nitubaga 20.10.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 (edytowane) Arnika ty tez nie czytasz ze zrozumieniem, nie mam nic przeciwko skorom z krowy czy owcy czyli zwierzat hodowanych glownie na mieso gdzie skora jest produktem ubocznym , mowimy o hodowli zwierzat tylko i wylacznie na futro no właśnie zwierze dla mięsa i futra trzeba zabić - tak? tak zwierze dla futra też trzeba zabić - tak? tak czyli mamy w każdym przypadku śmierć na końcu - tak? tak więc dlaczego śmierć krowy jest mniej naganna niż lisa? tylko dlatego, ze jej ścierwo zjadamy a lisa nie? i drugie pytanie czy aby na pewno ścierwo lisa jest bezużyteczne....? Edytowane 20 Października 2010 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.10.2010 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 a najpierw było jajko czy kura? bo to chyba nie ma większego znaczenia, czy najpierw się odział czy najadł.Jeśli ktoś kto ma futra z norek , lisów czy innych nutrii, najpierw (lub potem) niechaj zje ich mięsko, a potem nawet obija sobie ich futerkiem ściany i szyje ubranka na każdy dzień tygodnia inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.10.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 no ale co Wyście się tak uczepiły tego mięsa... dla mnie śmierć jest śmierć... i nie różnicuje tu na jej przyczynki... dlatego dla mnie nie ma różnicy w motywacji dla której się zabija.... czyli albo akceptuje zabijanie, jem mięsko , chodze w skórkach i mam skórzany wypoczynek... albo całemu temu procederowi mówie NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Rozumiem, ze smierc faceta, ktory napada na Ciebie a ktorego zabijasz w obronie koniecznej jest tym samym co Twoja jako ofiary? Nitka, nie obronisz tego takimi argumentami, jak rowniez tego, ze ten dywan jest ladny, bo po prostu nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.10.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Rozumiem, ze smierc faceta, ktory napada na Ciebie a ktorego zabijasz w obronie koniecznej jest tym samym co Twoja jako ofiary? Nitka, nie obronisz tego takimi argumentami, jak rowniez tego, ze ten dywan jest ladny, bo po prostu nie jest. eeee on jest piękny , serio, bo srebrne lisy sa piękne, ale ja wolę te na czterech łapkach, biegające po lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 eeee on jest piękny , serio, bo srebrne lisy sa piękne, ale ja wolę te na czterech łapkach, biegające po lesie Noooo na czterech lapkach sa piekne, ale takie rozplaszczone, bleeeeeeeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.10.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Rozumiem, ze smierc faceta, ktory napada na Ciebie a ktorego zabijasz w obronie koniecznej jest tym samym co Twoja jako ofiary? Nitka, nie obronisz tego takimi argumentami, jak rowniez tego, ze ten dywan jest ladny, bo po prostu nie jest. tak, śmierć zawsze jest śmiercią .... moja czy napastnika... czyli tak samo jak krowy czy lisa.... u ludzi jedynie potem moge się wywinąć od konswekwencji jeśłi zabiłam w obronie koniecznej... ale co do zasady śmierc jest śmierć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Noooo na czterech lapkach sa piekne, ale takie rozplaszczone, bleeeeeeeeee. rozpłaszczony ? dywanik jest tak zrobiony , ze nie widzisz gdzie się jeden lisek zaczyna a drugi końcczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Dobrze, ze kasiory nie masz na niego teraz. Moze Ci przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.10.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 no właśnie nie pytanie co chce bardziej: mira czy skórke Trzeszczący powiedział, ze jak na raz zacznie mi spełniać zachcianki to mi palma w d... urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Ty nie badz taka Rajkowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 no mnie się wczoraj w centrum Katowic lisek nawinął i też o mało płaski się nie zrobił ale szybki był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 o jejuśku jaka dyskusja nie wiem czy bym sobie położyła na podłodze srebrne lisy (bo byłoby mi ich trochę szkoda), ale taki dywanik z kwadracików krowiej skóry bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.10.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Bo Ty Nitka źle robisz: chcesz lisy na podłodze? Kładź i juz :D Jak Cie ktoś zapyta czy prawdziwy, powiedz ze nie wiesz ale za tani był na prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 :lol2: Dobre Wiola Noooo i Lidzia krowę chce... Ja nie wiem czy bym chciała...... Ale kożuszek... najlepiej z jagniątek.... to i owszem..... I Markotka rozumiem i czytam ze zrozumieniem... Ale napisałam też, że jak świat hodowla zwierząt zaistniała w świecie biznesu, to zwierzęta hodowano, i wyprawiano... a to jako skórki na odzienie, a to jako dywaniki, a to jako kilimy... A to znowu polowano na nie,,,, wyprawiano i wieszano trofea na ścianach... Byłam w kilku takich " myśliwskich " domach... Dla mnie bardzo cmentarzem zalatywało... Oj to poroże, te wiszące wypchane głowy, te wypchane dziki czy ptaki.... To mi się nie podobało... i pomimo iż gospodarze są świetnymi ludźmi, bardzo sympatycznymi, nie omieszkałam im tego powiedzieć , że mi sie to nie podoba, to nie zmienia faktu, że lubiłam z nimi zasiąśc przy stole, ognisku, porozmawiać..... To nie znaczy, że mam do tej osoby sie nie oddzywać..... To nie znaczy, że tej osobie mam powiedzieć że ma więcej tego nie robić... Bo myśliwi polują, ale i dokarmiają zwierzynę pomagają im sie rozmnażać... dbają o paśniki... można by było wyliczać... W/g myśliwych lisy to szkodniki.... Są tepione... Czy nie słyszał nikt opowieści babć, cioci, że lisy wykradły im kyry, kaczki i to nie jedną danego dnia, ale kilka..., nie zjadł bo był głodny..., ale tak dla sportu zamordował np perliczki..... A te hodowane...... No cóż..... Nie zmienicie tą dyskusją niczego... Zaczniecie si boczyć na siebie..... Zaczniecie pisać na priv..., że ta i tamta chce/ma lisa, inna norki, a ta chce krowe.... Jak kto woli.... Nitce lisy na podłogę sie spodobały i kropka... Ona ich nie zabiła... Kropka. Ona ich nie kupiła... Kropka... Trzęsący kasy nie dał na dziś... Kropka... A czy da to sie okarze... A może miłość do lisów Nitce przejdzie za jakiś czas.... A może kupi krowę..... Wkońcu będzie miała tapetę biało czarną..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 (edytowane) Arnika dalej nie rozumiesz, caly czas dajesz przyklady kiedy skora czy tu dodalas poroze jest efektem ubocznym , mysliwi dokonuja odstrzalu kontrolowanego mieso jest zjadane, mowa jest o zwierzetach chowanych tylko i wylacznie dla futra POza tym nikt nie mowi ze sie nie odezwie do Nitki jak sobie kupi dywanik ale robimy wszystko zeby to byla swiadoma decyzja Edytowane 20 Października 2010 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.10.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Nooo tak.... a te szynszyle... co je pan oddawał do fermy lisów... to co... źle robił....A te ubite lisy może znajdują zastosowanie w ZOO... Skąd wiesz..... Rozumiem to co piszesz.... Ale napisałam też wcześniej , że dla własnej próżności, upodobań, pokazania się w towarzystwie... kupujemy futerka....... I jaszcze powiem, że nutrie mają wspaniałe mięso, a mój mąż zajada się wątróbką z nutrii... Ja bym tego do pyska nie wzięła... ale jednak cześć tych zwierząt jest zjadana..... A konina... Koń płacze jak idzie na rzeź... A mięso jedzą ludzie... Słyszy się , że i psy są jedzone... Czyli nie znajdziemy złotego środka.... A tym lisom naprawdę już nic nie pomoże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.10.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 dziewczyny skończcie tą dyskusję, bo tylko się na siebie poobrażacie. Każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem, a ta rozmowa do niczego nie prowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.10.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 A tym lisom naprawdę już nic nie pomoże.... Tym nie, ale jest nadzieja ,że inne juz tego nie doświadczą Trzęsący kasy nie dał na dziś... Kropka... Wiola, on trzeszczy, nie trzesie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.10.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 No i tak wyszło, ze nie dał Sorki literówka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts