Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Ja dziś mam pierwszą rozmowę ze schodziarzem :) dobrze, że mówicie o tym montażu na piankę - mam się przed nim broni ręcami nogami ?????

Ja jak najbardziej motywuję Nitkę do przeprowadzki - my na tak prawdę to się przeprowadziliśmy do wykończeniówki ale przynajmniej jesteśmy na miejscu i każdego dnia coś przybywa :) i tak pewnie jeszcze przynajmniej do wakacji :)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pasie, najlepiej na kołki fishera, przynajmniej nam tak mówił schodziarz i tak zrobił. Na pianke jest taniej i szybciej.

A co do mieszkania i wykańczania, to chyba do wakacji ale tych za 10 lat, ciągle bedzie coś przybywać ;) przecież zawsze jest coś do zrobienia ;D

Pasiula tylko sobie przypilnuj by te kołki to były fischera lub podobne... żeby nie wpadli na pomysł wwiercać kołki przez trepa w beton... i chodzi o to by trep sie trzymał na kołku, a nie na piance... pianka służy tylko i wyłącznie go wypełniania pustki między trepem a betonem, ona tez ma te schody po prostu wygłuszyć. Ale to wszystko!

Pianka jak będzie miała kontakt w powietrze to się wcześniej czy później utleni... to jest tylko kwestią czasu... poza tym widziałam Twojego Monsza - on wielki chłop jest... i jak będzie chodził po trepie połozonym wyłącznie na piance to się to pod nim ugnie... zapewniam CIę. U moich teściów jak chodzi R tez się ugina, a mają tylko na piance... niby nie duzo bo z jakies 3-5 mm ale jednak....

Pasie looknij :) tak mniej więcej się montuje na fischerach... ja nie planuje nic innego.. to się łatwo poziomuje, wiertło 14 i 6, klej i heja... dla stolarza to więcej zabawy, ale Ty śpisz spokojnie :)

http://elektroserwis.net.pl/knapp/knapp/montag/treppo.pdf

i dopiero pianka w te szczeline między betonem a trepem

Edytowane przez nitubaga

Jak jestes taka wielka to powiedz mi, co mam napisac depesiom, zeby mi szybe wymienili. :mad:

uprzejmie panom napisz, że zgodnie z podpisanymi dokumentami ich czas się znacząco przedłuża, a na pewno określenie niezwłocznie juz minęło. Nie pamiętam czy masz tam zapisaną możliwość wykonawstwa zastępczego.... jeśli tak to im powiedz, że jeśli w ciągu 14 dni (czyli niezwłocznie ;) ) nie załatwią sprawy to z niego skorzystasz...Jeśli nie - to im to teraz powiedz, ze KC daje Ci takie możliwości i Ty zmuszona brakiem woli współpracy drugiej strony z wielkim i ogromnym żalem jesteś zmuszona to zrobić ;) nie bojaj się to koszt około 100 zł więc jak Ci bardzo zalezy na czasie to ich olej... :)

uprzejmie panom napisz, że zgodnie z podpisanymi dokumentami ich czas się znacząco przedłuża, a na pewno określenie niezwłocznie juz minęło. Nie pamiętam czy masz tam zapisaną możliwość wykonawstwa zastępczego.... jeśli tak to im powiedz, że jeśli w ciągu 14 dni (czyli niezwłocznie ;) ) nie załatwią sprawy to z niego skorzystasz...Jeśli nie - to im to teraz powiedz, ze KC daje Ci takie możliwości i Ty zmuszona brakiem woli współpracy drugiej strony z wielkim i ogromnym żalem jesteś zmuszona to zrobić ;) nie bojaj się to koszt około 100 zł więc jak Ci bardzo zalezy na czasie to ich olej... :)

Nie mam chyba niczego takiego, a 100 zl to za co?

nooo ja wymieniałam raz szybe z okna... własnie po tym jak moi faceci nie znależli rys, fakt, że wiieku temu i że tylko połówka takiego 150x150, ale to kosztowało ok 110 zł.

Noooo, ale to ma 180 na 80, chyba wiecej bedzie. Tak czy owak wiesz, ze chodzi o zasade nie o rysy, one nie sa az takie widoczne tylko mnie wk..rwia ich olewactwo zwlaszcza, ze mi na protokole odbioru fantazyjnie zmienili nazwisko, ich ludzie sikaja w altanie smietnikowej :sick: i non-stop psuja zamek w bramie wejsciowej. Ktos musi ich ustawic do pionu. :mad:

aaaaa nooo to chyba, że takie buty... to napisz jak powyżej powiedz, że czekasz już tyle i tyle tygodnii i ze uprzejmie się domagasz sprecyzowania określenia niezwłocznie ;)

A na pozostałe rzeczy możesz po prostu złożyć skarge... i już :D

Hejhooooooo :D

no nigdy nie jest tak by paniusia była zadowolona :) na szczęscie mówie tu tylko o wodzie na mojej wsi... :)

Zatem po ciężkich i zalatanych ostatnich 3 dniach - jest postęp. :D :D

Rodziciel mi wczoraj był odjechał i jakoś tak kolejny już raz mi wychodzi, ze jak on odjeżdża to wiele zmian po domu widać ;)

W domu... idzie się zabić :o :D

o wszystko, bo śmieci mam tyle, że nie wiem jaki kontener by mnie uratować mógł... jak miałam wszędzie syfiaste podłogi to miałam względny porządek ;) a teraz jak zrobiłam płytki na dole, to tam był porządek a syf na górze, jak zrobiłam parkiety to syf z góry zszedł na dół, do garażu i na strych... i już się boje bo czas zrobić podłogi na strychu :o

Ale dom zaczyna być domem ;) a nie tylko miejscem do ciągłej bezowocnej pracy :D

Zatem.... na całej górze mam już wszędzie karnisze, baa nawet jedne zasłony, lamp powieszonych mam całe 2,5 ;) , mam już 2 biurka dla Bąków i nawet jedno krzesło, 2 dywany oraz hit niesamowity hustawkę - tu info dla Nefci i Małgoś... wasze typy były super, ale jednak wolałam się nie narażać na zbytnią kreatywność Bąków w zadawaniu pytań... za to teraz majdają mi nogami od drzwi balkonowych do drzwi wejściowych :D czyli jakies 4m

no nic, grunt, że słysze piski zachwytu :)

No i najważniejsze, co mi pozwoli ogarnąć syf na dole - ściana w kuchni w końcu gotowa... wyszła znacząco lepiej niż zakładałam, a zakłądałam, ze wyjdzie fajnie... więc nie wiem czy będe wieszać szafki wiszące :o ale nic się nie zmarnuje bo już chyba wiem komu się znakomicie przydadzą ;)