Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

Tak sobie jeszcze pomyslałam, że nie wstawiłam ani jednej fotki mojego ogródka zimą :) a jako, że dziś znów było pieknie biało... to wkleje... a co tam ;)

http://lh3.ggpht.com/_83tmosUe46o/TTlcPBAxQFI/AAAAAAAAEaI/qOcBR35FFMM/038.JPG

a tu borówy :)

http://lh5.ggpht.com/_83tmosUe46o/TTnF2HaDghI/AAAAAAAAEak/GypHV8dYk9c/045.JPG

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eee no... jakoś to będzie ;) właśnie wróciliśmy z ikei dokupiliśmy kilka drobiazgów do pokoi dzieci... najważniejsze z nich to ochraniacze parkietu przed kółkami fotela... :)

jeszcze tylko jutro regał do B - i poza łóżkiem i dywanem wyglada na to, że byłby komplet gotowy do przeprowadzki :) oczywiście bez zasłon bo te się szyja ;)

Tylko jak dłużej się siedzi to po nogach wieje, jak by nie było duża powierzchnia szyby, chyba, że masz tam podłogówkę? A jaka to strona, czy słońce pada prosto w oczy? Kiedy jest nisko trzeba i tak będzie zasłaniać szyby . Najlepsze światło do pracy to takie padające skosem z lewej strony (chyba, że ktoś jest leworęczny ;)

U Ciebie tak, jakby zima nigdy nie odchodziła.

nooo to prawda :) wczoraj i przed wczoraj napadało tyle, że się wydaje jakby zima panowała tam nieustannie od grudnia :) ale jeszcze w poniedziałek nie było tam ani grama śniegu :) co mnie mocno cieszy, bo to mam nadzieje oznacza, ze nie będzie mi śnieg zalegał tuż przy budynku od strony północnej do kwietnia jak w ub roku :o

Tylko jak dłużej się siedzi to po nogach wieje, jak by nie było duża powierzchnia szyby, chyba, że masz tam podłogówkę? A jaka to strona, czy słońce pada prosto w oczy? Kiedy jest nisko trzeba i tak będzie zasłaniać szyby . Najlepsze światło do pracy to takie padające skosem z lewej strony (chyba, że ktoś jest leworęczny ;)

podłogówki w sypialniach nie mam, wiać nie wieje, bo zanim ustawiłam tam biurko siedziałam w tym miejscu ponad godzine własnie po to by sprawdzić czy wieje i by rozplanowac reszte pokoju :) Okna wychodza na wschód - więc największe słońce latem będzie do ok godz 12... potem juz miły cień... zimowymi popołudniami i tak trzeba biurko doświetlać lampką...

Powiem szczerze, że lokalizacje biurka można w każej chwili zmienić to tylko kwestia kilku kołków... ale dziś pojade tam raz jeszcze i zwróce szczególną uwage na to co napisałaś bo może faktycznie mi cos umkneło - dzięki wielkie... :)

No mnie tez się spodobała... cena raczej mniej... :bash: zobaczymy - jak się Szanowny przychyli to kupie dwie, a jak sie nie przychyli to każe mu szukać :D i wtedy sie na bank przychyli :D :D tak było z zasłonami na cały parter... najpierw mi powiedział, że chce ciężkie, gładkie, lejące się zasłony.... jakiś czas potem, ze zwiewne, lekkie by wyglądały "fajnie" powiedziałam basta... jak się zdecydujesz to kup :)

... i mam wolną ręke :D jednak chłopy zrobią dużo by miec święty spokój :D :D :D

Jestem...

miało być wczoraj lajtowo, a i tak zeszło nam do 9 wieczorem.

Zatem kuchnia odgruzowana, w miare przygotowana do montażu, regały do pokoi dzieci kupione, zmontowane... zostało nam jeszcze "obdarzyć" je półkami i frontami :) dziś mam w planach pościąganie folii, zmycie parkietów i może rozłożenie dywanów... czekam jak na szpilach na zasłony do pokoju B - nie wiem dlaczego ich brak mnie wścieka :o nie wiem jak ludzie mogą żyć bez zasłon... jest mi strasznie pusto w tym ogromnym oknie balkonowym, echo szaleje, noc zionie czernią... nie podoba mi się.

Szukam jakiegoś fajnego białego lub ecru dywanu - koniecznie milusiego ;)

Jak dla mnie to bez kuchni przeprowadzke nie ma racji bytu :) nie jestem aż tak zdesperowana ;) myśle, że dom na koniec stycznia bedzie gotowy, no max do urodzin, ale czy bez schodów i drzwi . Więc myśle, ze się zobaczy co wyjdzie dalej :)