko i wylacznie na skory gdzie mieso to odpad i to wlasnie lisy norki itd

Ekologia to dla mnie jest nie zaśmiecanie lasu, nie niszczenie środowiska... Tak aby dzieciom i wnukom było co zostawić.....

A lisy na podłogę... no zdziwiły mnie.... Nie powiem... bo ja bym na to nie wpadła...... Ale krowa :lol:

I nie chichraj się z tej krowy....

No to podpadłam dziewczynom..... I dopiero burza będzie....

Albo zamilkną bo na obiad kurczaka robią...

A kurczaka tak za nogi do góry nogami... ta taśmę produkcyjną... one tak dyndają.....

Opowiadać dalej...... Może lepiej nie......

A druga moja miłość to geografia... stąd ta ekologia..... :)

Nie wspomnę o zarządzaniu i marketingu....

noo czyli się nie zmarnowało ;) pewnie producent skór lisich też jakoś to zorganizował by nie stracić - więc nie wiem może poszło do zoo dla lwów.

Nie no mnie chodzi o co innego...

dlaczego zabijanie krowy, ryby, barana jest tolerowane bo to mięsko i skóra...

a zabijanie szynszyli i lisów nie.. bo to tylko na skóry ..

gdzie jest różnica... skoro oba zwirze trzeba zabić? koniec końców i tak o jedno hodowcy chodzi - o pieniądze.

Ekologia to dla mnie jest nie zaśmiecanie lasu, nie niszczenie środowiska... Tak aby dzieciom i wnukom było co zostawić.....

A lisy na podłogę... no zdziwiły mnie.... Nie powiem... bo ja bym na to nie wpadła...... Ale krowa :lol:

I nie chichraj się z tej krowy....

wcalenie chichram :) serio ten dywan był piękny choc krowi ;)

No troche jakby roznica, bo krowa hodowana jest na mieso ,wykorzystywana jest tez skora w lisach tylko skora jest wzieta reszta to odpad

bez sensu taka dyskusja dobrze wiesz o co chodzi tylko od ciebie zalezy czy ci to wisi czy nie

Edytowane przez markoto

Przepraszam, że spytam : ale o co chodzi ? Dywan z lisów , z krowy czy jak ? Bez jaj :):):) Nitka, nie wierzę, że o to chodzi ... przecież to moda "wczesny Gierek" jak kogo stać było to miał lisa (albo lepiej - niedźwiedzia przed kominkiem - na takim straciłam cnotę :):)) a jak nie to krowę :):)

Fuuuu :) Ja bym miałabym problem, żeby po tym chodzić ... szczególnie, że teraz jest taka masa pięknych materiałów "sztucznych" a doskonale udających naturalne ... nie ma potrzeby kupować prawdziwych...

Może to dulszczyzna, że mięso się je z krowy i jest git, a dywan to już nie. Ale ja sobie nie wyobrażam mieć takiego martwego zwierzaka na podłodze ....

Przepraszam, że spytam : ale o co chodzi ? Dywan z lisów , z krowy czy jak ? Bez jaj :):):) Nitka, nie wierzę, że o to chodzi ... przecież to moda "wczesny Gierek" jak kogo stać było to miał lisa (albo lepiej - niedźwiedzia przed kominkiem - na takim straciłam cnotę :):)) a jak nie to krowę :):)

Fuuuu :) Ja bym miałabym problem, żeby po tym chodzić ... szczególnie, że teraz jest taka masa pięknych materiałów "sztucznych" a doskonale udających naturalne ... nie ma potrzeby kupować prawdziwych...

Może to dulszczyzna, że mięso się je z krowy i jest git, a dywan to już nie. Ale ja sobie nie wyobrażam mieć takiego martwego zwierzaka na podłodze ....

ooo to własnie chodzi... :D

nefcia jak zwykle w sedno :D

chodzi mi o to, że czasem najbardziej się burzą o dywany te osoby, które i tak jedza mięsko, tym samym mięskiem karmią swoich pupili, jeżdza w samochodach ze skórzaną tapicerką, chodzą w skórkowych bucikach a karty kredytowe najlepiej im się trzyma w skórzanym portfeliku :) ale zapytani - mówią wprost, że zabijac zwierzęta jest bestialstwem :D

czy to dulszczyzna? podwójna moralność? oczywiście, że tak :D

Dla mnie to jest proste... albo jestem przeciwna zabijaniu zwierząt, bo mam na uwadze, ze to żywe organizmy... ale też niejem potem z nich mięska i nie paraduje w bucikach....

albo... mam powyższe gdzieś... a zierzątka to lubie pogłaskać przed zjedzeniem :D

Nefer - jest tylo jedna różnica... u mnie na cnote już za późno ;) ;)

Edytowane przez nitubaga

Nie wiem dlaczego, ale zawsze jak sie mowi o tym, ze ktos sie przejmuje losem zwierzat, to robi sie z niego wariata, od razu jest "nie przesadzajmy", "nie dajmy sie zwariowac" itp. itd...

małgoś no oki - przejmujesz się losem zwierząt... a czym karmisz kota? nie mięsem czasami?

tu chyba mylisz 2 pojecia podwojna moralnosc to owszem moze u wegetarian co chodza w skorzanych butach ale to ze czlowiek zabija dla jedzenia to wg mnie daje usprawiedliwienie ale hodowanie zwierzaka tylko po to zeby zwierze obedrzec ze skory a cala reszte wywalic do smieci jest lekkim przegieciem

małgoś no oki - przejmujesz się losem zwierząt... a czym karmisz kota? nie mięsem czasami?

Oczywiscie, ze miesem, gdyz kot to drapieznik. :) Na wolnosci jadlby myszy, ale ja ekstremistka nie jestem i nie kupuje mu zywych. :D

Nefcia, jak Ci zazdroszcze tej cnoty na niedzwiedziu. :D

tu chyba mylisz 2 pojecia podwojna moralnosc to owszem moze u wegetarian co chodza w skorzanych butach ale to ze czlowiek zabija dla jedzenia to wg mnie daje usprawiedliwienie ale hodowanie zwierzaka tylko po to zeby zwierze obedrzec ze skory a cala reszte wywalic do smieci jest lekkim przegieciem

no dobra...

czyli zabicie dla skóry jest przegięciem... a dla mięsa nie?