pasie 16.01.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja dziś mam pierwszą rozmowę ze schodziarzem dobrze, że mówicie o tym montażu na piankę - mam się przed nim broni ręcami nogami ????? Ja jak najbardziej motywuję Nitkę do przeprowadzki - my na tak prawdę to się przeprowadziliśmy do wykończeniówki ale przynajmniej jesteśmy na miejscu i każdego dnia coś przybywa i tak pewnie jeszcze przynajmniej do wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Pasie, najlepiej na kołki fishera, przynajmniej nam tak mówił schodziarz i tak zrobił. Na pianke jest taniej i szybciej. A co do mieszkania i wykańczania, to chyba do wakacji ale tych za 10 lat, ciągle bedzie coś przybywać przecież zawsze jest coś do zrobienia ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wiola dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Pasiula tylko sobie przypilnuj by te kołki to były fischera lub podobne... żeby nie wpadli na pomysł wwiercać kołki przez trepa w beton... i chodzi o to by trep sie trzymał na kołku, a nie na piance... pianka służy tylko i wyłącznie go wypełniania pustki między trepem a betonem, ona tez ma te schody po prostu wygłuszyć. Ale to wszystko! Pianka jak będzie miała kontakt w powietrze to się wcześniej czy później utleni... to jest tylko kwestią czasu... poza tym widziałam Twojego Monsza - on wielki chłop jest... i jak będzie chodził po trepie połozonym wyłącznie na piance to się to pod nim ugnie... zapewniam CIę. U moich teściów jak chodzi R tez się ugina, a mają tylko na piance... niby nie duzo bo z jakies 3-5 mm ale jednak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Pasie looknij tak mniej więcej się montuje na fischerach... ja nie planuje nic innego.. to się łatwo poziomuje, wiertło 14 i 6, klej i heja... dla stolarza to więcej zabawy, ale Ty śpisz spokojnie http://elektroserwis.net.pl/knapp/knapp/montag/treppo.pdf i dopiero pianka w te szczeline między betonem a trepem Edytowane 16 Stycznia 2011 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Nitka jesteś wiiiieeeelka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 noo fakt przytyło mi się po świętach, ale nie musiałaś tak od razu wszystkim mówić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 noo fakt przytyło mi się po świętach, ale nie musiałaś tak od razu wszystkim mówić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.01.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jak jestes taka wielka to powiedz mi, co mam napisac depesiom, zeby mi szybe wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ty NItka, Ty sie przyznaj skąd tak wielka rozległą wiedzę masz na temat montowania trepów, co? :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jak jestes taka wielka to powiedz mi, co mam napisac depesiom, zeby mi szybe wymienili. uprzejmie panom napisz, że zgodnie z podpisanymi dokumentami ich czas się znacząco przedłuża, a na pewno określenie niezwłocznie juz minęło. Nie pamiętam czy masz tam zapisaną możliwość wykonawstwa zastępczego.... jeśli tak to im powiedz, że jeśli w ciągu 14 dni (czyli niezwłocznie ) nie załatwią sprawy to z niego skorzystasz...Jeśli nie - to im to teraz powiedz, ze KC daje Ci takie możliwości i Ty zmuszona brakiem woli współpracy drugiej strony z wielkim i ogromnym żalem jesteś zmuszona to zrobić nie bojaj się to koszt około 100 zł więc jak Ci bardzo zalezy na czasie to ich olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ty NItka, Ty sie przyznaj skąd tak wielka rozległą wiedzę masz na temat montowania trepów, co? :D:D yyy bo mnie szkolił Twój Chłop? zaraaaaaaz niech sobie dobrze przypomne aaa taaaa.... to był jednak Twój Chłop :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 uprzejmie panom napisz, że zgodnie z podpisanymi dokumentami ich czas się znacząco przedłuża, a na pewno określenie niezwłocznie juz minęło. Nie pamiętam czy masz tam zapisaną możliwość wykonawstwa zastępczego.... jeśli tak to im powiedz, że jeśli w ciągu 14 dni (czyli niezwłocznie ) nie załatwią sprawy to z niego skorzystasz...Jeśli nie - to im to teraz powiedz, ze KC daje Ci takie możliwości i Ty zmuszona brakiem woli współpracy drugiej strony z wielkim i ogromnym żalem jesteś zmuszona to zrobić nie bojaj się to koszt około 100 zł więc jak Ci bardzo zalezy na czasie to ich olej... Nie mam chyba niczego takiego, a 100 zl to za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 nooo ja wymieniałam raz szybe z okna... własnie po tym jak moi faceci nie znależli rys, fakt, że wiieku temu i że tylko połówka takiego 150x150, ale to kosztowało ok 110 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 nooo ja wymieniałam raz szybe z okna... własnie po tym jak moi faceci nie znależli rys, fakt, że wiieku temu i że tylko połówka takiego 150x150, ale to kosztowało ok 110 zł. Noooo, ale to ma 180 na 80, chyba wiecej bedzie. Tak czy owak wiesz, ze chodzi o zasade nie o rysy, one nie sa az takie widoczne tylko mnie wk..rwia ich olewactwo zwlaszcza, ze mi na protokole odbioru fantazyjnie zmienili nazwisko, ich ludzie sikaja w altanie smietnikowej i non-stop psuja zamek w bramie wejsciowej. Ktos musi ich ustawic do pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.01.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 aaaaa nooo to chyba, że takie buty... to napisz jak powyżej powiedz, że czekasz już tyle i tyle tygodnii i ze uprzejmie się domagasz sprecyzowania określenia niezwłocznie A na pozostałe rzeczy możesz po prostu złożyć skarge... i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.01.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Dobra, dzieki Oswiecona. Skarge bym zlozyla, gdybym ktoregos przylapala na goracym uczynku albo miala jakies dowody. Na razie na szczescie "twardych dowodow" nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Małgoś zdjęcia z ukrycia możesz robić dowody wtedy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 21.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Hejhooooooo no nigdy nie jest tak by paniusia była zadowolona na szczęscie mówie tu tylko o wodzie na mojej wsi... Zatem po ciężkich i zalatanych ostatnich 3 dniach - jest postęp. :D Rodziciel mi wczoraj był odjechał i jakoś tak kolejny już raz mi wychodzi, ze jak on odjeżdża to wiele zmian po domu widać W domu... idzie się zabić o wszystko, bo śmieci mam tyle, że nie wiem jaki kontener by mnie uratować mógł... jak miałam wszędzie syfiaste podłogi to miałam względny porządek a teraz jak zrobiłam płytki na dole, to tam był porządek a syf na górze, jak zrobiłam parkiety to syf z góry zszedł na dół, do garażu i na strych... i już się boje bo czas zrobić podłogi na strychu Ale dom zaczyna być domem a nie tylko miejscem do ciągłej bezowocnej pracy Zatem.... na całej górze mam już wszędzie karnisze, baa nawet jedne zasłony, lamp powieszonych mam całe 2,5 , mam już 2 biurka dla Bąków i nawet jedno krzesło, 2 dywany oraz hit niesamowity hustawkę - tu info dla Nefci i Małgoś... wasze typy były super, ale jednak wolałam się nie narażać na zbytnią kreatywność Bąków w zadawaniu pytań... za to teraz majdają mi nogami od drzwi balkonowych do drzwi wejściowych czyli jakies 4m no nic, grunt, że słysze piski zachwytu No i najważniejsze, co mi pozwoli ogarnąć syf na dole - ściana w kuchni w końcu gotowa... wyszła znacząco lepiej niż zakładałam, a zakłądałam, ze wyjdzie fajnie... więc nie wiem czy będe wieszać szafki wiszące ale nic się nie zmarnuje bo już chyba wiem komu się znakomicie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.01.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 I mamy tak na slowo uwierzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts