Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wizji Nitki (bo dziennika budowy narazie brak)

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fakt, Bizzarto ma piękne tkaniny a kilku grupach cenowych. mi si eu nich taka jedna szaro srebna podoba bardzo. Pięknie sie mieni. Ale wiem też, że każdy ich salon inne ceny potrafi zaproponować ;) Podobno w Kielcach dają dobre ceny na ich sofy.

Ja się kiedyś Bilbao przyglądałam... fajne ma te podnoszone zagłówki...:)

Wiola bo to jest wersalka :D i o to mi własnie chodzi ;) by jej potencjalne rozkładanie nie wiązało się z jazdą kółeczkami po podłodze... jeszcze się gibam....

Może zadzwonie do tych Kielc - może faktycznie się by udało....

Hejka...

Lidzia byłam, widziałam, ale to się nie liczy... jak tylko będe mogła wpraszam się na macanko :) wtedy uznam, że to nie fotomontaż ;) ;)

Słuchajcie znów choruje... mam coś z krtanią... mówie i mnie nie słychać... mąż aż się cieszy ;) bo zanim oniemiałam zaczęłam wspominac coś o lamach :D , ale próbuje mnie leczyc :D

W domu coraz fajniej... kubiki się skręciły, kolejne lampy się pojawiają.... kuchnia się wstpęnie skręciła i wychodzi mi na to, że kupione szafki wiszące jednak nie zawisną... fajnie jest patrzeć na reakcje ludzi jak wchodza do kuchni i pierwsze co robią to pytają co to? i idą macać :D :D Trafiła nam się baaaardzo fajna ekipa monterów... był kłopot z jedną szafką bo miała 40 cm a wyszło, ze powinna mieć 38,5 i kurde zrobili. Szafkę zmniejszyli, fornt odcięli, brzeg wykończyli obrzeżem, otwory pod zawiasy wycięli nowe... da się? da się !!!

Długo im zeszło, bo od 8 rano do 19 w SOBOTE, ale daliśmy rade i w dobrych nastrojach umówiliśmy się na ciąg dalszy montażu jak dostkukamy blat :D

W tzw. międzyczasie mój kochany mąż stawał na wysokości zadania w temacie kubiki. Mamy już skręcone 5szt z 6. Teraz je trzeba lekko przeszlifować papierkiem i można malować.

W tym tygodniu mam i wywiadówke, i B ma wycieczke i M ma wizyte u ortopedy, i Dziadki przyjeżdząja na obchody dnia dziadka i babci, i pomiar schodów w środe.. i zasłony mam odebrac, i olej do palisandru w Piasecznie kupić... a ja zawalona katarem niema leże w łóżku.

Ech... :( ale damy rade :) właśnie robię sobie inhalację i musi pomóc.

A.. i takie mi się podoba do kuchni nad blat...

http://lampadina.com.pl/legro/119711.jpg

i jak tylko to dopadnę na żywo by pomacac jak dużo daje światła - to kupię. Mam wyciągniete dwa kabelki w kuchni pod oświetlenie podszafkowe ;) a teraz będzie inne - nadblatowe :)

Nitka litości a zdjęcia!!!!!

Monia... co mam pokazać... same szafki z frontami w niebieskiej folii... bez sensu. Folie zdejme dopiero po montażu cokołów, bo to tez będzie kombinatoryka z palisandrem i blatu, bo z tym może być różnie. Jeszcze ciut, jeszcze tylko troche i może się uda pokazać jakiś zarys kuchni :)

skoro fotek nie dają to poproszę inne atrakcje bo się nudzę :p

atrakcje dla ciężarnej.... hm... pierwsze mi przyszło do głowy sok buraczkowy ;) ;)

Żyje, zasmarkana strasznie, ale żyje.

Kubiki zaczęły się malowac wczoraj, jestem zaskoczona, że tak fajnie się maluje sklejke to raz, i dwa że dulux kryje lepiej niż beckers :o

Zaraz tam jade dokończyć jeszcze 2 pudła i jako, że już spakowałam aparat to pukne im fotki :) odebrałam też zasłony, w pudle wyglądają tak jak chciałam, zobacze czy miłe wrażenie mi pozostanie jak je powiesze pewnie gdzieś za 2-3 dni, jak wyglancuje podłogi :)

No to tyle :) paa

Miałam otworzone na kompie to wkleje - bo chyba nie mówiłam jeszcze nic o lampach w pokojach Bąków. Ostatecznie wybrały sobie takie :)

http://lh5.ggpht.com/_83tmosUe46o/TUfdO07ynlI/AAAAAAAAEbM/WFAkO2a5uxg/001.JPG

ta jest u M, B na taką sama tyle, że czerwoną :)

No to jestem... :)

Zasłony oddałam do sklepu - do skrócenia...boszeee jaka szkoda, ze pani w sklepie długość zasłony liczy inaczej od pani krwacowej :o :bash: okazało się że zasłony są za długie o 3 cm.. mają poprawić i uszyć drugie takie same... wyglądają na prawde super więc stwierdziłam, ze nie będe szukac niczego innego :)

Teraz foty, by nie było, że się opierniczam ;) kubiki

Kupioną sklejke skręciliśmy wkrętami do drewna i blaszkami i wyszło tak

028.JPG

pomalowane, oprócz tego co widać jest jeszcze soczyście limonkowy i biały :)

021.JPG

strasznie chce je powiesic na mocno grafitowej ścianie... powinno wyglądac fajnie, nie?