rasia 15.11.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nitka, aleee masz śliiiiczną podłogę!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nooo i dobrze mówię... że trzeba firanki i zasłonki... Jakoś tak nie domowo... A najbardziej męczy mnie maż o te okna... Ale jakoś nie chce sponsorować... wiec zamilkł na jakiś pewnie czas... Ale Nituś już mam wszystko oblukane... obejrzane tysiące materiałów i na żywo i w necie.... I wiem przynajmniej co chcę.... Nie powiem.... zasłonki i firanki pochłonęły mnie ostatnio , i nawet nie wiem czy dla nich nie kupię maszyny i nie zacznę sama szyć.... Wiesz Nitka... jak myślałaś nad ogródkiem zimą to się zastanawiałam czy nie za wcześniej... Dzisiaj już wiem, ze bez żadnego planu posadziłam wszystko zielone i już wiem, że wiosną będę przesadzała wszystko to co mi sie nie podoba... A będzie tego troszeczkę.... I zastanawiam się jak zabrać sie do tego planu...? I wiesz... jak dzisiaj grabiłam swój ogródek... to dzisiaj chciałabym mieć twój areał.... Ręce mi opadły, kręgosłup bolał, a końca... ba... nawet początku nie widać..... nooo to pokaż co już macałaś i lookałaś.... jak masz jakieś linki do fajnych sklepów internetowych z pomysłami na okna?...to podrzuć ja na pożyczonej maszynie obszyłam całe mieszkanie w zasłonkach po tym jak w obi mi powiedziano ile taka usługa kosztuje U nas z ogródkiem to już raczej pozamiatane rośliny już docelowe wsadzone, w przyszłym roku tylko zrobie jeszcze jakąś ścieżynke wokół domu, i chodzi mi po głowie przebudowa przeniego kawałka... niestety różom tam nie najlepiej i pójadą iglaki. Oczywiście zima pewnie zweryfikuje plany - no ale na to nie ma mocnych jeśli wszystko pójdzie gładko to za 3-4 lata powinno juz byc piknie oczywiście zostawiłam sobie miejsce na nasadzenia jednorocznych rośłin bo to one sprawiają, że ogród nie jest co rok taki sam... kiedyś chciałam lawende ale u nas nie urośnie... za to iglaki własnie mają się świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.11.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nitka, aleee masz śliiiiczną podłogę!!! :D dzięki teraz właśnie szukam jakiegoś fajnego, ale nie zbyt ciemnego drewienka na blat - i chyba stanie na dębinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Wiesz znalazłam dwa fajne sklepy ale w realu.... I tam sporo pomysłów....Tylko cena za jedne okno to... bagatela 480zł sama firanka roletka ale bynajmniej nie rzymska.... , albo 380zł 150X180 biała z prętem i dwoma kokardkami....No... takie jakby ekrany....I wcale nie dziwię się, że szyłaś do domu sama firanki. Ceny czasami nawett znośne tych firan czy zasłon, ale usługa dochodzi do cen astronomicznych....Natomiast kilka fajnych jest na allegro. I tam zrobię chyba zakupy kilku firan i zasłon. Najprawdopodobniej kupię też roletę rzymską... ale nigdy nie widziałam jaj w realu. W sklepie to i była jednym, ale tak zawieszona na 3 metrach, że ani nie widać, ani pomacać...Nawet będę musiała sobie maszynę do szycia zakupić, bo mam starą..., ale jest zepsuta i koszt naprawy podobny do nowej choć to singerka jest..., a dwa to boję się, że może nie będzie szyła mi organtyny i woali....A masz maszynkę do wycinania dziurek na przelotki?Bo planuję kilka zasłon właśnie na przelotkach i jedną firanę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2010 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja tam bez firanek żyję i jest git, ale pogłos na zagraconych 30 m2 wywołać - mistrzostwo świata :rotfl: bry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.11.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 nie... takich cudów nie mam... jeszcze ja wszywałam taśme i potem wieszałam żabkami włśnie za taśme i zakup maszyny tez przede mną ale tu znów musze się rozejrzeć w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.11.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ooo Malka... co myślisz droga koleżanko o kolorze mojego sufitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nooo a u mnie jest lekki pogłos Nawet echo... I Malcia... dla mnie też mogło by być bez...przynajmniej prać, prasować i zawieszać nie trzeba było.... , ale na drodze wszyscy wszystko widzą i w dzień i w nocy najbardziej... I wiesz... jakoś tak pusto w tym saloniku u mnie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 ooo Malka... co myślisz droga koleżanko o kolorze mojego sufitu ? Yyyyy czy ta plama pozostanie? czy to jest próbka farby...? I czy ten kremik... złamana biel to jest kolor na sufit czy mam o białym się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2010 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Nitka, u mnie kolor wygląda na lekko szary, dobrze widzę? Wiola, to wynika z tego,że ja mam jakieś skłonności ekshibicjonistyczne , bo u mnie też wszystko widać, ale jakoś mnie to grzeje A wiesz jaka ulicę ja mam przed oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Nitka, u mnie kolor wygląda na lekko szary, dobrze widzę? Wiola, to wynika z tego,że ja mam jakieś skłonności ekshibicjonistyczne , bo u mnie też wszystko widać, ale jakoś mnie to grzeje A wiesz jaka ulicę ja mam przed oknami Ty wiesz, że nie mam pojęcia.... Noooo tak Malcia... Ale twoje mieszkanie jest jedno z ... kilkudziesieciu w bloku... I zawsze coś rozprasza uwagę... A my jesteśmy sami na działce... i tak z ciekawości wszyscy zaglądają.... I jeszce dochodzi strach przed ciekawskimi inaczej.... To o czym mówiłyśmy z Rasią... u mnie..... Wystarczy, że ktoś przejdzie sie po ulicy, albo z drugiej strony po lesie i wie wszystko co chce.... Więc szmatki jakie by nie były będą raz zasdłonić się przez dzień dwa w nocy.... I trzy ... dla zagłuszenia echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.11.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 a ja sobie dzisiaj wypucowałam okna w nowym salonie, siadłam przy kominku i pomyślałam kurcze jakie one piękne:lol2: aż szkoda firankami zasłaniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 dziewczyny która tam ma w planach zakup maszyny do szycia i podpoaiw jaka jest w miare oki za rozsądne pieniądze Witanko chyba mam pomalowane ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Nooo ja chciałabym kupić maszynę do szycia....Ale która jest dobra... to chyba loteria jest... Tak jak z samochodami... są i dobre, i są słabsze, ale każdy jedzie do przodu wolniej lub szybciej jest bardziej wypasiony lub mniej...Szczerze to ja wypasu nie potrzebuję.... Potrzebne szycie proste, obrabianie, dziurki... i może przyszywanie guzików... Może owerlok... Ale np. haftowanie wcale mi się nie przyda, wiec ta opcja może wcale nie istnieć.... Masz coś na oku i w dobrej cenie...?Może by tak hurtem kupić... bo chyba Pasie coś też mówiła o maszynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 no ja własnie nie mam zielonego pojęcia o maszynach... jak pisałam kiedyś pożyczałam, więc wzięłam co było. Szyło prosto i to mi wtedy wystarczyło teraz też nie zakładam że będzie sprawa jakaś poważniejsza mysle obszyć, wszyć taśme marszczącą i w poziomie lub pionie i to wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 No i chyba jakaś normalna wystarczy. Dobrze by było, żeby szyła bardzo cieniutkie materiały typu organzy i woale, ale, żeby też spodnie dżinsowe przeszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 no to taka ? http://allegro.pl/nowa-maszyna-do-szycia-lucznik-2015-zofia-i1314129165.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 czy taka? http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-singer-8280-super-gratisy-i1306385734.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.11.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Wiesz co... ta singerka jest tak niemiłosiernie uboga, że aż strach... Dziecięce maszynki są bardziej wypasione, albo takie same... Trochę za dużo mi się wydaje kosztują.... Ten Łucznik całkiem OK... tylko czy zdejmuje się takie coś przy stopce, żeby rękaw zeszyć, czy nogawkę.... Jest też model o jeden numer niższy i miał dobre opinie... Ta Zosia też czytałam , że ma dobrą opinię..... Nawet w swoich komentarzach wkleiłam opinię jednej klientki... wszyscy czytający uśmiali się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.11.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ja chyba łyknę tą Zosie dla Zosi na gwiazdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts